Inovații în lumea TV! Televizoare Huawei și Xiaomi, pe cât de ieftine pe atât de performante



Hei! Bine te-am găsit într-un an nou, plin de noi forțe, planuri și desigur subiecte de abordat pe blogul nostru. Cred că ai observat că ultimele articole din 2019 au fost despre smartphone-uri, gadgeturi și periferice. Și iată că am decis să-ți vorbim și despre televizoare! De ce? Pentru că, fără îndoială, cea mai bună idee în serile reci de iarnă este să privești filmul preferat, ronțăind ceva gustos și stând relaxat pe canapeaua moale.

Dacă ceva timp în urmă să-ți iei un televizor însemna o achiziție destul de mare, astăzi smartphone-urile de top au prețuri mai pipărate decât unele Smart TV-uri. Da, există și televizoare super performante pe care doar în vis ni le permitem. Dar, totuși, dacă îți dorești un model potrivit pentru seriale, emisiuni, videouri pe Youtube și poate unele jocuri – nu ai nevoie de investiții prea mari. Mai ales că unii producători, precum Huawei și Xiaomi, cu fiecare an ne aduc inovații pe cât de ieftine, pe atât de performante. Anume despre ele îți relatăm în continuare.

Xiaomi a lansat cel mai ieftin Smart TV – Mi TV 4S


Cu toții știm că Xiaomi fac smartphone-uri, tablete și gadgeturi la prețuri taaare avantajoase. Și iată că, producătorii chinezi au decis că ne dovedească că se pricep la fel de bine și la televizoare. La început de 2019, producătorii au anunțat unul din cele mai ieftine televizoare Smart, din segmentul lor de preț – Mi TV 4S cu display fără margini, și carcasă mega subțire.

Modelul a fost înzestrat cu asistent vocal Xiao AI. La capitolul porturi, televizorul a primit tot setul: un port USB 3.0, interfață HDMI, mufă Jack pentru căști audio, port Ethernet și, desigur, modul Wi-Fi. Televizorul este disponibil în două variante: cu diagonală ecranului de 43” și 55”, la prețuri începând cu 320$.

Fratele mai mic – Xiaomi Mi TV 4A – funcții Smart la preț de buget


Ce să te aștepți de la un televizor de doar 160$? În primul rând să arate bine. Păi iată că televizorul Smart Xiaomi Mi TV 4A se pricepe la mult mai multe: are la bază un sistem Android, suportă sistemele populare de streaming video, are asistent inteligent și un design futurist. Modelul s-a ales cu o diagonală de 32” – alegerea perfecta pentru bucătărie, un salon sau dormitor mic.

Designul este minimalist, cu margini fine pe părți și o bărbie îngustă în partea de jos pe care este amplasat logotipul. Acesta poate fi amplasat fie pe o tumbă, fie pe perete. Datorită dimensiunilor mici, televizorul are și o greutate foarte mică, de doar 4kg. Televizorul are la bază un SO Android TV ce poate fi setat îndată ce îl pornești, după aceeași schema cum îți setezi smartphone-ul. Totuși, acesta are preinstalat o serie de aplicații și platforme generale, precum: sisteme populare de streaming video (ivi, OKKO, MEGOGO, TVZAVR etc). În plus, avem acces și la Magazin Play de unde putem descărca tot ce ne interesează.


Televizorul ne oferă o rezoluție demnă pentru dimensiunile sale (1366x768px). În plus, avem unghiuri vaste de vizualizare de până la 178 de grade, culori bine contrastate și cadre realiste. Din setări puteți schimba regimul de vizionare (sport, filme, show-uri), contrastul etc. Ce ține de sunet, acesta e asigurat de cele două difuzoare de 5W și tehnologiile DTS și Dolby. Iar ce ține de porturi, avem: două porturi USB 2.0, trei HDMI, Ethernet, AV Input etc. În plus, televizorul poate fi folosit și pe post de monitor pentru PC, dar și pentru smartphone-uri, datorită tehnologiei Chromecast.

Huawei a prezentat primul Smart TV de buget pe Harmony OS


După provocările pe care le-au avut în 2019, cei de la Huawei au decis să-și creeze propriul ecosistem de device-uri, cu sisteme proprii de operare, cum ar fi Harmony OS pentru ramura televizoarelor. Primul model care a primit acest sistem personalizat este Honor Smart Screen – televizor 4K cu AI, parametri optimizați de sincronizare cu alte dispozitive și toate acestea, la un preț mai accesibil ca niciodată. Acesta este disponibil în două variante: Smart Screen și Smart Screen Pro – fiind desemnate drept primele televizoare din lume ce au la bază o platformă personalizată.

Din specificații tehnice, varianta standard a fost înzestrată cu 16GB memorie internă, procesor Hongjun 818, 2GB RAM, display IPS cu diagonala de 55”, rezoluție 4K, unghiuri vaste de vizualizare, de până la 178 grade și luminozitate de până la 400 niți. Principala diferență dintre cele două modele este camera pop-up cu rezoluție Full HD pentru varianta Pro, în stilul smartphone-ului de la Xiaomi – Mi 9T Pro. În plus, modelul de top a primit 32GB memorie internă. Încă un detaliu important sunt și cele 8 regimuri de lucru preinstalate, pentru experiențe de vizionare fără compromis.


Câte ceva despre sistemul de operare. Harmony OS este o variantă îmbunătățită a sistemului Kirin OS. Acesta se remarcă prin structura modulară ce poate fi adaptată practic pentru orice tip de dispozitiv, inclusiv televizoare. Sistemul a primit o interfață personalizată, suportă o serie de widget-uri și aplicații, dar și sincronizarea cu alte dispozitive, cum ar fi smartphone-ul. Modelul standard este disponibil începând cu 540$, iar varianta Pro – 680$.

Cam astea-s inovațiile! Iar concluzia e una – device-urile de buget iau amploare cu fiecare an. Așteptăm inovațiile și pe piața noastră, iar până atunci, fiți cu ochii pe noi să nu pierdeți nicio lansare din lumea high-tech. J

0 Comments:

Trimiteți un comentariu