Nokia au început să creeze... televizoare! Află ce ne aduce primul Nokia TV



Dacă acum câțiva ani, toți credeau că televizoarele vor dispărea complet de piață, fiind înlocuite de calculatoare și laptopuri portabile. Odată cu apariția TV-urilor Smart, această ramură a început să ia tot mai mult amploare. Iar astăzi, avem parte de o listă întreagă de televizoare, cu specificații high-tech care îndeplinesc nu doar funcția clasică a unui TV, dar și alte funcții, precum: navigarea pe Internet, rețele de socializare, conectarea cu un smartphone etc.


Lista producătorilor de televizoare inteligente este vastă: legendarele televizoare Samsung, care dețin supremația în rândul Smart TV, Hisense, Bravis, LG, Skyworth, TCL sau chiar Toshiba. Dar nici ceilalți producători nu ezită să descopere ramuri noi unde pot să se lanseze. Urmând exemplul celor de la Motorola, care recent au scos pe piață primul lor televizor, producătorii corporației finlandeze Nokia au decis să-și deschidă și ei calea în ramura televizoarelor, lansând primul său televizor 4K UHD, pe Android TV. Ce ne aduce cel mai nou TV Nokia dar și ce specificații high-tech a primit, îți dezvăluim în continuare.

Nokia TV – primul TV al brandului finlandez cu rezoluție 4K și diagonala 55”


În linii generale, Nokia TV este un televizor 4K de buget, disponibil într-o singură diagonală – de 55”. Inovația finlandeză are la bază un sistem special de operare – Android TV – versiunea Android 9.0 Pie Televizorul suportă tehnologia HDR 10, Dolby Vision și are un unghi de vizualizare maxim de până la 178 de grade. Pe lângă aceasta, device-ul smart s-a ales și cu un sistem audio performant (difuzoare JBL de 24W) cu tehnologia Dolby Audio. Din specificații tehnice, mai putem menționa:
  • Matrice cu frecvența – 60Hz și luminozitatea maximă – 400 de niți;
  • Rezoluția 3840x2160px;
  • Memorie RAM cu capacitatea – 2,25GB;
  • 16GB memorie internă;
  • Porturi: USB, HDMI, Ethernet;
  • Asistent audio inteligent;
  • WiFi 802.11ac;
  • Bluetooth 5.0.


Televizorul are un display generos, cu margini subțiri, aproape imperceptibile. Producătorii ne garantează că Nokia TV oferă o experiență de vizualizare unică, gamă bogată de nuanțe, de la cele mai deschise până la negru profund, fără distorsionări. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de îmbunătățire a imaginii – Intelligent Dimming. La fel de senzațional se așteaptă a fi și sunetul, îmbunătățit cu ajutorul tehnologiei DTS (TruSurround Sound).

Inovația deja este disponibilă în magazinul online Flipkart din India, unde poate fi comandată cu aproximativ 500$. Vânzările oficiale vor începe pe 10 decembrie.

1 Comments: