TOP 3 BEST smartwatch-uri din această toamnă


Toamna aceasta producătorii tech smart „își numără bobocii”


Toamna este anotimpul când toți „gospodarii” își duc până la capăt treburile începute de cu vară, și se pregătesc scrupulos pentru sezonul de iarnă. După aceleași principiu se conduc și producătorii de tehnică smart, Elari, LG și Huami (sub-brandul companiei cunoscute la nivel mondial, Xiaomi), care au pregătit câteva „surprize” cu miros de toamnă pentru admiratorii lor. În acest articol veți descoperi detalii „picante” despre cele mai așteptate ceasuri inteligente lansate recent, caracteristici tehnice și chiar prețuri. Deci, să pornim la drum în lumea smart.  

Elari KidPhone 3G – primul smartwatch cu AI Yandex


Ceasurile smart pentru copii au devenit un accesoriu îndrăgit de foarte mulți părinți, chiar dacă unii, încă mai împart părerea că aceste device-uri aduc mai multe dezavantaje decât avantaje. Totuși, industria ceasurilor smart e în continuă dezvoltare, iar fiecare nou model devine tot mai „dotat” din punct de vedere tehnic. Compania chineză, Elari, cunoscută în special prin produsele destinate iPhone-urilor, se pricepe bine și la crearea accesoriilor smart, lansând la sfârșit de vară, împreună cu Yandex, un smartwatch pentru copii care și-a cucerit momentan admiratorii. ElariKidPhone 3G a ajuns zilele acestea și în Moldova, adunând într-o carcasă de doar 1,3 inch un „sac” întreg de tehnologii.

Primul motiv de a cumpăra acest device este Asistentul Inteligent cu un nume și voce duioasă, Alisa, „mămica” virtuală care va avea grijă de copilul dumneavoastră atunci când merge la școală, la plimbare sau la sport. Alisa nu e doar un simplu robot, dar și un adevărat psiholog, creat luând în considerare toate detaliile psihicului copiilor. Aceasta reacționează doar la vocea copilărească, și oferă doar informația corespunzătoare vârstei lor. Alisa cunoaște multe ghicitori,frământări de limbă, glume, iubește la nebunie să spună povești, iar datorită platformei Yandex, își încarcă zilnic colecția cu cele mai noi și interesante istorioare. 


La fel ca și alte device-uri de acest tip, Kidphone 3G este dotat cu senzor GPS, pedometru, buton SOS, permite efectuarea apelurilor și transmiterea mesajelor. Ceasul poate fi gestionat de pe telefon prin aplicația mobilă Elari SafeFamily, care oferă periodic notificări despre locație, timp, mesaje vocale și videochat. Încă o funcție utilă este regimul „Class Time”, care poate fi activat pentru a nu deranja copilul în timpul orelor de studiu.

Dispozitivul are ecran color touchscreen cu o rezoluție de 240 × 240px, cameră de 2MP, 512GB RAM și 4GB memorie internă. Carcasa este rezistentă la apă și praf după standardul IP65, iar bateria de 580 mAh oferă până la 3 zile de utilizarea în regim combinat, fără necesitatea încărcării. Într-un cuvânt are tot ce trebuie pentru siguranța copilului. Și pentru că nu doar copii iubesc să își completeze look-ul cu un dispozitiv smart, treceme la următorul smartwatch destinat maturilor.

LG Watch W7 – performanță la „patru ace”


Ieri, compania coreeană LG a prezentat alături de smartphone-ul de top LG V40ThinQ, și smartwatch-ul cu design clasic, dotat cu cele mai noi tehnologii, LG Watch W7, combinația perfectă dintre designul tradițional al ceasurilor mecanice și posibilitățile digitale ale device-urilor smart. Ceasurile LG deja au reușit să își adune admiratorii, iar fiecare nou model devine tot mai hot. Hibridul Watch W7 este de-a dreptul „arătos”, și vă va completa perfect look-ul clasic la o întâlnire de afaceri, petrecere privată, dar și se va asorta cu orice ținută casual, adăugându-i un pic de eleganță.

