Lenovo a prezentat prototipul primului notebook cu display pliabil! Află când va fi lansat


Lenovo și-a propus să ne uimească cu primul laptop pliabil din lume


2019 poate fi numit pe dreptate anul device-urilor cu display-uri pliabile. Printre marii giganți producători de smartphone-uri, dotate cu tehnologia ce permite plierea ecranelor, se numără Samsung, Huawei și Xiaomi. Chiar dacă, inițial acest fenomen a stârnit valuri de uimire în rândul utilizatorilor, dar și neîncredere din partea celor mai sceptici, care consideră display-urile pliabile mai puțin sigure și comode, unii producători continuă să lucreze intens la crearea unor device-uri capabile să spargă toate stereotipurile, printre care se află și brandul chinezesc Lenovo.


Ingenioși din fire, producătorii Lenovo au decis să exploreze o altă nișă decât cea a smartphone-urilor și tabletelor pliabile – și anume notebook-urile – device-urile tot mai solicitate în rândul utilizatorilor mondiali, datorită capacității de a aduna într-o carcasă subțire, aceeași performanță ca și într-un desktop PC.  Astfel, luna aceasta, în cadrul conferinței Accelerate, organizată în Florida, a fost prezentat prototipul primului laptop din lume cu display care se pliază în jumătate – Lenovo ThinkPad X. Inovația va fi lansată oficial publicului larg abia în 2020, dar deja de pe acum se cunosc detalii despre caracteristicile cu care va fi înzestrat noteboo-ul special chinezesc.


Device-ul inovator este calificat drept un laptop business, care poate fi utilizat atât de post de calculator, cât și tabletă. În formă pliată, are aceleași dimensiuni (9,6”) și aspect ca o agendă clasică, de care poate fi fixat și un Stylus de la Wacom. Odată deschis, avem parte de un display OLED de 13,3și rezoluție 2K. Încă un secret fierbinte, care cu siguranță vă va uimi este că display-ul magic, de fapt este invenția celor de la LG. După cum spun cei de la Gizmodo, una din părți are o greutate mai mare, datorită acumulatorului, ce permite construcției să se mențină stabil pe masă, la fel ca un notebook.


Laptopul Lenovo este dotat cu o tastatură digitală, dar la dorință, poate fi conectată și una fizică, detaliu apreciat mai ales de utilizatorii pasionați de senzațiile tactile ale tastaturilor mecanice. Din specificațiile high-tech ale device-ului, mai putem enumera camera infraroșu utilizată și pentru deblocarea facială, două porturi USB-C, difuzoare stereo și baterie cu o autonomie pentru toată ziua. Comparativ cu tehnologia de pe ecranele smartphone-urilor Samsung și Huawei, în cazul device-ului chinezesc nu avem nici urmă de curbură pe mijloc. Acesta este destinat mai ales oamenilor de afaceri, pentru care confortul este unul din criteriile de bază atunci când își aleg un calculator portabil, sau utilizatorilor ce se gonesc după ultimele tehnologii ale timpului.


Lansare oficială a laptopului pliabil este planificată pentru anul 2020, dar încă nu se cunoaște data și prețul la care va fi disponibil. Producătorii lucrează din greu la această inovație deja de 3 ani, iar acum le-a mai rămas să perfecționeze mecanismul ce permite plierea și să îmbunătățească unghiurile de vizualizare a display-ului.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu