Acer Swift 5, cel mai ușor laptop din lume, cântărește doar 990 de grame


Acer a lansat un laptop exclusiv în lume, pe cât de ușor pe atât de performant


În secolul XXI, pe lângă nivelul înalt al performanței, care pe an ce trece atinge cote maxime, parcă din altă lume, un alt criteriu important fără de care device-urile portabile și-ar pierde din farmec și utilitate, este fără îndoială compactitatea și ușurința în exploatare. Producătorii taiwanezi, printre primii în topul furnizorilor de PC-uri la nivel mondial, după HP, și deținătorii titlului de cei mai populari producători de laptopuri, Acer, au decis să depună toate puterile și cunoștințele adunate pe parcursul a 43 de ani pe piața computerelor, ca în cele din urmă să creeze mijlocul de aur al compactității și super performanței, Acer Swift 5, numit de taiwanezi drept cel mai ușor notebook din lume.


Ultrabook-ul legendar cu diagonala destul de generoasă, de 15,6 inch, are o greutate uimitor de mică, comparativ cu alte portabile din acest segment, de doar 990 de grame. Pentru a evidenția compactitatea, producătorii îl compară cu o mapă pentru foi, care de regulă încape fără probleme în gențile de mărimi nu prea mari. Secretul greutății mici, a laptopului personal de la Acer, stă ascuns în materialele utilizate pentru crearea carcasei, o combinație specială dintre magneziu și litiu, care au permis crearea unei construcții la fel de rigide ca cea din aluminiu, dar mult mai ușoară. Din același aliaj sunt produse bicicletele de curse, cu scopul reducerii considerabile a greutății și sporirea rigidității ramei.


Swift 5 este disponibil în două nuanțe clasice, care îi dau un aspect premium, asemeni laptopurilor business: Gray și Blue. La capitolul specificații tehnice, portabilul a primit un display multitouch de tip IPS, Full HD, care ocupă 90% din suprafața totală a construcției, cu margini sublime de doar 5,8mm. Producătorii au destăinuit că subțierea marginilor au făcut posibilă crearea unui portabil cu gabaritele unui device de 14inch, dar cu o diagonală a display-ului mult mai mare. Magie, nu alta! Tehnologia smart, Acer Color Intelligence, reglează automat luminozitatea, contrastul și saturația culorilor în funcție de imaginea redată pe ecran.


Din tehnologiile inteligente mai fac parte, Acer TrueHarmony și Dolby Audio Premium care sunt responsabile de basurile profunde și sunet incomparabil, asemenea producțiilor cinematografice. La baza nivelului înalt al performanței stă procesorul cu patru nuclee, Inter Core din generația a opta, i5 și i7. Acesta vine în câteva variante: cu 8GB și 16GB RAM, și respectiv memorie internă de tip NVMe SSD, cu capacitatea – 256GB, 512GB sau 1024GB. Cei de la Acer ne promit o autonomie de 10h, iar pentru o conexiune stabilă cu alte device-uri și-au dotat inovația cu două porturi USB 3.0, un port HDMI și USB 3.1 Type-C de generația a doua, ce permite transmiterea datelor cu o viteză de 10GB pe secundă, redarea conținuturilor în 4K, și încărcarea portabilului.


Cam asta e istoria celui mai ușor laptop lansat până acum de Acer, Swift 5, care cu siguranță vă va cuceri prin designul minimalist, compactitatea uimitoare și super performanța, capabilă să se descurce și cu sarcini suprasolicitante, în funcție de modelul ales. Acesta va putea fi achiziționat la un preț destul de mare, dar își merită investiția: aproximativ 1150$ pentru varianta cu procesor i5, 8GB RAM și 256GB, 1600$ - cu procesor i7; 1730$ - cu același procesor, dar 16GB RAM și 512ROM, iar varianta premium cu 1024GB memorie internă, ajunge până la 1950$.

„Tehnologia este arta de a transforma știința în ceva practic.” Marcio Barrios

0 Comments:

Trimiteți un comentariu