TOP 3 cele mai așteptate smartphone-uri din acest an

Inovațiile de top care vor încheia frumos anul


Cele mai mari companii producătoare de tehnică din lume sunt în veșnică „descoperire” a secretelor care le vor transforma dispozitivele în ceva unic și promițător. Iar pentru că fiecare sfârșit de an, este și un nou început, trei companii bine-cunoscute pe plan mondial, Huawei (care ca prin minune i-a „furat” bine-meritatul locșor al companiei Apple, clasându-se ferm pe locul II în topul giganților producători de telefoane inteligente), Google și Nokia, au decis să încheie frumos ultimul trimestru al anului, prin anunțarea a 3 smartphone-uri de top cu posibilități revoluționare, design trendy și tehnologii de ultimă generație.

Unul mai frumos ca altul, cele trei device-uri inedite sunt atât de diferite prin caracteristici și elemente de design, dar toate au o calitate comună: fiecare aduce cu sine noi funcții și posibilități, apte să schimbe complet ideile pe care le-am avut până acum, despre cum ar trebuie să arate un smartphone ultra-modern. Haideți să vedem împreună cu ce s-au propus să ne uimească „titanii” tehnicii inteligente.

Huawei Mate 20 – smartphone-ul cu cel mai puternic procesor din lume


Au rămas zile numărate până la evenimentul mult așteptat când cei de la Huawei vor scoate la lumină „semizeii” cu puteri supranaturale: Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro. Prin ce au devenit populare aceste smartphone-uri? Prin „umplutura” pipărată. Modelele vor funcționa pe procesorul de 7nm, Kirin 980, unic în lume prin tehnologiile din care a fost creat: Cortex-A76, două unităţi NPU (Neural Processing Unit), consum redus de energie, performanță AI dublă, în comparație cu Snapdragon 845 și A11 Bionic. Cred că v-ați dat seama de ce Huawei a sărit în fruntea Apple în clasamentul mondial.


Ambele modele vor avea cameră triplă Leica, la fel ca fratele lor mai marei P20 Pro, doar că mult mai performante, și aranjate după un design diferit, în formă de pătrat. Dacă despre Mate 20 Pro s-au auzit mai multe zvonuri, atunci Mate 20, cu breton „picătură” și scaner de amprentă pe spate, era o adevărate enigmă. Din spotul promo, publicat ieri de cei de la Huawei, putem vedea cum vor arăta în toată splendoarea cele două device-uri de top, până la cele mai mici detalii. Tot ieri s-au confirmat zvonurile că dispozitivele vor fi dotate cu 8GB memorie RAM și 512 memorie ROM. Cred că admiratorii înrăiți Huawei adună la greu bani pentru a-și procura smartphone-ul de vis. Mai multe detalii vom afla la lansarea de pe 16 octombrie, organizată la Londra. V-am intrigat? Mergem mai departe.

Google Pixel 3 – smartphone-ul care reacționează la „strângerea în mână”


Tot ieri internauții au primit o veste bombă și de la corporația Google, care au publicat oficial un teaser cu smartphone-urile de top pe, care urmează să le prezinte deja săptămâna viitoare, pe 9 octombrie, la New York: Pixel 3 și Pixel 3XL. Cireașa de pe tort a flagman-urilor este funcția Active Edge optimizată, care permite interacțiunea cu Google Assistant, printr-o simplă „strângere în mână”. Această opțiune a fost și pe generația anterioară, Pixel 2, soldându-se cu succes în rândul admiratorilor, care au îndrăgit-o de la prima „testare”.


Potrivit ultimelor zvonuri, Pixel 3 v-a primi un display de 5,3 inch, fără breton, dar cu margini mai groase, iar Pixel 3 XL va bate recordul la diagonala ecranului, de tocmai 6,7 inch, cu un breton care se aseamănă ca două picături de apă cu cel de pe iPhone X. Ecranul generos va avea rezoluția de 1440 x 2960px, camere de 12MP și 8MP, procesor Snapdragon 845, 4GB RAM, 64GB memorie internă, baterie de 3430mAh și cea mai nouă versiune Android, 9.0 Pie, chiar din cutie. Și la capitolul design cei de la Google au decis să facă schimbări radicale, luând în considerare recenziile utilizatorilor despre generația anterioară, considerată „de modă veche”. Să-i aplaudăm furtunos pe cei de la Google, care țin pasul evoluției, și trecem la ultima, dar nu cea din urmă inovație mult așteptată.  

Nokia 9 Pure View – cel mai „bogat” în camere smartphone


Și compania finlandeză Nokia, a cincea în topul celor mai mari producători de telefoane din lume a decis să își uimească admiratorii cu un device inedit. Încă din august se vorbea despre faptul că HMD Global, compania finlandeză care produce și comercializează smartphone-uri Nokia a obținut licența pentru noul sub-brand, Pure View, fără a menționa ce fel de device-uri vor face parte din acest grup. Ieri, au început să circule zvonuri în mediul online, că primul reprezentant al acestei generații va fi bestialul Nokia 9, cu tocmai 5 camere, iar sintagma Pure View, care se traduce din engleză ca „vedere pură”, ar face aluzie la conținuturile grafice pe care le vom obține datorită celor 5 obiective super-performante.



Astfel, splendidul Nokia 9 Pure View se promite a fi campion în topul camerofonilor, cum sunt Huawei Mate 20 Pro sau LG V40. Secretul nu se ascunde doar în numărul camerelor, dar și în obiectivele performante ZEISS, capabili să capteze chiar și cele mai mici detalii. Producătorii finlandezi ar fi trebuit să lanseze anul acesta smartphone-ul de top, dar din cauza unor probleme necunoscute, prezentarea a fost amânată pentru anul viitor, în cadrul celui mai mare „târg” din Europa: Congresul Mondial GSM 2019, care va avea loc aproximativ peste 4 luni. Până atunci nu ne rămâne decât să „prindem” și alte zvonuri despre device-ul promițător.

Dacă v-am satisfăcut curiozitate despre cele mai „hot” smartphone-uri care vor deschide o nouă eră multimedia, nu ezitați să urmăriți și alte știri de pe blogul nostru. „Tehnologia nu este știință, disciplină și nici inginerie. Este know-how.” Alfred Wechsler

0 Comments:

Trimiteți un comentariu