Bătălia titanilor: Samsung Galaxy S10 vs iPhone Xs Max


Cine va lua trofeul: Samsung sau Apple?


Surprizele tehnice pentru anul 2018, cam sunt pe sfârșite, și toate smartphone-urile planificate pentru a fi lansate în acest sezon deja își bucură admiratorii cu tehnologii și specificații de ultimă generație. Vedetele acestei toamne, sunt cu siguranță cele mai „fresh” iPhone-uri de la Apple: iPhone XS, XS Max și miraculosul iPhone XR, care și peste o lună și jumătate de la lansare au rămas stoic în „gura” internauților, dornici să le descoase în lung și în lat, comparându-le cu cele mai performante telefoane ale altor branduri, precum Xiaomi, Huawei sau Nokia.

Nu a putut să rămână în umbră și batalia giganților tech: Apple versus Samsung. Gigantul din Cupertino deja și-a lansat reprezentantul pentru marea bătălie, iPhone XS Max, care a fost „echipat” în toată legea și are toate șansele să câștige trofeul. Totuși, următoarea generație din seria S, Samsung Galaxy S10, care va fi lansată la început de ianuarie, se așteaptă a fi și ea o premieră tehnică în lumea smartphone-urilor, conform celor mai recente scurgeri de informații.


Platforma online, Sammobile, destinată fanilor înrăiți ai tehnicii coreene, a „scos pe ring” noul XS Max și până când „imaginarul” Samsung S10, ca să stabilească totuși cine e mai cool. Ideea acestei bătălii a început după ce redacția a primit de la insiderii companiei o poză reală în care apare mult așteptatul smartphone. Adunând la un loc toate caracteristicile generației S10 despre care se știe până acum, a început lupta, detalii despre care aflați în continuare.

Despre XS Max nu trebuie să vă spun tare mult. Desigur l-ați văzut din toate unghiurile, i-ați analizat toate specificațiile, review-urile, unboxing-urile, toate ne „strigă în gură mare” că device-ul pe IOS este un concurent super-dotat, care are ce spune. Dintre caracteristicile specifice este de remarcat display-ul OLED de 6,5 inch, dotat cu tehnologia HDR, dispariția senzorului de amprentă și perfecționarea FaceID-ului, dar și splendida cameră duală înzestrată cu lentile telephoto. Smartphone-ul pe IOS are tot ce trebuie pentru experiențe de vis, tehnologii high-tech, design ergonomic, display fără margini și o nuanță nouă de Gold. Și la capitolul productivitate, Max a trecut toate testele cu brio, fără nici un lag.


De cealaltă parte a baricadei își așteaptă nerăbdător lansarea, splendidul Samsung Galaxy S10, chipeș, arătos și „musculos” la capitolul performanță. Device-ul va primi un ecran Super-Amoled cu front camera și senzorul de amprentă incorporate în display. Asta e cireașa de pe tort a inovației, care a lăsat cu gura căscată o lume întreagă. Din poza enigmatică observăm că smartphone-ul anului 2019 va avea aceeași diagonală ca și fratele său mai mare, Samsung Galaxy S9, și ca principalul său rival, XS Max, dar cu toate acestea, display-ului îi revine mult mai multă suprafață, fără vreo excepție. Nu găsim nici pomină de margini pe lateral, iar sus și jos acestea sunt atât de subțiri, încât nici nu se observă.

A dispărut de pe arenă și bretonul generos, pe care cei de la Apple au decis să îl păstreze și de data aceasta. Producătorii Samsung, mai creativi din fire, și-au propus să ascundă camera frontală sub o mini „sprânceană”, care mai mult se aseamănă cu un ochi. Acum o sa aveți tot dreptul să spuneți că telefonul e „cu ochii pe voi”. Totuși, unii internauți sunt de părerea că acest ochișor proeminent nu le va fi pe plac utilizatorilor mai pedanți, care îl vor asocia mai mult cu o gaură neagră.


Dar nu merită să ne facem griji de pe-acum, încă e prea devreme să prognozăm prea multe, pentru că producătorii coreeni nu au prezentat oficial noua sa invenție, iar până în ianuarie mai au timp să se răzgândească referitor la unele detalii sau să le schimbe total. Iar dacă până la urmă vor aduce pe piață un astfel de smartphone „infinity”, lansarea cu siguranță se va solda cu succes, pentru că la moment sunt doar câteva dispozitive care ar putea să concureze cu S10: Vivo Nex S, Find X și urmașul lui Xiaomi Mi Mix 2s, Mi Mix 3, dar deoarece o mare parte a populației încă sunt nedumeriți când vine vorba de tehnică chineză, compania Samsung a reușit să se remarce de-a binelea prin calitatea produselor sale.

Cine totuși e învingătorul? Prietenia! În realitate, bătălia imaginară dintre cele două modele le clasează pe aceeași scară, pentru că fiecare din ele aduce lumii ceva unic și specific. Iar a respecta regulile jocului în totalite, ar trebui să așteptăm lansarea ultimei generații din seria S. Până atunci, nu pierdeți din vizor știrile de pe blogul nostru. Noi vă promitem doar hot news, pline de detalii și zvonuri pipărate. Iar dacă să nu credem maximei lui Daniel Burrus: „Tehnologia modernizează drumul involuţiei.”, în ianuarie ne așteaptă ceva de-a dreptul BESTIAL!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu