Xiaomi se pregătește de Crăciun! Mi Reader – cel mai bun CADOU pentru fanii cititului



Chiar dacă încă suntem în luna noiembrie, atmosfera sărbătorilor de iarnă începe să se facă simțită de-a binelea: în oraș, în magazin, dar și în lumea online. Toți suntem deja cu gândul la idei de cadouri pentru cei dragi, iar producătorii high-tech nu ezită să lanseze noi device-uri inovatoare, cu care poți să-ți uimești prietenii și familia în seara dintre ani.

Darnic la idei de cadouri în fiecare an este și producătorul chinez Xiaomi, care a lansat zilele acestea o surpriză tech pentru fanii înrăiți a cărților electronice – un eBook Reader de toată frumusețea, la un preț de te lasă perplex. Care-s calitățile obligatorii ale unui Ebook Reader eficient pentru citit, ce specificații noi ne aduce cel mai nou Reader de la Xiaomi dar și la ce preț va fi disponibil, îți dezvăluim în continuare. Rămâi cu noi.

Gadgetul perfect pentru pasionații de lectură


Xiaomi, dintotdeauna a iubit să se remarce din mulțime prin sortimentul imens de device-uri. Și iată că, din toamna aceasta, au decis să se lanseze și în segmentul eReaders, cu primul său gadget pentru citit cu touchscreen și iluminare LED – Mi Reader. Device-ul are la bază un display de tip E Ink, iar cel mai important se poate mândri cu un preț de-a dreptul uimitor, luând în considerare caracteristicile cu care a fost dotat. Era și de așteptat, la fel ca și smartphone-urile Xiaomi, toate device-urile acestui brand întrunesc în sine cel mai bun raport preț-calitate, care și îi menține pe piața mondială drept unul din cele mai populare branduri în rândul utilizatorilor.

Să începem cu ecranul – cel mai important detaliu al acestui gadget


După cum am spus, Mi Reader a primit un display senzor monocromatic de tip E Ink. Marele avantaj al acestor tipuri de display-uri este consumul mic de energie și redarea clară, realistă, ce-ți dă senzația că citești o carte adevărată. În plus, ecranele E Ink pot fi folosite cu succes chiar și în condiții de luminozitate în exces. De exemplu, dacă îți place să citești în parc sau la orice alt tip de ieșire la aer liber. De regulă, ecranele E Ink nu au iluminare. Dar cei de la Xiaomi au decis să ne aducă ceva mai mult. Avem o singură nuanță (Alb rece), dar, marele plus este că ne oferă tocmai 24 de niveluri de luminozitate.

Câte puțin despre procesor, memorie, autonomie


Mi Reader funcționează pe baza procesorului ARM B300, produs de compania AllWinner. Chip-ul cu patru nuclee ne oferă o frecvență de 1,8Hz – destul de bună, luând în considerare că e vorba de un simplu eReader. Nivel bună de productivitate ne aduce și chip-ul grafic Mali-400 MP2. Procesorul lucrează la cot cu un 1GB memorie RAM. Iar la capitolul spațiu de stocare, avem 16GB de memorie internă ca să salvăm toate fișierele de care avem nevoie.


Gadgetul lucrează pe versiunea SO Android 8.1 Oreo și are o interfață personalizată, creată ținând cont de toate specificațiile cărților electronice. Un detaliu major pentru toate gadgeturile electronice de citit – este că Mi Reader suportă toate formatele de cărți electronice. Astfel, poți descărca fără probleme cărți în format EPUB, PDF, DOC, XLS, PPT sau TXT. În plus, e posibilă și instalarea unor aplicații suplimentare, ce face gama de formate disponibile și mai variată.

Mi Reader cântărește doar 178 de grame și are dimensiunile 159x116x8mm. Gadgetul a primit o baterie generoasă, cu capacitatea de 1800mAh. Încărcătorul este de tip USB-C, întâlnit pe un număr mare de smartphone-uri din prezent, dar și pe noile macbook-uri Apple.


Totuși, este și o veste mai puțin bună. Vânzările oficiale ale gadgetului pentru citit de la Xiaomi încă nu au început. Compania chineză abia a lansat o campanie de crawdfunding pentru a aduna suma necesară pentru producerea primului stoc. Dacă va fi cu succes, vânzările ar putea începe în China pe 18 decembrie 2019, iar peste ceva timp și la noi. Să sperăm că până la Anul Nou sau Crăciun. Mi Reader va putea fi achiziționat la un preț foarte modest, de aproximativ 85$.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu