Ce e important la un smartphone modern?



Astăzi, e greu să-ți imaginezi viața de zi cu zi fără un smartphone. Acesta a devenit un companion indispensabil oriunde am merge, asigurându-ne conexiunea non-stop cu cei dragi, dar și tot felul de funcții smart care ne ușurează considerabil rutina zilnică. Dacă ceva timp în urmă, de la un telefon mobil toți așteptau doar posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, astăzi, odată cu evoluția tehnologică, cerințele s-au schimbat, iar smartphone-urile au devenit adevărate device-uri talentate în toate, care te pot ajuta în orice task, de la cele simple, până la suprasolicitante.


Acest articol am decis să-l dedicăm celor care sunt în căutarea unui nou companion smart, dar s-au cam rătăcit în detalii și specificații. Că la cât e de mare sortimentul, nu ai cum să nu te rătăcești. De regulă, majoritatea utilizatorilor, când își aleg un smartphone, se orientează la coeficienții de performanță, precum: numărul de pixeli ai camerei, frecvența procesorului, memoria internă, RAM sau capacitatea bateriei.

Iar unii încă mai cred că, cu cât cifrele sunt mai mari, cu atât device-ul e mai performant. De exemplu, cum ar putea să se descarce repede un smartphonecu baterie mare de tocmai 6000mAh? Încă cum poate! Dacă are la bază un chip învechit care consumă multă energie. Ca să nu te gonești după cifre și carcasă frumoasă (toți vrem un smartphone nu doar frumos, dar și performant), iată 3 detalii indispensabile la care merită să atragi atenția când îți iei smartphone.

CAMERA


Un smartphone modern – trebuie să fie în primul un camera phone. Acest lucru l-au înțeles atât utilizatorii, cât și producătorii, care încearcă să își ademenească potențialii clienți cu recorduri la numărul de pixeli. Avem o listă întreagă de smartphone-uri de buget cu modul de 48MP și chiar 64MP. Chiar ieri, Xiaomi și-a prezentat încă un flagship cu tocmai 108MP – Xiaomi Mi CC9 5G, precedat de Xiaomi Mi Mix Alpha – revoluție în lumea smartphone-urilor.


Totuși, deja nu e o noutate că calitatea camerei nici pe departe nu depinde doar de numărul de pixeli, ci de tipul matricei, optică, și cel mai important, algoritmii de editare. În plus, nu e atât de greu să îți dai seama cine sunt campionii la fotografii de anul acesta. E deajuns doar să analizezi TOP 10 smartphone-uri după ratingul DxOMark. Iar cel mai interesant, 5 din 10 modele sunt ale brandului Huawei. De exemplu, Mate 20 Pro, lansat acum un an, în octombrie 2018, are practice același rezultat ca OnePlus 7 Pro, lansat în mai 2019, la o diferență de 8 luni. Asta ne demonstrează încă o dată cât de talentați sunt Huawei în crearea unor camera phone-uri fără compromis.  

SOFT-UL


Calitatea soft-ului este un alt criteriu major ce asigură buna funcționalitate a unui smartphone. Este doar un mit că toate smartphone-urile pe Android sunt la fel. Fiecare producător de smartphone-uri vine cu soluții sale ce ține de interfață, firmware, performanță, productivitate, comoditate în utilizare. De asemenea, avem smartphone-uri pe Android pur, cum ar fi Xiaomi Mi A3, și cele care au propriul firware, de exemplu cum este EMUI pentru smartphone-urile Huawei.

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ


Orice smartphone modern trebuie să fie înzestrat cu Inteligență Artificială, că doar nu degeaba se spune că e smart. Și aici vorbim nu doar de Google Assistant, Alisa sau alt asistent inteligent. Inteligența artificială nu înseamnă doar îndeplinirea comenzilor vocale. Aceasta ne poate ajuta în primul rând în fotografiere: reglează luminozitatea, oferă stabilizare, effect Bokeh pe fundal, recunoaște fața și chiar obiectele pe care le prinzi în cadru.

Un alt moment important este productivitatea smartphone-ului în general. Până la urmă anume AI are grijă să ne economisească energia, să deschisă rapid aplicațiile, să-ți recunoască amprenta și chiar fața. Te ajută să editezi conținuturile grafice. Îți memorizează modul de utilizare și vine cu sugestii. Iar cu fiecare an posibilitățile devin tot mai mărețe.  

CONCLUZIE


În încheiere, putem spune una! Poate în ultimii ani smartphone-urile nu au suferit schimbări majore, dar, cert e faptul că devin din ce în ce mai comode și smart în utilizare. Anume acest lucru le-a transformat în niște companioni de nădejde pentru fiecare din noi, devenind adevărate PC-uri de buzunar sau camere foto profesionale. Iar dacă ceva timp în urmă, fotografiile realizate cu un smartphone erau bune doar de postat pe Instagram, astăzi le poți printa fără frică și în format mare.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu