Huawei vrea să-și bată rivalii și în sfera TV! 5G și 8K sunt doar câteva din inovațiile promise


Huawei s-au apucat și de televizoare


După ce a luat cupa la cel mai bun camera phone, deja al treilea an consecutiv, anul acesta, campion devenind – P30 Pro, producătorul de smartphone-uri, Huawei, se pare că nu și-a încheiat misiunea secretă de cucerirea a lumii electronice aici, și ne promite să se lanseze într-un domeniu la fel de popular și dornic de tehnologii noi: televizoarele. Mai puțin modești din fire, producătorii din țara Dragonului Roșu și-au propus să iasă în topuri în mai puțin de trei ani. Adevăr sau doar prea mult curaj, descoperim în continuare.


Nu e un secret că în secolul XXI, când vine vorba de un televizor, oamenii de mult nu se mai uită doar la calitatea redării imaginii, ecranul mare sau carcasa compactă. Evoluția tehnică, care se schimbă mai ceva ca un vântișor de primăvar ne-a cam învățat să cerem ceva mai mult de la un TV, decât ceea ce ne oferea până acum acest device multimedia. Mai întâi am primit cu brațele deschise sistemul Smart TV, după care am rămas uimiți de inovații high-tech precum 4K sau 3D și iată că Huawei ne promite să ne bucure cu ceva și mai senzațional.


Marea misiunea a celor de la Huawei este să integreze în televizoarele sale module pentru conexiune 5G și ecrane senzaționale cu rezoluție 8K. Da, da, pe cât de uimitor sună, pe atât de multe surprize ne așteaptă, mai ales că aceste inovații sunt foarte puțin explorate până acum. În plus, inginerii Huawei spun că televizoarele lor vor fi și cele mai rapide de pe piață. Curajoasă afirmație! Viteza se va simți nu doar în cazul feedback-ului primit de la interfața dispozitivelor sau productivitatea procesoarelor, dar datorită conexiunii 5G, întâlnită la moment doar pe câteva smartphone-uri de la Samsung sau Xiaomi.


Primele televizoare de la Huawei vor avea diagonala ecranului de 55” și respective 65”, acestea fiind produse în colaborare cu companiile BOE și Huaxing Optoelectronics. Ambele modele vor avea formatul 8K. Chiar dacă televizoarele 4K în 2019, încă mai sunt formatele de top, cei de la Huawei au decis să sară coarda și să lanseze ceva ca la nimeni. Iar pentru un 8K de vis, nu s-a putut trece și peste 5G. Se mai presupune și că dacă device-urile nu vor avea niciun cusur la celelalte capitol, acestea pe dreptate vor lua cupa de lider în acest segment, iar ulterior va deveni unul din cei mai influenți producători TV, cum sunt acum televizoarele Samsung, Hisense sau LG.

Se vor adeveri sau nu promisiunile, nu ne rămâne decât să aflăm, mai ales că nu a mai rămas atât de mult. Industria produselor electronice atinge cote maxime, iar nouă utilizatorilor ne revine rolul nobil, de a savura din performanța lor.
Televiziunea este o invenţie care îţi dă posibilitatea să fii distrat de oameni pe care nu i-ai primi în casa ta.” David Frost

0 Comments:

Trimiteți un comentariu