Oppo R17 Pro – smartphone-ul care bate recordurile la fast charging


Cercetătorii chinezi au făcut topul celor mai „agere” smartphone-uri


În secolul XXI, când oamenii au tot mai puțin timp liber, iar fiecare minut a început să valoreze mai mult ca niciodată, încărcarea rapidă a smartphone-urilor a devenit un criteriu de bază al performanței, de mare căutare pe dispozitivele din prezent. Dacă până acum producătorii de device-uri inteligent se bazau pe crearea telefoanelor cu baterii mari, pentru o autonomie de durată, de ceva timp s-a început o luptă aprigă la capitolul durata încărcării, iar concurenții pe zi ce trece devin tot mai puternici și rapizi.


Zilele acestea, în mediul online, au apărut rezultatele unui test realizat de un grup de cercetători chinezi, care au decis să facă topul celor mai agere smartphone-uri din 2018 la fast charging. „Campionatul” a avut reguli simple, fiecare device participant a fost pus la încărcat timp de 30 de minute, pentru a stabili viteza și agerimea acestora în acest interval de timp. Nu a fost de mirare că primele locuri din top, le-au câștigat pe dreptate smartphone-urile chinezești, care dintotdeauna s-au putut lăuda cu rezultate pe măsură din toate punctele de vedere.


Campionul fără precedent în luna decembrie, este incendiarul Oppo R17 Pro, cu bateria de 3700 mAh, care le-a luat-o înainte celor 60 de smartphone-uri participante la concurs, reușind să se încarce timp de 30 de minute până la 92%. Da, da, ați citit bine, super-viteza fast charging-ului acestui device este asigurată de tehnologia Oppo Super VOOC cu puterea de 50W, care și-a dovedit performanța și pe modelul Oppo Find X Super Flash Edition, declarat cel mai rapid smartphone la încărcare, la sfârșitul acestei veri, care a prezentat rezultate asemănătoare de fast charging doar că în 35 de minute. 


Pe locul doi în „campionatul vitezei” s-a clasat noul smartphone Huawei, Honor Magic 2 cu capacitatea bateriei de 3500 mAh, care timp de jumătate de oră a reușit să atingă 83% din limita totală de energie. Device-ul este dotat cu tehnologie fast charging de 40W care prezintă rezultate destul de bune. Iar locul trei i-a revenit producătorilor de smartphone-uri Meizu, mai concret modelul Pro 7 Plus cu baterie de 3500 mAh și încărcător de 20W, care pentru aceeași durată de timp a reușit să își completeze cantitatea de energie, până la 66%.


Din top 10 mai fac parte smartphone-uri celebre, precum Oppo R11 (65%), Meizu 16th Plus (3640mAh – 60%), iar pe locul 10 s-a clasat inovația anului 2017, Huawei Mate 10 Pro. Din colecția de telefoane smart Xiaomi, cele mai bune rezultate le-a arătat Mi Mix 3, care s-a clasat pe locul 15, reușind să se încarce până la 56%. Unicul smartphone pe IOS, care a nimerit în top, este iPhone 8 Plus cu baterie de 2675 mAh, care a reușit timp de 30 de minute să adune doar 40% din energie.

Cam asta e cu viteza la încărcare, și se pare că după rezultate topul la performanță s-a cam întors invers. Dar, până la urmă diversitatea caracteristicilor tehnice ne permit să alegem modelul care se potrivește necesităților fiecăruia din noi. Cineva vrea cameră mai bună, procesor mai puternic, baterie mai mare sau fast charging cu viteza luminii, la fel ca pe R17 Pro de la Oppo.

„Legăturile strânse pe care le stabilim cu instrumentele noastre sunt bilaterale. În măsura în care tehnologiile devin extensii ale noastre, în egală măsură noi devenim extensii ale tehnologiilor noastre. Atunci când tâmplarul ia ciocanul în mână, el poate folosi acea mână doar pentru a face ceea ce se poate face cu un ciocan.” Nicholas Carr

0 Comments:

Trimiteți un comentariu