Eveniment de zile mari! Mult așteptatul OnePlus 7 Pro a fost lansat „regește”


OnePlus 7 - încă un rival demn de titlul cel mai bun smartphone din 2019


Cât nu ar încerca alte state să ne demonstreze că sunt buni la făcut tehnică, chinezii oricum sunt mereu lideri pe toate palierele, inclusiv producerea smartphone-urilor. OnePlus, un alt gigant chinezesc, cunoscut prin smartphone-urile sale cu design premium, răruțe dar drăguțe, și-a lansat ieri încă o generație de flagship-uri, care are ce spune prin performanță, productivitate și cameră. Despre cine-i vorba? Cu siguranță despre OnePlus 7, urmașul lui OnePlus 6 și OnePlus 6T, smartphone-ul pe care cu toții l-am așteptat cu brațele deschise, și care e gata să ne uimească cu cele mai tari tehnologii. Dacă n-ați participat și voi în regim Live la marea lansare, don’t worry! Facem o retrospectivă la tot ce s-a prezentat, vorbit, aplaudat.


Primul detaliu, pe care nu am putut să-l trecem cu vederea, este că chinezii au planificat migălos prezentarea noii generații de smartphone-uri flagship, care a avut loc concomitent în 3 cele mai mari orașe ale lumii: London, New York și Bangaluru (India). De asemenea, pe Youtube sunt disponibile mai multe variante stream ale lansării, inclusiv în limba engleză, despre care vom vorbi mai detaliat. Marele eveniment a fost deschis, ca după tradiție, de CEO Founder, Pete Lau, care deja al doilea rând își bate propriile recorduri: anul trecut a ținut un discurs de proporții în public în limba engleză, iar anul acesta a participat la prima lansare în Europa.


Pete Lau și-a început discursul cu o veste BOMBĂ, care-i face și mai mândri de brandul lor – OnePlus a devenit unul din TOP 5 lideri mondiali a brandurilor premium, alături de Apple (51%), Samsung (22%), Huawei (10%) și Oppo (6%). Noul reprezentant premium, OnePlus 7 Pro este calificat drept „a new benchmark”, adică etalonul printre telefoanele de top. Modest! Producătorii ne promit că acest smartphone nu este încă o versiune performantă de device flagship, ci un novice ce deschide o nouă eră a performanței, unde ce-i de la OnePlus dictează tendințele.


7 Pro în primul rând se remarcă prin designul său minimalist, cu carcasă mega subțire, dar putere extremă. Acesta va fi disponibil în trei nuanțe: Blue, inspirat din finețea boltei cerești, Grey și Gold. Avem parte de un display Infinity, de tip AMOLED, doar că completat cu o tehnologie proprie – Fluid AMOLED (adică cu margini rotunjite), în stil Samsung Galaxy S10 și fără notch inestetic. Cei de la OnePlus își numesc creația drept cel mai bun ecran pe un smartphone din lume, iar dovada vie este calificarea de către DisplayMate, drept un ecran de rangul A+. Din principalele caracteristici ale ecranului legendar, putem enumera: 
  • Diagonala de 6,67”;
  • Rezoluția 3120 x 1440px;
  • Densitate de pixeli: 516 ppi;
  • Luminozitate ecran: 800nits;
  • HDR10+;
  • Gama de culori: DCI-P3;
  • Always on Display;
  • Fingerprint incorporat în ecran (timp de deblocare – 0,21 secunde, ce îl face drept cel mai rapid senzor de pe amprentă de până acum);

Noul OnePlus 7 Pro a primit cameră triplă, cu senzorul principal de tocmai 48MP și... stabilizare optică. Senzorul secundar de 8MP oferă zoom optic 3x și de asemenea a fost dotată cu stabilizare optică, iar al treilea modul de 16MP, este unul ultrawide. Camerele au primit și trei tehnologii noi de focusare: PDAF, Laser Auto Focus și CAF (Continuous Auto Focus). De asemenea, a fost îmbunătățit și regimul Nightscape 2.0. După ratingul DxOMark camera a primit 111 puncte, iar pentru calitatea fotografiilor – 118. Rezultat foarte bun, luând în considerare că cel mai bun camera phone al anului, Huawei P30 Pro s-a ales cu 119 puncte, iar Samsung Galaxy S10+ 5G – 117.


Și camera frontală nu e una obișnuită, ci retractabilă. Iar ca să ne demonstreze că deschiderea și închiderea acesteia, nu dăunează în nici un fel funcționalității smartphone-ului, producătorii ne-au prezentat un video, în care aceasta a fost testată non-stop de peste 300000 de ori. La capitolul productivitate, avem nu altul decât procesorul Snapdragon 855, după cum și se aștepta. În plus, OnePlus 7 Pro va veni cu tocmai 12GB RAM și funcția RAM Boost, care îi sporește și mai mult productivitatea. Ca să răcească la propriu atâta performanță, device-ul s-a ales cu un sistem de răcire de tip Liquid Cooling System. Și ca la încheiere, o baterie de 4000mAh cu fastcharging WARP Charge, care încarcă în 20 de minute până la 48% din baterie.


Nu știu cum vouă, dar după părerea noastră OnePlus 7 este un rival pe măsură pentru marii giganți mondiali. Alături de titanul acesta de foc au mai fost lansate încă două versiuni: One Plus 7 și OnePlus 7 Pro 5G. Versiunea OnePlus 7 Pro va ieși în vânzare începând cu 21 mai, în următoarele variante: cu 6GB RAM și 128GB memorie internă, 8/256 și 12/256, cu prețurile cuprinse între 649$ - 799$. Fratele mai mic, OnePlus 7, va fi lansat pe piață, la începutul lunii iunie, în variantele 6/128 (499$) și 8/256 (549$). 

0 Comments:

Trimiteți un comentariu