Încă un „deliciu” smart de la Apple: iPad Pro 2018

iPad Pro 2018: mai subțire, mai stilat, mai smart


La o lună de la lansarea celor patru dispozitive pe IOS: iPhone XS, XS Max, XR și Apple Watch Series 4, atmosfera din lumea virtuală a rămas la fel de fierbinte, datorită zvonurilor că cei de la Apple nu au bifat toate căsuțele din listă cu cadouri pentru acest an. Care e următoarea surpriză? Poate un iPad... sau un macbook... nu vă mai țin în suspans. Este vorba de iPad Pro 2018, personajul principal al discuțiilor de pe toate blogurile fanilor tehnicii pe IOS. Avem și poze, și caracteristici, ne-a mai rămas să primim doar confirmarea celor de la Apple că toate așteptările nu sunt în zadar. Deci, haideți să „descoasem” fiecare zvon în parte, și să admirăm „secretele” bine ascunse de giganții americani.

iPad Pro 2018 – mai mult decât un device performant


Primele informații, despre noua generație de tablete pe IOS, au fost publicate pe portalul de știri 9to5Mac, potrivit cărora Apple pregătește în secret o nouă tabletă enigmatică și promițătoare. Cei de la 9to5Mac au reușit să câștige încrederea fanilor Apple, pentru că toate informațiile publicate până acum s-au dovedit a fi veridice. Să sperăm că și de data aceasta nu o vor da în bară.

Potrivit unor scurgeri de informații din interiorul companiei, nou-născutul iPad Pro 2018 va fi dotat cu o mulțime de specificații nemaivăzute până acum. Noua generație Pro va include două tablete cu Wi-Fi și două modele cu conectivitate LTE (un tip de comunicații wireless care are la bază tehnologiile GSM și UMTS). În plus, cei de la Apple nu au ezitat să țină cont și de recenziile utilizatorilor, îmbunătățind scrupulos tehnologiile deja existente. Una din îmbunătățirile majore este Face ID-ul, care va putea fi utilizat indiferent cum țineți tableta, pe verticală, sau orizontală. Comod, nu? Cei care au un iPad Pro din generațiile trecute, o să înțeleagă cel mai bine.


Un alt detaliu interesant este că noua tabletă pe IOS va fi primi un port UBS-C, prin care va fi posibilă transmiterea video-urilor în 4K HDR către un monitor extern, cu posibilitatea setării rezoluției, HDR-ului și luminozității potrivite. Device-ul va veni în set cu un nou model de Apple Pencil, care va putea fi conectat automat la tabletă, cu o simplă apropiere de tabletă, la fel ca Airpods. Încă un component inovativ, de mare necesitate, este conectorul magnetic, Smart Connector, amplasat pe spate, destinat conexiunii cu diverse accesorii, cum ar fi tastatura Smart Keyboard.

Benks pregătesc sania de cu „toamnă”


Au incitat la maxim atmosfera, și producătorii Benks, care au publicat zilele acestea câteva modele de sticle protectoare pentru viitoarele iPad Pro 2018. Din imagini, observăm că viitoarea tabletă va fi uimitor de subțire, având o grosime de doar 5,86 mm. Nu mai avem marginile tradiționale, care s-au micșorat lejer, dând un suflu în plus de eleganță și stil. Încă o dovadă că e posibil să incluzi toate cele necesare într-un design atât de minimalist. Cel mai intrigant este că a dispărut butonul HOME, iar deblocarea va fi posibilă doar cu ajutorul camerei True Depth. Se pare că prognozele analistului Min-Chi Kuo, de acum un an, se adeveresc și de data aceasta. Sau poate el știa de pe atunci ceva?

Putem să ne luăm rămas bun și de la mufa Jack, care după cum se zvonește va dispărea complet de pe toate device-urile Apple. Bye-bye lumea firelor încâlcite! Hello wireless world. La design tableta se aseamănă ca două picături de apă cu iPhone X, cu excepția „bretonului”. Carcasa din spate este dintr-un metal rezistent și neted, fără prea multe detalii în plus. Device-urile vor fi disponibile în două diagonale diferite, una pentru iubitorii display-urilor mari, iar cealaltă pentru cei pasionați de ecranele minimaliste. Ultimul și cel mai intrigant zvon este data lansării acestor device-uri bestiale. Marele eveniment va avea loc... la sfârșitul acestei luni... pe 30 octombrie. Ptiu, să nu fie de deochi!  


Acum la sigur nu mai puteți spune că sunteți în pană de idei pentru cadourile de Crăciun. Apple știe cum să ne ia prin surprindere de fiecare dată, iar viitoarea lansare a tabletei high-tech va încununa frumos opera Apple 2018. Până atunci, vă așteptăm săptămânal pe blogul nostru, cu alte noutăți fresh din lumea tehnologiilor smart.

„Tehnologia este un dar de la Dumnezeu. După darul vieții, este poate cel mai mare dintre darurile lui Dumnezeu. Este mama civilizațiilor, artelor si a științelor.” 
Freeman Dyson

0 Comments:

Trimiteți un comentariu