Primul calculator Apple I a fost vândut cu peste 450 mii de dolari


Un calculator din seria Apple I a fost vândut cu jumătate de milion de dolari


În goana după ultimele tendințele din lumea high-tech, încă mai există oameni pasionați de primele invenții din această sferă de cândva. Printre invențiile de mare căutare se numără și device-urile gigantului din Cupertino, Apple, care recent a vândut unui colecționar de tehnică veche, primul său calculator, de la care a și început imperiul tehnicii pe IOS. Cât de straniu nu ar suna, invenția primitivă s-a dovedit a fi de-a dreptul o comoară, asta după ce am aflat cât a scos din buzunar cel care s-a ales cu această capodoperă tehnică. Ce are acest calculator enigmatic și dacă-și merită pe bune aproape jumătate de milion de dolari, aflăm în continuare.


Apple I, este de fapt invenția care i-a făcut populari pe fondatorii brandului cunoscut astăzi în lumea întreagă, numărul unu în topul producătorilor de smartphone-uri, Apple, asamblat însăși de inginerul american, Steve Wozniak, cofondatorul companiei Apple Computer Inc., alături de Steve Jobs și Ronald Wayne. Legenda spune că PC-ul primitiv și-a luat începuturile în atelierul improvizat într-un garaj din Palo Alto, oraș din sudul Californiei. Iar marele eveniment în care dispozitivul proaspăt creat și-a găsit posesorul, cei de la Apple îl celebrează pe 1 aprilie. În total, din seria Apple I, au fost produse doar 200 de calculatoare de acest tip, unul din ele, fiind vândut cu un preț exorbitant de peste 450 000$ abia în 2019. Și să mai spuneți că astăzi Apple are tehnică scumpă!


În setul standard al calculatorului avem dispozitivul propriu-zis și o placă din lemn, pe care este amplasată o tastatură, iar pentru modelele de top, găsim și un case din piele, care permite transportarea acestuia. De asemenea, în lotul „valoros” au intrat și câteva bonusuri, precum: un monitor primitiv, o matrice specială și toate actele care dovedesc că device-ul este original. Prețul acestui calculator, în 1976 nu depășea 666$, iar dacă să facem puține calcule, în prezent, peste 43 de ani de la lansare, acesta valorează de 705 ori mai mult. Asta da creștere!


Alături de această invenție importantă, nu putem să nu ne amintim și despre primul iBook, care a devenit o adevărată revoluție în lumea unităților PC și a internetului. Acest laptop personal, cu design și construcție funny, în nuanțe de alb și albastru azuriu, lansat în 1999, a fost primul dispozitiv din lume care a suportat conexiunea wireless la internet, aducând în lumea modernă tot ceea ce cunoaștem astăzi sub denumirea de Wi-Fi.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu