Galaxy Z Fold2 – NOUL pliabil „galactic” de la Samsung! Ce îl face special?

 

z fold2

Evenimentul de săptămâna trecută, Samsung Unpacked 2020, a făcut furori la propriu în rândul fanilor brandului coreean Samsung. Pe 5 august, producătorii coreeni ne-au adus pe ring 5 device-uri, care fac o echipă perfectă în ecosistemul Samsung. Noua generație de phablet-uri Galaxy Note20 și Note20 Ultra , Galaxy Watch3, Galaxy Buds Live, tabletele Tab S7 și S7+ și... legendarul și mult așteptatul Galaxy Z Fold2, urmașul lui Galaxy Fold, care nu a prea tras la public și confrate cu un alt pliabil, de data aceasta de succes, Galaxy Z Flip.

galaxy z fold2

După cum spun producătorii, noul Z Fold2 este dovada că cei de la Samsung au ținut cont de toate neajunsurile de pe prima generație de pliabile, au fost ochi și urechi la recenziile utilizatorilor, au experimentat zeci de concepte și idei, ca în cele din urmă să ajungă la mijlocul de aur dintre rezistență și flexibilitate și să facem cunoștință cu un concept total nou. Mmm, sună bine! Iar dacă mai sigur și arată tare bine. Cum a fost scos la lumină, ce inovații „galactice” ne aduce și cât de multe șanse are să nu repete soarta primului Galaxy Fold, află în continuare.

Samsung Galaxy Z Fold2: un nou concept de performanță „pliabilă”

samsung galaxy z fold2

Să începem cu display-urile – cireașa de pe tort a acestui device! De ce? Pentru că avem tocmai două. De data aceasta, Z Fold2 s-a ales cu display generos, nu doar în stare deschisă, dar și pe exterior. Da, da, până la urmă le-a reușit! Astfel, avem parte de două ecrane de toată frumusețea, de tip Infinity-O – 6,23” pentru Cover Display și 7,6” pentru display-ul principal.

Ecranul pliabil este creat dintr-un strat de sticlă ultrasubțire, UTG (Samsung Ultra Thin Glass), care are o grosime mai mică decât a unui fir de păr, oferindu-ne o rezistență uimitoare. În plus, display-ul interior se poate mândri cu matricea Dynamic AMOLED 2X și cu o rezoluție destoinică (2213x1689) și cea mai avansată rată de refresh (120Hz). După cum spun producătorii, comparativ cu generația anterioară, diagonala display-ului a crescut cu doar 0,4”, în timp de suprafața totală a ecranului s-a mărit cu tocmai 13,5”. Ce ține de display-ul interior, acesta a primit o matrice AMOLED, rezoluția de 2260x816px și rata de 60Hz.

smartphone pliabil

Smarpthone-ul este norocos și la capitolul performanță. Acesta are la bază cel mai puternic procesor de pe piață – Qualcomm Snapdragon 865+, 12GB RAM și 256GB memorie internă. Buna funcționare este asigurată de sistemul de operare Android 10, cu firmware-ul One UI 2.1. Iar energie pentru toate componentele ne oferă bateria dublă, cu capacitatea de 4500mAh. Aceasta suportă funcția fast charging de 25W, wireless charging (11W) și reverse wireless charging (9W).

samsung z fold

Și desigur camerele! După tradiție, avem parte de tocmai 3 senzori principali: modul principal de 12MP, cu stabilizare optică, ultra wide de 12MP și telephoto, tot de 12MP. Pentru selfie-uri și apeluri video, ne vine în ajutor camera frontală, integrată în Cover Display, de 10MP. Fingerprint-ul a rămas în același locșor super comod – side mounted. Iar ce ține de design, avem parte de două culori premium: Mystic Bronze și Black, dar și ediția limitată Thom Browne Edition. Din specificații high-tech, mai putem menționa:

  • Procesor grafic Adreon 650;
  • Sistem audio Tuned by AKG;
  • Samsung DeX (desktop experience support);
  • HDR10+;
  • ANT+;
  • Samsung Pay. 

Grandios la toate capitolele! Nu ne rămâne decât să-i testăm performanța și... rezistența, despre care, producătorii spun că a evoluat masiv. Conform zvonurilor, vânzările oficiale vor începe pe 21 august. Iar deja acum, toate device-urile prezentate la Samsugn Unpacked 2020 pot fi precomandate, inclusiv în Moldova.

Abonează-te la blogul nostru ca să afli și alte noutăți hot despre cele mai așteptate lansări ale anului! Îți promitem doar informații de la prima sursă.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu