Sony a prezentat noul Xperia Pro – smartphone cu display 4K, procesor învechit și HDMI la preț de 2499$

 

Astăzi în SUA, compania Sony a prezentat noua generație a smartphone-urilor Xperia Pro, ce este orientat pentru segmentul persoanelor pasionați de video. Acest device este dotat cu OLED-display cu rezoluție de 4K și cu susținerea HDR! Smartphone-ul poate fi conectat la cameră și folosit drept monitor extern, însă prețul Xperia Pro constituie 2499$ și oferă în schimb caracteristici dubioase.



Extrem de controversată pare utilizarea procesorului Qualcomm Snapdragon 865 de anul trecut, în timp ce Snapdragon 888 a apărut deja pe piață. Evident, chipset-ul este destul de bun și are chiar și o anumită putere, însă Snapdragon 888 face parte dintr-o nouă generație de procesoare și oferă caracteristici mult mai avansate. Acest procesor oferă posibilitatea de a face fotografii și filma secvențe video simultan de la trei camere, și are, de asemenea, cele mai bune algoritmuri de codificare 4K HDR video. Cu toate acestea, Xperia Pro este un smartphone ce vizează segmentul profesional al creatorilor de conținut foto și video.



Un alt aspect destul de controversat este utilizarea unor componente de la smartphone-ul de anul trecut, și anume un afișaj 4K de 6,5 inch, un bloc triplu de camere cu un modul principal de 12 Mp, o cameră frontală cu o rezoluție de 8 MP și o baterie de 4000 mAh. Panoul din spate al carcasei este fabricat din plastic. Dispozitivul are suport pentru 5G, principala caracteristică a smartphone-ului o constituie conectivitatea Xperia Pro la camerele din familia Sony Alpha prin portul HDMI. În acest mod, smartphone-ul va acționa ca un monitor extern 4K, care va oferi un control mai bun asupra imaginii atunci când fotografiați. În plus, prin intermediul smartphone-ului va fi posibil să se difuzeze în direct cu captarea imaginii de pe matricea camerei. Pentru publicul țintă pe care compania îl vizează cu lansarea acestui smartphone, o astfel de funcționalitate va fi în mod unic utilă, dar dacă este vorba de 2499 dolari — o întrebare deschisă. În plus, majoritatea monitoarelor externe de calitate pentru camerele SLR costă aproximativ 600 USD.

Primul Sony Xperia Pro a fost lansat în februarie 2020 și a oferit aproximativ aceleași caracteristici. Achiziționarea noului Sony Xperia  este posibilă doar în Statele Unite ale Americii, cel puțin deocamdată. Pentru a fi mereu informat, rămâi pe unda actualităților noastre!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu