Încă un record demn de Guiness. Xiaomi a lansat un brad gigant din smartphone-uri


Xiaomi au bătut recordul celor de la Vestel, lansând un brad electronic de 8 metri


Ce fel de Crăciun sau Anul Nou fără brad? Deja de peste 500 de ani, acest conifer veșnic verde, decorat cu jucării tematice, a devenit un simbol al sărbătorilor de iarnă, care ne umple casele de voie bună, bucurie și magie. Pe an ce trece, marii producători mondiali, încearcă să își uimească consumatorii cu surprize de Crăciun care te lasă cu gura căscată, pregătindu-ne de sărbători brazi originali cu decorații nemaivăzute, din tot felul de materiale, care nici măcar nu îți vin prin cap. Un exemplu este bradul din scaune de plastic din Monterrey Mexic sau cel din sticle de vin amplasat în Nordheim am Main, Germania.


Anul acesta și producătorii chinezi, ai treilea în topul mondial al celor mai populari creatori de smartphone-uri, Xiaomi au decis să lanseze un cel mai mare mozaic al unui brad „smart” creat în totalitate din ... smartphone-uri. Acest pom de Crăciun neobișnuit vine să promoveze noul telefon de buget lansat zilele acestea de Xiaomi, Mi Play. Eroul sărbătorii este și el unul revoluționar, fiind declarat primul smartphone din lume ce are la bază procesorul MediaTek Helio P35.


Mi Play a fost creat pentru segmentul de utilizatori cu gusturi mai rafinate, adică pentru tineri, fapt ce explică designul său „apetisant” și nuanțele irezistibile ale carcasei: Dawn Gold, Black și Dream Blue, la fel ca și în cazul confratelui său, care bate recordurile la popularitate, Mi 8 Lite.  Din specificații tehnice high-tech, acesta are parte de un display IPS de 5,84 inch, 4G, fingerprint, USB Type-C, baterie de 3000mAh, cameră principală de 12MP și frontală de 8MP, dotată cu inteligență artificială. Marea surpriză, plăcută și neplăcută în același timp este lipsa mufei Jack de 3,5mm dar și bretonul mult „îndrăgit” de o mare parte de utilizatori. Se pare că cei de la Xiaomi au decis să se „inspire” de-a binelea de la ultimele modele de iPhone-uri Apple: XS și XS Max.  


Pentru crearea bradului inteligent au fost utilizate 1008 smartphone-uri Xiaomi Mi Play, pe ecranele cărora au fost programate sincronizat părțile mozaicului. Ca să realizeze această capodoperă electronică, a fost nevoie de 15 zile de lucru intensiv pentru a aranja și conecta la sursa de curent toate elementele mozaicului, ca în cele din urmă, pe 24 decembrie la ora 16:00, după fusul orar din Beijing (ora 10:00 după fusul nostru), să-și aprindă luminile în toată splendoarea cel mai excepțional brad de acest tip, din toate timpurile.


Producătorii spun că cea mai mare provocare a fost să programeze sincronizarea smartphone-urilor, din cauza întârzierii de 0,04 secunde, care poate fi observată cu ochiul liber. Totuși, chiar și cu un „neajuns” de acest tip, neînsemnat, mozaicul de Crăciun a fost apreciat în toată legea de vizitatorii centrului comercial în care a fost amplasat. Mozaicul tematic cu înălțimea de aproape 8 metri, nu a putut să nu fie observat și de cei de la Guiness, care l-au desemnat drept unul din cei mai „epici” pomi de Crăciun din lume, fiind inclus în Cartea Guiness World Records. Un brad asemănător, dar mult mai mic, creat din 504 dispozitive mobile, au creat și cei de la Vestel, anul trecut.


Încă un record bătut în seara de Crăciun, a fost numărul imens de utilizatori conectați la Wi-Fi, oferit gratuit de cei de la Xiaomi. Se pare că Instagram-ul a fost plin de cadre feerice cu incendiarul pom de Crăciun din smartphone-uri, care după calculele celor de la Ridus.ru, costă 160570 de dolari, luând în considerare faptul, că smartphone-ul Mi Play poate fi achiziționat la moment doar în China, la un preț destul de accesibil de doar 160$.

Xiaomi nu este la primul record de acest tip, reușind toamna aceasta să lanseze în fața clădirii Xiaomi din orașul Bangalor, India, cel mai mare mozaic cu logo-ul companiei, creat din 9690 de lămpi de culoare oranj și alb.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu