Noi surprize „de fier” pentru fanii gaming: ASUS ROG Phone și Alienware m15

Cele mai „fresh” device-uri gaming


Avem abia o săptămână de când profităm de a doua lună călduroasă de toamnă, iar surprizele tehnice de la giganții TECH mondiali, parcă curg gârlă. Până acum s-au lansat de toate, și smartphone-uri super-performante, și smartwatch-uri cu ecrane fără margini și gadgeturi și accesorii de tot felul, care își așteaptă admiratorii pe rafturile magazinelor, mai ales că suntem tot mai aproape de Black Friday. Nici producătorii tehnicii gaming nu au putut să pășească în luna octombrie, fără lansarea unor titani gaming „gata de luptă”. În continuare, vom analiza cap-coadă specificațiile celor mai „cosmice” inovații for gamers, proaspăt scoase „la vânătoare”.

ASUS ROG Phone – smartphone-ul cu puteri „supranaturale”


Laptopurile ASUS, din sub-brandul ROG (Republic of Gamers) a reușit să-și adune o armată întreagă de admiratori, pasionați de tehnologiile și posibilitățile oferite. În cadrul expoziției IgroMir 2018, care a avut loc recent în Moscova, producătorii Asus, pe lângă prezentarea laptopurilor sale mega populare din aceeași serie, au lansat și mult așteptatul Asus ROG Phone, care este nu doar un device portativ mega performant, dar anume un smartphone gaming. Dacă la prima vedere, un smartphone nu întotdeauna poate fi asociat cu o „mașină” gaming, ROG Phone de la Asus arată de ce este în stare, însăși prin designul bestial, de parcă ar fi un transformer. Literalmente, așa și este, splendid din toate unghiurile.

Până acum au mai fost prezentate și alte device-uri de acest tip, create de producători bine cunoscuți, cum ar fi revoluționarul Razer Phone, care a lăsat cu gura căscată o lume întreagă. E uimitor cum poate să încapă atâta putere, într-un dispozitiv de mărimi atât de mici. Noul ROG Phone de la Asus, ne deschide o nouă eră gaming, promițându-ne mai mult decât teleportarea în lumea virtuală. Device-ul este dotat cu un display generos de tocmai 6 inch, cu raportul 18:9 și rezoluția 2160x1080px. „Motorul” smartphone-unului are la bază procesorul de ultimă generație Qualcomm Snapdragon 845, placa grafică Adreno 630, 8GB RAM și 128GB sau 512GB memorie internă.


Caracteristicile tehnice sunt mai mult decât performante, iar acest lucru se observă chiar de la prima utilizare. Pentru și mai mult comoditate, producătorii i-au pregătit și un „echipament” suplimentar device-ului high-end, cum ar fi accesoriul cu butoane fizice și stick analog, care transformă telefonul într-o consolă portabilă, precum PS Vita și Nintendo Switch, sau cu ecran suplimentar, care transformă device-ul într-un analog al renumitului Nintendo 3DS. În plus, producătorii ne oferă și un doc-station, care permite conectarea la smartphone a unui monitor, mouse sau tastatură, transformându-l într-un adevărat gaming PC. Gadgetul va putea fi precomandat de pe 19 octombrie, iar detalii despre prețul acestuia încă nu se cunosc.

Alienware m15 – cel mai subțire și ușor laptop gaming


Și compania americană Dell, specializată în producerea calculatoarelor personale de top, a decis să își bucure fanii cu o „jucărie” super-performantă, gaming notebook-ul Alienware m15, cel mai subțire laptop din acest segment, care a reușit să adune cele mai hot tehnologii ale timpului. Titanul a fost scos la lumină la sfârșitul săptămânii trecute, și se promite a fi „campion” în rândul laptopurilor gaming.

Dispozitivul portabil vine în mai multe modele, cea mai simplă având la bază procesorul cu 4 nuclee, Intel Core i5-8300H, din seria Coffee Lake-H, iar cea mai complexă funcționează pe procesorul de 6 nuclee Core i7-8750H. La fel puteți alege între două modele de plăci video: NVIDIA GeForce GTX 1060 sau GTX 1070, iar  la capitolul memorie operativă dispozitivul ajunge până la 32GB RAM. În plus, aveți posibilitatea să adăugați o unitate HDD sau SSD de 2,5 inch, sau un SSD Form Factor M.2.


Ce ține de ecrane, avem trei tipuri de display-uri în funcție de preferințele fiecăruia: TN cu rezoluția Full HD și frecvența 144Hz, IPS cu aceeași rezoluție ca la modelul anterior, Full HD, și IPS cu rezoluția 3840x2160px. Toate variantele vin cu aceeași diagonală, de 15,6 inch. Tastatura generației m15 este iluminată, pentru și mai mult confort în timpul utilizării, chiar și noaptea. Din porturi avem Ethernet, trei porturi USB 3.0 Type-A, un Thunderbolt 3, HDMI 2.0 și Mini DisplayPort 1.3, iar pe spate avem un port pentru placa video dedicată. Alienware m15 va putea fi comandat în SUA de pe 25 octombrie, cu prețul minim de la 1100$. Până la urmă, plăcerea cere jertfe!

Sper vă v-au plăcut noile „jucării de fier” proaspăt lansate, iar dacă deja visați la un device de ultimă generație, ținem să vă amintim că cu pași grăbiți ne apropiem de cel mai așteptat eveniment al toamnei, BLACK FRIDAY, seara în care prețurile ne „înnebunesc” prin accesibilitate.

Orice tehnologie care nu pare magică este insuficient avansată.” Gregory Benford



0 Comments:

Trimiteți un comentariu