Xiaomi Mi Mix 3 – primul smartphone din lume cu 5G și 10GB RAM

Xiaomi schimbă standardele performanței


În plină toamnă, timid și tăcut, compania Xiaomi a scos la lumină o premieră tehnică în lumea smartphone-urilor, legendarul Mi Mix 3, primul device cu generația conexiunii 5G, tocmai 10GB RAM și fără gram de margini. Da, da, aceste specificații „din poveste” despre care se zvonea ceva vreme pe toate paginile și blogurile despre tehnica de top, dar în care cam puțini credeau, s-au adeverit în totalitate, odată cu lansarea urmașului lui Mi Mix 2s.

Marele eveniment a avut loc ieri, și a început cu un spot „enigmatic”, în care apare un smartphone cu carcasă slider, cu cameră frontală retractabilă, care ca prin minune poate fi ascunsă ori de câte ori ai nevoie, iar ca să o utilizezi din nou trebuie doar să miști ecranul în jos. Ingenios, nu? Front camera nu este inovativă doar la capitolul design, dar și la performanță, fiind dotată cu tocmai 24MP + 2MP și AI, pentru selfie-uri de excepție. Și camera principală „face minuni”. Aceasta a primit două obiective, a câte 12 MP fiecare (f/1.8 и f/2.4), dar și inteligență artificială care permite prelucrarea fiecărui detaliu. În regim slow-motion, aceasta poate înregistra video-uri cu o frecvență de tocmai 960 de cadre pe secundă.


„Creierul” dispozitivului de top, este procesorul de ultimă generație Snapdragon 845, care cot la cot cu cei 10GB RAM a învins din prima ceilalți candidați la această poziție. Pentru a evidenția puterea titanului chinezesc, producătorii îl compară cu legendarul Huawei P20 Pro, care a atins apogeul succesului după lansare, iar după ultimul test vedem că Mi Mix 3 se descurcă „ca peștele în apă” cu multitasking-ul și alte sarcini suprasolicitante, la care P20 cam rămâne repetent. Conform unui rating de ultimă oră, publicat de DxOMark, Mix 3 îl întrece la performanță și pe iPhone X, dar încă mai are de lucru ca să învingă lupta cu iPhone-urile 2018, XS și XS Max.  

De autonomie este responsabil bateria cu capacitatea de 3200 mAh, dar și tehnologiile inovative care au fost create pentru un consum minim de energie. Încă un element util este fast charging-ul care încarcă telefonul full într-un timp record. „Titanul de fier” lucrează pe baza sistemului de operare Android Pie. Pentru a încheia efectul, gadgetul a primit un display imens de tocmai 6,39 inch, de tip AMOLED, cu rezoluția 2340×1080.


Varianta standard a incendiarului smartphone Xiaomi Mi Mix 3 vine cu 6GB RAM și 128 memorie internă, și va putea fi achiziționată cu un preț accesibil de aproximativ 475$. Modelul de mijloc, va primi de două ori mai multă memorie internă și 8GB RAM, pentru un preț cu 100$ mai mult. Cireașa de pe tort, care a primit și un nume deosebit, Forbidden City Palace Museum, va avea tot 256GB memorie dar capacitatea maximă de memorie operativă, 10GB. Pentru așa „miracol” va trebui să scoatem din buzunar peste 720$. Dar merită! Despre modelul cu 5G, producătorii spun că va apărea în primul trimestru al anului viitor.

Și asta e povestea cu un Happy End mult așteptat. Xiaomi pe zi ce trece ne demonstrează că se pricepe la făcut telefoane impecabile, chiar dacă și se mai inspiră câteodată. Acum nu ne rămâne să așteptăm când Mix 3 va ajunge și la noi. La cât de repede evoluează tehnologia, nici nu mai știi la ce să te aștepți în viitorul apropiat. „Am avut mitologie, apoi teologie, acum – tehnologie. Ce urmează?” Boris Marian Mehr

0 Comments:

Trimiteți un comentariu