Inovația are la bază sistemul Wear OS by Google și a fost creată pentru oamenii conservatori la capitolul design, dar care doresc să aibă „la mână” și cele mai noi tehnologii ale timpului. W7 a fost creat în colaborare cu compania producătorare de ceasuri Soprod SA din Elveția, cred că ați înțeles deja de unde vine ideea designului, iar calitățile care îl fac special de alte device-uri din acest segment sunt mecanismul de înaltă precizie din cuarț, „împachetat” frumos într-o carcasă trainică din oțel inoxidabil. În regim full, smartwatch-ul are o autonomie de 2-3 zile, iar cu toate funcțiile smart dezactivate, vă poate „sluji” în calitate de ceas mecanic, până la 100 de zile. 


Modul de prezentare a datelor poate fi personalizat după dorință, alegând diverse tipuri de cadrane sau schimbând ordinea iconițelor. Gadgetul funcționează pe baza procesorului Qualcomm Snapdragon Wear 2100, care 768MB RAM și 4GB memorie internă. Cadranul este de tip LCD, cu diagonala de 1,2 inch și rezoluția 360 x 360px. Din senzori avem accelerometru și barometru, iar din comunicații: wifi, bluetooth și USB Type-C 2.0. Cu astfel de „comoară” la încheietură, ai toate șansele să fii în centrul atenției. La fel de performant, dar cu un design modern este ultimul, dar nu cel din urma device din topul nostru.

Amazfit Verge – revanșa Xioami la inovația Apple Watch Series 4


La doar trei zile după lansarea ceasului inteligent pe IOS, Apple Watch Series 4, compania Huami, care produce smartwatch-uri în colaborare cu gigantul chinezesc, Xioami, al treilea mare producător mondial de smartphone-uri, și-a prezentat în China ultima generație de ceasuri smart, Amazfit Verge. Inovațiile au primit toate tehnologiile high-end, care le găsim și pe device-ul de la Apple: ecran color mare, rezistență la apă și praf, GPS, GLONASS, tehnologia NFC și chiar senzorul Heart Rate (ECG) de ultimă generaței.

Ceasul inteligent este dotat cu un display AMOLED de 1,3 inch, cu rezoluția 360x360px, acoperit cu un strat rezistent de stică Gorilla Glass 3. Carcasă este din plastic ranforsat cu fibre din sticlă, pentru rezistență maximă. De productivitate este responsabil procesorul cu 2 nuclee, cei 512MB RAM și 4GB memorie internă. La capitolul autonomie, producătorii ne promit 5 zile de utilizare în regim mediu, iar după standardul IP, device-ul s-a ridicat la IP68.


Specificația cu care se mândresc și cei de la Apple este senzorul optic Heart Rate, care îl găsim și pe Amazfit Verge, și după cum spune producătorii Xiaomi, oferă date despre starea inimii cu o exactitate de 98%. Acest senzor a fost îmbunătățit scrupulos, și consumă cu 80% mai puțină energie decât variantele anterioare, reacționând automat dacă detectează un ritm anormal al bătăilor inimii. O altă caracteristică inovativă este tehnologia NFC care face posibilă achitarea cumpărătorilor fără necesitatea unui card. La moment această funcție este compatibilă doar cu sistemele de plată AliPay și UnionPay. Ceasul vine din fabrică cu 13 modele de cadrane personalizate, 3 dintre care au fost create în colaborare cu Territory Studio. În plus, Verge vine permanent cu recomandări din partea asistentului personal inteligent, Xiao AI. Gadgeturile au fost scoase în vânzare deja în China, și sperăm să ajungă cât mai rapid și la noi.

Călătoria noastră în lumea tehnologiilor inteligente s-a încheiat aici. Sperăm că v-am „umplut” frumos mintea cu o altă „porție” de știri „gustoase”. Nu ezitați să vizitați săptămânal blogul nostru, vă promitem doar noutăți consistente, veridice și smart. Iar dacă planificați procurarea unui device electronic, vă reamintim că se apropie mult așteptatul eveniment al shopaholicilor - BLACK FRIDAY - ziua în care toate magazinele își bucură clienții cu prețuri BOMBĂ.

Umanitatea dobândeşte toată tehnologia adecvată, pentru toate motivele inadecvate.”
 Buckminster Fuller

0 Comments:

Trimiteți un comentariu