Apple a lansat un joc pentru iPhone dedicat multimiliardarului Warren Buffett


Multimiliardarul Warren Buffet - eroul principal al unui joc lansat de Apple


Al 11-lea jubileul al gigantului din Cupertino ne-a adus cu sine pe lângă cele trei iPhone-uri legendare (iPhone XR, XS și XS Max), unul mai special ca celălalt, iPad-uri de ultimă generație (iPad Mini 2019 și iPad Air 2019) și o pereche nou-nouță de Airpods 2nd generation, și o inovație dintr-o ramură nouă pentru Apple – jocuri pentru telefon. Producătorii din Silicon Valley, creativi din fire, au decis să își bucure utilizatorii fideli ai IOS, dornici mereu de ceva nou, cu un joc tare funny, care îl are în rolul principal pe Warren Buffett – om de afaceri și filantrop american, declarat în 2017 drept al doilea cel mai bogat om din lume.


Ideea creării acestui joc educativ a fost inspirată din experiența uimitoare de viață a lui Warren Buffet, modestul om de afaceri care nu a fost dintotdeauna miliardar. Micuțul Buffet a gustat din arta businessului încă de la vârsta de 11 ani, când împreună cu sora sa, Doris, au cumpărat acțiunile unei companii minuscule, Cities Services, ca în scurt timp să le vândă și să își câștige primii 5$. Bucuria a fost scurtă, ca în câteva zile Buffett să își dea seama că „graba strică treaba”, acțiunile sale crescând în doar două zile până la 200$. La vârsta de 13 ani, Warren și-a declarat primul său venit – prețul bicicletei sale și unui ceas de mână, pe care a reușit să și le procure din banii obținuți din jobul său part time, în funcție de poștaș.


Anume această profesie promițătoare, care i-a deschis calea lui Buffett în lumea business-ului i-a motivat pe cei de la Apple, în colaborare cu Wildlife Design, să lanseze jocul Warren Buffett’s Paper Wizard. „Magicianul poștaș” – așa s-ar traduce în limba română denumirea jocului, are tangențe cu un alt joc clasic, doar că pentru consola Atari – Paperboy, lansat în 1985. De fapt, regulile sunt foarte simple, jucătorul trebuie să ducă ziarele la destinatari. Acțiunea are loc în două orașe semnificative: Omaha, statul Nebraska – locul unde a copilărit Warren Buffet și Cupertino, California – unde este amplasat sediul companiei Apple. Conform descrierii de pe AppStore, jucătorul trebuie să îndeplinească un truc funny: să arunce ziarul așa cum o făcea Buffet acum 76 de ani, primind în schimb monede. Aplicație vine din start cu un rating al celor mai buni jucători, primul în top revenindu-i lui Warren Buffet, cu un record de 15,350 de puncte.


La vârsta de 88 de ani, Warren Buffet a rămas la fel de activ ca și eroul principal al jocului, îndeplinind cu succes funcția de CEO al companiei de investiții BerkShire Hathaway, căreia îi aparține 5% din acțiunile companiei Apple. Tim Cook, directorul general Apple, a menționat în nenumărate rânduri că Buffet este unul din investitorii de onoare al gigantului californian. Tot el, este mândru de faptul că Buffet a acceptat să investească pentru prima oară într-o companie ce produce tehnică, domeniu pe care Warrne niciodată nu l-a împărtășit, lucru ce denotă faptul că acesta vede în compania Apple ceva mai mult decât un simplu producător de inovații high-tech.  


Warren Buffet ocupă al treilea loc în topul celor mai bogați oameni din lume, după Forbes, având o avere de peste 82,5 miliarde de dolari. Cine știe, poate ne surâde și nouă norocul, și dacă batem recordul în Warren Buffett’s Paper Wizard, descoperim și noi secretul cum să devii miliardar.

„Cel care stă la umbră astăzi, o face pentru că a plantat un copac cu mult timp în urmă.” 
Warren Buffett

0 Comments:

Trimiteți un comentariu