Apple are planuri mărețe pentru 2020! iPad, Macbook și muulte gadgeturi noi



Nici n-am început bine anul, că deja suntem bombardați cu zvonuri despre ce inovații vor lansa cei mai mari giganți high-tech din toată lumea. Despre unii din ei deja ți-am povestit. Și iată că i-a venit rândul și gigantului din Cupertino – Apple, care are planuri mărețe pentru anul 2020. Până acum cei de la Apple erau mai conservatori la lansări, făceau prezentări mai rar, dar le făceau bine. Și totuși, se pare că concurența giganților din Coreea și China i-a cam pus pe gânduri. Și s-au apucat și ei să lanseze inovații ca pe banda rulantă. Noi zicem că e o idee bună și suntem gata să le descoperim.


Analistul devenit deja celebru, Ming Chi Kuo, care mereu ghicește toate lansările producătorilor din Cupertino, a făcut o prognoză detaliată și pentru prima jumătate a anului 2020. Alături de cel mai discutat smartphone din mediul virtual, iPhone SE 2, cei de la Apple vor lansa câteva modele de iPad-uri, două MacBook-uri, varianta Lite a încărcătorului AirPower, anulată în primăvara anului trecut, o pereche de căști audio profesionale și geotag-uri Airtarg. O „porție” bună de inovații. Hai să-ți povestim pe scurt când le vedem și cu ce tehnologii vor fi înzestrate.  

Geotag-uri AirTag


Una din primele surprize de la Apple din 2020 vor fi geotag-urile AirTag – tag-uri de dimensiuni mici, ce permit urmărirea locației oricărui lucru, fie portmoneu, rucsac sau notebook. Tag-urile lucrează pe baza cipului U1, ce face posibil schimbul de date cu alte dispozitive și localizarea acestora în spațiu. Acest chip este folosit și pe smartphone-urile de generație nouă – iPhone11.

Un smartphone dotat cu astfel de geotag-uri va arăta distanța dintre obiectele localizate, dar și dacă distanța dintre acestea este mai mare decât cea prestabilită. Denumirea AirTag a fost cumpărată de la compania rusă ISBC. În plus, acest nume a fost menționat și în descrierea firmware-ului iOS 13.2.

Tablete și laptopuri de generație nouă


Kuo prognozează că în martie 2020, cei de la Apple vor lansa și o nouă generație de iPad Pro, cu diagonala ecranului de 11” și 12,9”. Principala diferență de generația precedentă va fi camera triplă pe spate, în stil iPhone 11 Pro. Al treilea senzor, va fi de fapt camera ToF, folosită pentru a determina distanța dintre obiectele din cadru, funcție utilă mai ales pentru aplicații cu AI. La baza ambelor tablete va sta procesorul Apple A13x – o versiune îmbunătățită a lui A13. Mai multe detalii despre productivitatea acestuia încă nu se cunosc.

Se va înnoi și ramura laptopurilor Apple, de data aceasta cu tocmai două modele – versiunea perfecționată a lui MacbBook Air și MacBook Pro cu display de 13”. Ultima generație de Macbook Air a fost lansată în iulie 2019, iar tehnologia nouă a tastaturii a fost introdusă în toamna 2019, începând cu MacBook Pro 16. Nici în cazul MacBook-urilor noi nu cunoaștem prea multe detalii despre specificații tehnice și design.

Încărcător îmbunătățit AirPower și căști audio de top


Încă o veste bună ar putea fi prezentarea unei versiuni Lite a stației de încărcare wireless – AirPower. După spusele lui Kuo, gadgetul va avea dimensiuni mai mici decât varianta lansată în septembrie 2017 și anulată din motive tehnice, în martie 2019, și, respectiv va permite încărcarea unui singur dispozitiv. Varianta, anunțată anul trecut, permitea încărcarea a trei dispozitive concomitent, cum ar fi: iPhone-ul, Apple Watch și Airpods. Aceasta a fost scoasă din producție din cauza unei erori ce ducea la supraîncălzire, pe care, producătorii nu au putut să o rezolve.

Până la sfârșitul lui 2020 am putea să cunoaștem și o pereche de căști audio wireless profesionale, de la brandul Apple, care vor funcționa prin Bluetooth. Experții de la Google au prognozat această lansare încă în ianuarie anul trecut. Totuși, în locul acestora, în toamna 2019 cei de la Apple au lansată încă o generație de Apple Airpods, cu sistem îmbunătățit de reducere a zgomotelor. 

Și desigur, smartphone nou pentru segmentul mid-range


Probabil cea mai bună noutate, este că cei de la Apple vor lansa primăvara aceasta și popularul smartphone mid-range – iPhone 9, urmașul lui iPhone SE și un fel de frate vitreg cu iPhone 8, de la care va împrumuta designul și diagonala ecranului de doar 4,7”. Astfel, acesta va fi cel mai compact smartphone al brandului. Totuși, la capitolul specificații, inovația va fi dotată cu componentele fraților mai mari, iPhone 11:
  • Procesor Apple A13;
  • 3GB RAM;
  • 64GB / 128GB memorie internă;
  • Trei nuanțe: Grey, Silver și Red;
  • Prețul smartphone-ului mid-range va începe de la 400$.

Cam asta e cu inovațiile din Cupertino pentru prima jumătate a lui 2020. Ne așteaptă o primăvară bogată în device-uri de generație nouă. J

0 Comments:

Trimiteți un comentariu