Vara smartwatch-urilor trendy! TOP 3 ceasuri smart proaspăt lansate

top smartwatch

Cu fiecare an, ceasurile smart devin un gadget tot mai popular în rândul utilizatorilor. Și asta, deoarece astăzi un smartwatch, poate înlocui fără probleme un smartphone, oferindu-ne o suită întreagă de funcții inteligente, într-o carcasă uimitor de mică. Pe bune! Iar în plus, acestea au devenit atât de ergonomice, că practic nici nu simți că ai pe mână un adevărat mini calculator, care îți monitorizează starea generală și are grijă să-ți transmită tot felul de notificări.

Astăzi, practic fiecare producător a încercat să se lanseze în această nișă, de la giganții tech, precum Apple și Samsung, până la branduri middle, precum Xiaomi, Huawei, Nubia sau Motorola. De ce să-ți iei un ceas sau brățară smart? Pentru că îți poate deveni un adevărat companion în provocările tale zilnice, la job, plimbare, în transport sau în călătorii. Super, nu? Iar vestea bună este că vara asta ne aduce o listă întreagă de gadgeturi smart, unul mai performant ca celălalt. În continuare, vom vorbi despre TOP 3 smartwatch-uri de la Xiaomi, Nubia și Motorola.

Nubia Watch – ceas smart cu 4G și ecran pliabil

nubia watch

Despre Nubia cu siguranță ai mai auzit. Cel puțin anul trecut, în cadrum MWC 2019, când a fost prezentat smartwatch-ul promițător Nubia Alpha. Și iată că peste un an, facem cunoștință cu urmașul său Nubia Watch – smartwatch-ul cu cel mai mare display din istorie, de tocmai 4 inch. Cum e posibil? Secretul stă în display-ul pliabil de tip AMOLED, cu rezoluția 960x192px, produs de Vizionox. La capitolul specificații, practic avem parte de aceleași funcții:

  1. Procesor Snapdragon Wear 2100;
  2. Memorie RAM – 1GB;
  3. Memorie internă – 8GB;
  4. Step tracker (pedometru);
  5. Conexiune 4GB LTE și e-SIM.
  6. Interfața a rămas la fel de comodă și intuitivă în utilizare.

Totuși, noul Nubia Watch este o variantă simplificată a celebrului Nubia Alpha. De exemplu, acesta a fost lipsit de cameră pentru apelurile video, iar bateria are 420mAh, în loc de 500mAh. Carcasa ceasului Nubia Watch este creată în totalitate din aluminiu și oțel, în trei culori stilate: Black, Green și Red. Curelușa poate fi schimbată. În set cu ceasul vine o curelușă din silicon. Prețul gadgetului va începe de la 257$, un preț foarte bun pentru așa specificații.

Amazfit Bip S Lite – smartwatch-ul cu autonomie de o lună

amazfit bip s lite

Celor de la Xiaomi dintotdeauna le-a plăcut să se inspire de la ceasurile Apple, un exemplu sunt seria de smartwatch-uri Amazfit, care s-a înnoit de curând cu un model nou – Amazfit Bip S Lite. Cireașa de pe tort a gadgetului este autonomia uimitoare, dar și prețul avantajos. Carcasa în stil Apple Watch Series 5 este produsă din plastic rigid. În partea de jos avem senzorii, iar sus, sticla de protecție pentru ecran. Display-ul este de tip TFT, cu diagonala de 1,28” și rezoluția 176x176px. Anume datorită acestei tehnologii cu un consum mult mai mic decât ecranele AMOLED, dar și bateriei de 200mAh, ceasul smart ne poate oferi până la o lună de autonomie. 

amazfit bip

Ce ține de funcții smart, gadgetul a fost dotat cu senzorul BioTracker PPG, capabil să măsoare pulsul, dar și Activity, pentru monitorizarea activității, care recunoaște până la 8 tipuri de antrenament. La fel ca și alte ceasuri inteligente, Amazfit Bip S Lite îți urmărește somnul și îți oferă recomandări de îmbunătățire, redă notificările de pe smartphone, despre mesaje, apeluri și îți permite să schimbi muzica în playlist. Acesta va fi scos pe piața din India, începând cu 29 iulie, la un preț de 50$.

Moto 360 v3 – cel mai nou ceas inteligent de la Motorola

moto 360 v3

Primul ceas Moto 360 a fost lansat în anul 2014. Chiar dacă ne aducea un concept nostalgic al ceasurilor smart cu design clasic, acestea nu au prins atât de bine la public, datorită detaliilor mici care îi îngreunau utilizarea. După care a urmat o pauza îndelungată, în care cei de la Motorola s-au gândit cum să facă mai bine, ca să lanseze un gadget cât mai performant. Și iată așa, în era ceasurilor inteligente, apare pe piață a treia generația Moto 360, care se pare a fi mult mai promițătoare. Hai să vedem cu ce se poate lăuda.

Primul detaliu care îți sare în ochi este designul – Moto 360 v3 are un cadran rotund și vine în set cu două curelușe detașabile, din piele și silicon, în trei culori: Steel Gray, Rose Gold și Phantom Black. Ba mai mult, rotundă este și cutia în care este livrat. Ambele curelușa stau perfect pe încheietură, putând fi combinate cu diverse outfit-uri.

smartwatch motorola

Carcasa ceasului arată la fel de elegantă și este rezistentă la apă (3ATM). Aceasta este creată din oțel inoxidabil, combinat cu accesorii din metal și titan. Diametrul acesteia este de 42,8mm, iar curelușa are doar 20mm. Ce ține de display, este OLED, cu diagonala de 1,2” și rezoluția 390x390px. Acesta a primit funcția Always on Dipslay și sticlă Corning Gorilla Glass 3. Din specificații tehnice, putem menționa:

  1. Procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100;
  2. 1GB memorie RAM;
  3. 8GB memorie internă;
  4. Sistem de operare Wear OS;
  5. Baterie cu capacitatea de 355mAh;
  6. Modul Wi-Fi și Bluetooth 4.2;
  7. Modul NFC.

Prețul inițial al Moto 360 v3 era de 300$. Totuși, cei de la Motorola au decis să mai scadă din costul acestuia. Astfel, la preț promoțional, ceasul poate fi cumpărat și cu 200$.

În concluzie, avem de unde alege. Important e să dai peste gadgetul care se potrivește în totalitate cu necesitățile tale, dar și bugetul planificat, ca să te bucuri la maxim de performanța lui.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu