Încă o „porție” de laptopuri fresh de la Acer și Lenovo! Ce inovații tech ne aduc?



După 2010 încoace, putem spune ferm că trăim în era smartphone-urilor – device-uri multifuncționale compacte și mici, pricepute în tot și toate. Da, să ai un smartphone performant e treabă bună! Totuși, pentru sarcini de birou, editare text sau video sau poate vizionarea filmului preferat înainte de somn, avem nevoie de un laptop performant, productiv și... cu tastatură ergonomică. Copywriterii și editorii de texte o să înțeleagă cel mai bine!


Astăzi gama de laptopuri este atât de diversă, încât uneori îți vine greu să alegi modelul care ți se potrivește cel mai bine – toate sunt perfecte. La fel de diverși sunt și producătorii care lansează device-uri din această ramură, cu fiecare an, tot mai puternice și performante. În articolele trecute ți-am vorbit despre macbook-uri, laptopuri Asus, Xiaomi, Dell. Iar de data aceasta, îți aducem trei modele fresh de la Lenovo și Acer – producători cunoscuți în lumea notebook-urilor, din toate categoriile de preț. Dacă îți cauți și tu laptop, hai să le cunoști!

Acer Predator Triton 500 – subțire, liniștit și puternic ca un PC


Cei care lucrează cu programe suprasolicitante știu cât de important e să ai un PC sau laptop bun. Dacă ceva timp în urmă, laptopurile Acer erau grele și masive. Astăzi practic nu le deosebești de notebook-urile slim. Acer Predator Triton 500 a fost și el înzestrat cu de toate la acest capitol, iar cel mai important, are o grosime de doar 17,9mm și un pic peste 2kg – specificații bune, luând în considerare că întrece la performanță și unele desktop-uri PC.


Carcasa este în totalitate din metal, cu margini rotunjite și elegante. Pe față, avem un display cu matrice IPS, frecvența 144Hz și rezoluția 1920x1080px. Că tot am vorbit de tastatură, Triton 500 s-a ales cu un keyboard standard cu iluminare RGB. Pe lângă butoanele obișnuite, avem tasta Turbo ce pornește cooler-ul la 100%, dar și butonul Predator Sensde. Și, cel mai important... componentele interne. Modelul se poate lăuda cu:
  • Procesor Intel Core i7;
  • 16GB memorie RAM;
  • Memorie internă: 500GB SSD, cu viteza de până la 3,2GB/s;
  • Două chip-uri grafice: unul integrat și celălalt discret – NVIDIA GeForce RTX 2060;
  • Sistem de răcire AeroBlade 3D;
  • Soft personalizat, Maxx Audio, pentru reglarea setărilor audio;
  • Autonomie de până la 5,5h pentru task-uri de oficiu și aproape 2h pentru jocuri.

Acer TravelMate X3410 – companionul perfect în călătorii de lucru


Iar dacă ești mai mult prin deplasări, decât la oficiu, Acer îți prezintă laptopul perfect pentru călătorii – TravelMate X3410. Producătorii ne promit că acesta poate deveni un companion de nădejde în deplasările de lucru, și asta, deoarece corespunde tuturor cerințelor standardului american MIL-STD 810G. Laptopul are carcasă din aluminiu cu grosimea de 20mm și cântărește doar 1,59kg. La capitolul specificații, modelul este disponibil în câteva variante:
  • Varianta standard: procesor Intel Core i3-8230U, 8GB RAM și 128GB SSD;
  • Mid-range: procesor Intel Core i5-8250U, 8GB RAM și 258GB SSD;
  • Modelul de top: Intel Core i7 8550U, 16GB RAM și 512 SSD.

Toate modelele au primit un display IPS de 14”, cu rezoluția 1080px și funcționează pe baza sistemului de operare Windows 10 Pro. Laptopul deja a fost lansat pe piață. Prețul modelului standard începe de la 899$, iar cea de top – 1299$.

Lenovo ThinkBook S 13 – cel mai compact laptop cu carcasă din aluminiu


Iar pentru cei pasionați de ultrabook-uri – îl avem pe Lenovo ThinkBook S 13 cu carcasă din aluminiu, soluția perfectă pentru oamenii de afaceri și lucrătorii din oficiu. Laptopul a fost lansat alături de fratele său mai mare – S 14, de care se deosebește doar prin diagonala ecranului. Modelul are un display IPS de 13,3”, greutatea de doar 1,32kg și dimensiunile 308х216х16px.


ThinkBook S 13 a fost înzestrat cu difuzoare Harman Kardon și suportă tehnologia Dolby Audio. La capitolul componente interne, modelul a primit două tipuri de procesoare: Intel Core i5-8265U sau i7-8565U. Ambele variante au chip grafic integrat Intel UHD Graphics 620. Din caracteristicile tehnice ale modelului mai putem menționa:
  • Rezoluția display-ului – 1920x1080px (Full HD);
  • Memorie RAM DDR4-2400;
  • Funcția Windows Modern Standby;
  • Butonul SmartPower On;
  • Porturi HDMI 1.4, USB-C 3.1;

Sperăm că nu ți-am complicat și mai mult alegerea, ci, dimpotrivă toate detaliile noi îți vor fi de folos să-ți alegi mai ușor laptopul dorit. Și nu uita, un laptop cu adevărat bun este acel atribuit propriilor necesități. J

0 Comments:

Trimiteți un comentariu