Drift W1: rolele smart cu motor electric de la Segway

Ninebot Segway Drift W1 deschide o nouă eră a transportului personal


Ce poate fi mai plăcut decât o plimbare la aer liber pe role, când vântul te „mângâie”  pe față, iar tu te simți la fel ca un patinator profesionist, executând cu capul sus piruete și sărituri de toată splendoarea. Anii ’80 – ’90 ai secolului trecut au fost era de înflorire a patinajului pe role, când părinții noștri „exploatau” la propriu trotuarele orașului, echipați cu o pereche de role „primitive”, dar și cu accesorii care minimizau numărul de zgârieturi a genunchilor sau coatelor. Ei, asta e! Sportul cere jertfe, iar ca să te simți în centrul universului trebuie să și mai „dai din coate”.

Chiar dacă rolele, sau patinele cu rotile, o altă denumire a acestor încălțări cu roți, au fost inventate acum 260 de ani, de către belgianul John Joseph Merlin, de atunci aspectul și forma acestora nu s-a schimbat prea mult, cu excepția detaliilor care asigură mai mult confort picioarelor, atunci când ne deplasăm pe drum. După 2000, rolele au cam fost uitate prin garaje, tinerii din secolul XXI concentrându-se pe alte tipuri de vehicule, mai comode, mai rapide, iar nostalgia pentru invenția lui Merlin i-a motivat pe cei la Segwai Inc. să scoată la lumină prima pereche de role electrice inteligente, cu o formă și posibilități parcă de pe altă planetă. Drift W1 sunt un nou tip de vehicule electrice, care schimbă total conceptul despre cum ar trebui să arate o pereche de role futuriste. 


În lumea transportului electric, plină de electro scutere, biciclete, trotinete sau monowheels, de toate culorile și mărimile, și-au făcut loc și patinele smart cu roți, Drift W1, prezentate la mijlocul verii de către compania Segway Inc. Anume Dean Kamen, fondatorul companiei Segway, care acum 3 ani a devenit subsidiara companiei chineze Ninebot, este și inventatorul celebrei biciclete electrice cu auto-echilibru, Segway PT, care a reușit și peste 17 ani de la lansare, să cucerească un număr imens de admiratori ai transportului smart.

Noul Segway Drift W1, primul model din a noua serie a categoriei e-Skates, prezentat în Europa în cadrul târgului IFA 2018 din Berlin, are la bază tehnologia „self-balancing”, datorită căreia avem parte de maximum confort și distracție. Producătorii susțin că grupul țintă pentru care au fost create aceste încălțări inteligente sunt „tânăra generație, mereu curioși de a încerca și crea trenduri noi”. Rolele smart combină perfect senzațiile tari cu care ne-au deprins cei de la Segway, și tehnologiile de ultimă generație. Acestea arată vizual ca un hoverboard separat în două părți, de mărimea tălpii, dar cu roți mult mai mici.


Roțile, principalul element al vehiculului, au fost proiectate minuțios pentru a mări stabilitatea și manevrabilitatea. Iar dacă v-ați gândit că e foarte greu să vă țineți echilibrul pe astfel de role, pentru că nu sunt legate de picior, producătorii Segway spun că acesta este cel mai mare avantaj al rolelor smart, care face utilizarea lor mai ușoară ca niciodată. Iar pentru a evita alunecarea, ne vine în ajutor covorașul pentru tălpi antiderapant, creat din componente de înaltă calitate. Cei care le-au testat, spun că sunt mai ușor de „condus” decât rolele obișnuite.


Electro rolele sunt disponibile într-un singur model, colorate cu alb și negru, iar încă un avantaj major este că sunt „mici, ușoare și facil de transportat”. Detaliul la care s-ar fi cerut mai mult efort este autonomia, despre care unele surse spun că ajunge până la 45 de minute. Cam puțin pentru a simți din plin experiența „cool” promisă de cei de la Segway-Ninebot. Până la urmă, acestea au fost create predominant pentru distracție, și nu pentru curse lungi sau deplasarea la serviciu. Mai ales că Departamentul Transporturilor din Marea Britanie a interzis circulația cu Drift W1 pe drumurile publice de pe teritoriul Regatului, din motiv că acestea nu îndeplinesc anumite cerințe constructive. Acest anunț a fost făcut încă înainte de lansarea rolelor cu motor. E și normal, toate invențiile „odd” au fost criticate la început. Dar după cum spunea Michelle RosenberDacă omenia ar ține pasul cu tehnologia, s-ar instala pe întregul pământ bucuria.”

Cam atâta am avut de spus despre ultima noutate cool din lumea transportului personal modern. Iar dacă v-a dat din ochi vreun vehicul smart, vă reamintim că se apropie Black Friday, și aveți toate șansele să achiziționați și cele mai populare produse, la prețuri BOMBĂ.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu