Samsung creează primul smartphone cu ecran transparent

 

În decursul ultimilor doi- trei ani producătorii smartphone-urilor ne propun cele mai sofisticate design-uri ce până în ultimul timp păreau a fi ireale: camere frontale ce sunt ascunse sub ecran sau display-uri pliabile. Totodată producătorii au început să experimenteze cu formele. Spre exemplu, compania Samsung a început procesul de creare a unui smartphone cu ecran absolut transparent. Despre asta a anunțat LetsGoDigital.

Brandul sud-coreean a patentat noua tehnologie ce permite crearea unui astfel de dispozitiv. În acest document sunt descrise detaliat toate procesele, nivelele și tehnologiile ce permit elaborarea unui astfel de ecran. Mai mult, această tehnologie, permite pe viitor elaborarea unui număr impunător de device-uri, precum: televizoare, note-book-uri, device-uri de tip gaming. Smartphone-ul ce este reprezentat în document, presupune rame subțiri, ecran mare și transparent. La sigur este folosit panelul OLED, deoarece acest tip de display deține un panel cu o luminozitate specifică și permite pătrunderea luminii.

Din păcate, nu cunoaștem mai multe detalii despre acest model Samsung. Mai mult, nu cunoaștem la sigur, dacă brand-ul coreean a început deja procesul de lucru asupra acestui smartphone, sau a solicitat creearea unui patent, pentru a putea produce astfel de modele de smartphone-uri pe viitor. Totuși, la momentul actual noi știm că apariția telefoanelor cu ecran transparent va deveni realitate, mai devreme sau mai târziu, noi vom afla la sigur acest lucru.


Samsung nu este prima companie ce s-a apucat de crearea dispozitivelor complet transparente. În luna august, Xiaomi a lansat primul televizor transparent Mi TV LUX. Conform ultimilor date, VENDOR a anunțat cum a reușit să obțină un astfel de efect. Toate echipamentele electronice și audio sunt situate într-un stand rotund, ce găzduiește afișajul. Din acest motiv, producătorul a avut grijă de procesul de răcire. Carcasa este plină de decupaje pentru evacuarea aerului cald, iar chipset-ul este echipat cu un radiator pentru a absorbi căldura.

La proiectarea afișajului, alegerea a fost luată în favoarea OLED, deoarece nu are nevoie de iluminare, spre deosebire de ecranul LCD. Mi TV LUX utilizează spațiul de culoare RVAA, adică roșu, verde și albastru standard. În același timp, matricea RVAA este doar pe jumătate acoperită cu pixeli, restul ecranului rămâne transparent. Pe cont propriu, pixelii sunt suficient de mici pentru ca o persoană să le poată vedea la distanță. Decalajele dintre ele sunt la fel de mici.

În fine, noi suntem în așteptarea noii generații de smartphone-uri, în cazul în care le aștepți și tu cu nerăbdare, fii cu ochii pe noi.

 

0 Comments:

Trimiteți un comentariu