Samsung în plină creare a primului laptop cu display pliabil, fără tastatură și touchpad



Laptopurile tradiționale, cu display mare și tastatură ergonomică, nu mai sunt un know-how pentru utilizatorii din prezent, care deja sunt gata să pășească la un nou nivel. De exemplu, să descopere noul concept de laptop cu display pliabil, propus anul acesta de Lenovo – ThinkPad X1, prezentat publicului larg acum o săptămână. Cei de la Samsung, nu au stat mult pe gânduri și ne-au dezvăluit sublim, că și ei lucrează intens la crearea unei tablete de proporțiile unui laptop, care, printr-o simplă pliere poate fi transformată într-un notebook futurist cu touchpad și tastatură digitală. Anume despre acest hibrid smart cu display pliabil îți povestim în continuare.

Samsung a patentat încă un device cu display pliabil


După eșecul cu Galaxy Fold, smartphone-ul legendar cu display pliabil care nu a reușit să fie scos pe piață din motivul unei erori în producere. Cei de la Samsung au decis să-și încerce încă o dată puterile în ramura pliabilelor. Toamna aceasta, brandul coreean a depus un patent către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO). Spre marea lor bucurie, dar și a noastră, patentul a fost acceptat, iar invenția e în plina pregătire de a fi lansată.


Conform datelor descrise în prezentarea device-ului, deja putem să creăm un tablou general cum va arăt așa-zisul hibrid coreean dintre o tabletă și laptop. Denumirea inovației încă nu se cunoaște, dar cert e una – nu e vorba despre Galaxy Fold 2, pe care, în cel mai bun caz, îl putem aștepta tocmai în februarie 2020, când brandul coreean își va lansa noua generație de smartphone-uri: Samsung Galaxy 11.

Cel mai futurist design pentru un laptop


Din patentul depus la WIPO, putem să ne dăm seama și cum va arăta de fapt hibridul pliabil de la Samsung. Tableta va primi un display cu raportul de proporții – 3:4 sau 4:5. În formă pliată, aceasta se aseamănă cu un laptop business, iar display-ul multitouch din partea de jos, ne servește pe post de tastatură digitală + touchpad.

Trebuie să atragem atenția și la detaliul cu care se mândreau cei de la Samsung, atunci când și-au prezentat smartphone-ul revoluționar – Galaxy Fold. Nu avem niciun modul foto, dar asta nu înseamnă că nu putem face fotografii. Acest lucru poate însemna fie faptul că cei de la Samsung au găsit secretul cum să incorporeze camerele direct în display, fie hibridul dintre tabletă și laptop nu va avea cameră. A treia presupunere poate fi și faptul că producătorii coreeni nu au vrut să dea toate specificațiile de design pe față și să ne surprindă în ziua lansării. Rămâne de văzut.

Specificații de ultimă generație și posibile erori


Una din specificațiile tehnice cheie va fi sistemul audio complex, la care s-a atras atenție majoră, la fel ca și cei de la Apple, pentru inovația lor MacBookPro 16 (2019). Conform patentului, tableta va primi 4 difuzoare Harman Kardon. Aceasta va lucra pe baza SO Android 10 cu firmware-ul One UI. De asemenea, tableta Samsung are toate șansele să fie dotată cu un procesor de ultimă generație, cum ar fi Snapdragon 855, sau chiar Snapdragon 865.

Că tot vorbim doar de partea bună a paharului, nu putem să nu luăm în considerare și nenorocul smartphone-ului pliabil de anul trecut. Ehh Samsung. Cea mai periculoasă parte a device-ului este anume locul unde display-ul se pliază, dar și unde incorporat mecanismul ce permite plierea. Din cauza crăpăturilor din părți, aici poate nimeri praf sau murdărie, și respectiv ar putea duce la ulterioară defectarea a acestuia.


Anume această eroare de construcție a dus la eșec smartphone-ul pliabil de anul trecut, pe care cei de la Samsung l-au scos din producție, și cu părere de rău, încă nu au reușit să rezolve defectul. Totuși, poate norocul va fi de partea celor de la Samsung de data aceasta și, până la urmă, vor reuși să creeze un device pliabil care nu se teme de nimic.

Până în prezent, avem două dispozitive cu caracteristici asemănătoare: Lenovo ThinkPad X1 și Microsoft Surface Neo. Cel din urmă fiind lansat la sfârșit de octombrie 2019. Laptopul vine în set cu două display-uri și poate fi folosit atât pe post de notebook portabil, cât și în rol de tabletă. În plus, Microsoft a creat special pentru acest device și o tastatură fizică detașabilă, pentru cei care lucrează mult cu textul și duc lipsa senzației apăsării butoanelor fizice.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu