Samsung scoate la iveală noi detalii despre enigmaticul Galaxy S10

Zvonuri peste zvonuri despre premiera tehnică de la Samsung: Galaxy S10


Cine nu iubește surprizele? Momentele când stai sufletul la gură, în așteptarea a ceva necunoscut sunt un adevărat „sport” pentru oamenii mereu dornici de schimbări. Și compania sud-coreeană, Samsung, adoră la nebunie să-și țină în suspans admiratorii, iar „nebunia” acestei toamne este fără îndoială, misteriosul Samsung Galaxy S10, plin de tehnologii și posibilități „de pe altă planetă”. De ce „misterios”? Pentru că producătorii coreeni nu au făcut nici un anunț oficial despre viitoarea lor invenție, iar zvonurile despre super-puterile flagmanului din seria S parcă „curg gârlă”.

Primii au început discuțiile intense despre smartphone-ul Samsung Galaxy S10, cei de la Android Authority, de la care am aflat, încă de la începutul verii, că producătorii din Seul deja au pus la punct toate caracteristicile noului S10, pe care urmează să îl lanseze la începutul lui 2018, în cadrul conferinței CES 2019 de la Las Vegas. Inovația va deschide o nouă eră a smartphone-urilor de top, deoarece a fost înzestrată cu specificații nemaivăzute până acum în lumea telefoanelor mobile.


Prima din ele este senzorul de amprentă cu ultrasunete incorporat în ecranul SuperAMOLED. Astfel de încercări se mai întâlnesc și pe alte telefoane alte altor producători, precum Xiaomi, Vivo sau Huawei, toate dotate cu alt tip de ecran. Pe un ecran AMOLED, tehnologia dată va fi utilizată în premieră pe modelul S10, iar ce ține de performanță și viteza reacției, senzorul va fi similar cu cel de pe Galaxy S9. Încă un detaliu util este faptul că acesta va reacționa la atingere, chiar dacă ai mâinile umede, murdare de grăsime, vopsea și chiar ude de-a binelea. Producătorii ne promit că Galaxy S10 nu se teme de nimic, și este capabil să facă față chiar și celor mai grele încercări.


În atâta perfecțiune, s-a găsit și un minus care ne-ar putea crea neplăceri. Dacă Samsung Galaxy S10 va nimeri într-un accident grav, în urma căruia va avea de suferit zona unde este amplasat senzorul, și va apărea o fisură sau chiar crăpătură, putem spune adio funcționării corecte a senzorului cu ultrasunet, care deja nu va mai putea recunoaște amprenta fără distorsiuni. La fel, unii experți susțin că pe ecranului flagmanului S10 nu va putea fi lipită o sticlă de protecție. Să sperăm că cei de la Samsung s-au gândit și la o soluție „puternică” pentru această problemă, și vor dota gadgetul smart cu o sticlă rezistentă ca fierul.


Ce ține de design, dezbateri între internauți referitor aspectul viitorului Samsung Galaxy S10 au început mult mai devreme, și anume odată cu lansarea modelelor Galaxy S9+ și S9, în luna februarie a acestui an. În timpul prezentării printre pozele proiectate, s-au strecurat și două poze cu un telefon enigmatic, cu display fără nici zare de margini. Și s-a început „gălăgia”! Unii spun că cei de la Samsung au scăpat din vedere acest detaliu, și că acestea într-adevăr sunt pozele modelului S10. Pe când alții sunt de părerea că designerii care au lucrat asupra prezentării foto, pur și simplu au făcut o greșeală de editare, amplasând incorect telefonul. Cu părere de rău acest detaliu este greu de dovedit, deoarece imaginile sunt foarte mici, și nu pot fi apropiate. Cert e faptul, că pentru cei de la Samsung, această zarvă este o strategie de publicitate eficientă, dar și un criteriu prin care putem stabili cu ușurință cât de așteptată este generația a zecea.


Detaliu cu care sunt de acord ambele tabere, este că Samsung S10 pe lângă senzorul de amprentă, va primi neapărat și un sistem de recunoaștere facială. Iar la acest capitol, toți sunt siguri că Samsung se va „inspira” frumos de la iPhone-uri, care s-au dovedit a fi dotate cu un FaceID mult mai performant decât tehnologia utilizată pe generația a noua. Încă o caracteristică incendiară este camera principală triplă, și front camera dublă despre care se cunosc cele mai puține detalii. Tot ce știm este că vor primi 5 module diferite, fiecare îndeplinind o funcție aparte, pentru ca în rezultat să primim conținuturi grafice de excepție. Era și de așteptat, ce ține de calitatea pozelor, Samsung se clasează ferm în topul smartphone-urilor cu camere high-tech.


Ultima surpriză, dar nu cea din urmă este gama de nuanțe, despre care celebru insider din China, Ice Universe, spune că vor primi „un gradient perfect din toate unghiurile”. Ceva mai devreme, se zvonea că S10 va fi disponibil în 5 culori: Black, Silver, White, Red și .... Green. Producătorii coreeni, nostalgici din fire, au decis să readucă nuanțele de pe modelele mai vechi: argintiu și roz pe care le întâlnim doar pe modelele S8, albul de pe S7 și verdele viu pe care l-am văzut ultima oară pe carcasa legendarului S6 din 2015. Tot Ice Universe afirmă că unul din cele 3 modele care urmează să fie lansate în mai puțin de 3 luni, va primi un... display plat. Da, da, ați citit bine! Așa specificație nu s-a mai întâlnit pe smarphone-urile din seria S, din 2016, când a fost lansată generația a șaptea.


Lista secretelor despre Samsung Galaxy S10 mai are încă multe puncte de completat. Vestea bună este că luna ianuarie se apropie cu pași grăbiți, iar odată cu ea și întâlnirea cu incendiarul S10, a cărui lansare și de data aceasta se așteaptă a fi BESTIALĂ. Căci, după cum spunea Joseph Wood Krutch:
„Tehnologia a făcut posibile populații mari; populațiile mari fac acum ca tehnologia să fie indispensabilă.”

0 Comments:

Trimiteți un comentariu