CES 2019: Lenovo a prezentat primul smartphone cu Snapdragon 855 și 12GB RAM


Z5 Pro de la Lenovo deschide o nouă eră a smartphone-urile performante


Și pentru că s-au încheiat cam toate sărbătorile de iarnă, Moș Crăciun a plecat, iar oamenii au rămas la fel de dornici de senzații „miraculoase”, care să-i mențină curioși încă pentru un an înainte, ieri, la Las Vegas și-a deschis larg ușile, cel mai mare târg de tehnologie din lume, CES 2019, unde s-au adunat la un loc ultimele inovații ale timpului, gata scoase de pe banda de producție, nemaivăzute și nemaiauzite până acum. Inovațiile prezentate sunt fără capăt, una mai revoluționară ca altă: începând cu device-uri cu display-uri pliabile, tehnică Smart Home și chiar mașinării inteligente de făcut bere.


Unul din telefoanele mobile, care nu a putut fi trecut cu vederea, despre care internauții discută intens pe paginile online deja de câteva săptămâni, este fără îndoială device-ul chinezesc exclusive în lume, ce va avea la bază procesorul de ultimă generație, Snapdragon 855, și de trei ori mai multă memorie operativă decât cel mai nou smartphone pe IOS de la Apple, iPhone XS Max… incendiarul Z5 Pro, de la Lenovo, smartphone-ul care ne promite multe și de toate, cu o viteză și o putere de nedescris. Despre posibilitățile de pe altă lume ale acestui dispozitiv supranatural, vom discuta în continuare.


După o luptă aprigă dintre cei mai mari producători de smartphone-uri, Samsung, Xiaomi și chiar Sony, se pare că Lenovo le-a luat-o înaintea tuturor, reușind să-i convingă pe cei de la Qualcomm, că ultimul lor procesor, Snapdragon 855, trebuie să fie scos glorios pe piață, la baza seriei limitate de smartphone-uri chinezești, Lenovo Z5 Pro, iar rezultatul fără precedent l-am putut admira în toată splendoarea la Global Stage for Innovation 2019.  


Noul procesor, Snapdragon 855, vine cu o arhitectură inovativă, Prime Core diferită de cea utilizată până acum, dotată cu un nucleu puternic și două clustere pentru sarnici simple, dar și complexe. În plus, chipset-ul a fost creat utilizând o nouă tehnologie de 7nanometri. După cum mărturisesc producătorii, procesorul va avea o productivitate centrală cu 45% mai mare decât predecesorii săi, și grafică – cu 20% mai înaltă. Conform rezultatelor testului de benchmark, Antutu, Z5 Pro GT atinge punctajul maxim de 368,480 – mult mai înalt decât oricare alt smartphone de pe piață, inclusiv ultimele iPhone-uri XS și XS Max.


Pe lângă super putere, smartphone-ul revoluționar de la Lenovo a primit și un design modern cu imitații în stil „Carbon” și aceeași construcție slider, deja îndrăgită de utilizatori, cu ajutorul căreia aveți accesul la camera frontală, oferindu-ne un raport display / carcasă de 95,06%. Pe partea din spate, device-ul a primit o cameră duală de 24MP și 16MP, cu pixeli optimizați pentru conținuturi grafice mai realiste ca niciodată. Scanerul de amprentă de data aceasta, a fost incorporat în display-ul Super AMOLED de 6,39 inch cu rezoluția de 2340х1080px. Se pare că cei de la Samsung au cam întins-o cu lansarea primului smartphone cu fingerprint incorporat în ecran, Samsung Galaxy S10.


Târgul CES 2019 de la Las Vegas va fi deschis până pe 11 ianuarie, perioadă în care ne așteaptă o sumedenie de surprize tehnice din toate domeniile. Noi vă promitem să prindem cele mai hot inovații ale acestui an, și să le împărtășim generos cu voi. Și nu uitați, după cum spunea Albert Einstein: „a devenit cumplit de evident că tehnologia ne-a depășit umanitatea.” Haideți să ne demonstrăm nouă în primul rând, dar și celor din jur, că noi creăm tehnologia, nu ea ne creează pe noi.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu