Noul flagship Poco F2 Pro, confratele european a lui Redmi K30 Pro


Fără îndoială nișa de bază a brandului chinez Xiaomi, rămân a fi smartphone-urile. Stilate, performante, puternice și pliiine de inovații – cam așa arată un smartphone Xiaomi din prezent. Dacă la început detaliu principal care le diferenția de alte modele de pe piață, este în primul rând costul. Astăzi, cei de la Xiaomi au decis să se lanseze și spre alte segmente de preț. În general deosebim trei sub-branduri de smartphone-uri chinezești: Xiaomi, Redmi (seria middle) și mai nou, Poco, seria care ne aduce cea mai accesibilă performanță a unui flagship.



Zilele acestea, a avut loc încă o lansare în care l-am cunoscut în toată splendoarea, pe reprezentantul castei Poco – F2 Pro. De fapt, acesta este geamănul lui Redmi K30 Pro, doar că pentru regiunea europeană. De ce au decis cei de la Xiaomi să ne complice cu atâtea nickname-uri, dar și ce specificații de top ne aduce noul smartphone, îți dezvăluim în continuare.

Poco F2 Pro – un nou pretendent la titlul de „flagship killer”



Să începem cu cel mai curios detaliu! De ce Poco? Se pare că brandul Xiaomi a avansat atât de mult, încât au decis să se despartă în câteva sub-branduri independente și să acapareze frumos toată nișa smartphone-urilor. O idee bună, spunem noi, până ne deprindem cu noile denumiri. Primul reprezentant al brandului  Poco ne aduce nu doar o nouă serie de smartphone-uri, dar și un concept nou de design, specificații și posibilități. De asta te convingi imediat cum îl vezi pe F2 Pro.



Smartphone-ul a fost dotat cu un ecran Super AMOLED, produs de însăși cei de la Samsung, cu diagonala de 6,67”, rata de refresh de 60Hz și rata de feedback a senzorului de 180Hz. Pentru siguranță, atât ecranul cât și carcasa sunt acoperite cu sticlă Corning Gorilla Glass 5. Inovația are la bază procesorul flagship Snapdragon 865, cu modem Snapdragon X55, care suportă regimurile 5G SA/NSA. În plus, procesorul suportă și regimul Game Turbo 3.0, dar și feedback îmbunătățit la vibrații 4D, pentru o teleportare totală în lumea jocurilor video. Dar și a primit un sistem de răcire cu zeci de senzori smart, care urmăresc continuu temperatura dispozitivului.



Că tot vorbim de gaming, cei de la Poco au anunțat și despre un viitor parteneriat cu dezvoltatorii jocului Arena of Valor. Cu care vor organiza un eveniment grandios, în care ne vor povesti mai multe despre optimizările și îmbunătățiri ale tehnologiilor gaming pe noul său smartphone. Deci, Poco F2 Pro cu siguranță va deveni un prieten devotat pentru gamerii de top.

Încă un detaliu cheie al smartphone-ului este firmware-ul Poco Launcher 2.0, pe baza Android 10, care vine să simplifice utilizarea acestuia. Din îmbunătățiri, vom avea parte de: interfață comodă, căutare rapidă, organizarea automată a aplicațiilor pe categorii, dar și Dark Mode. Poco F2 Pro suportă Bluetooth 5.1 și este dotat cu cip Super Bluetooth, care poate mări diapazonul conexiunii prin Bluetooth, de până la 400 de metri. În plus, acesta a primit modul Wi-Fi 6, care asigură transmiterea datelor cu o viteză de până la 2,9Gbit/sec. Iar la toate acestea se adaugă și o baterie de 4700mAh, cu fast charging de 30W, care permite încărcare completă în doar 63 de minute.

Cel mai nou concept de cameră pe un smartphone



Una din caracteristicile care îl fac special pe noul F2 Pro sunt camerele principale, tocmai patru la număr, integrate creativ într-un cerc. Camera principală are la bază senzorul Sony IMX686 Quad Bayer, de 64MP, cu apertura 1/1,7″. Alături de acest, avem modulul macro de 5MP, cu autofocus, senzor depth de 2MP și modul ultra wide de 13MP, cu unghi de vizualizare de 123 de grade. Producătorii ne promit:
  • Cadre uimitoare chiar și în condiții de luminozitate scăzută;
  • Fotografii în HDR;
  • Stabilizare electronică pentru videouri;
  • Night Mode și Portrait Mode;
  • Posibilități profesionale de filmare, fotografiere și editare;
  • Videouri în 8K, cu 30fps; 4K cu 60fps și 1080p cu 960fps;
  • Formatul HEIF, pentru economisirea spațiului de stocare de până la 40%.

În plus, avem parte și de un concept nou de cameră frontală – retractabilă, cu senzori smart, care se închid automat în situații de accident. Modulul a primit tocmai 20MP, suportă Slow motion selfies și video, în format 1080p ci 120fps. De asemenea, trebuie să menționăm și certificarea Widevine L1, care permite vizionarea conținuturilor grafice cu rezoluție mare, pe o mulțime de platforme multimedia, precum: Youtube, Netflix, Amazon Prime Video etc.

Smartphone-ul va fi disponibil în patru nuanțe trendy: Cyber Grey, Neon Blue, Phantom White și Electric Purple. Versiunea cu 6GB RAM și 128GB memorie internă, va avea un preț începând cu 499$. Iar cea cu 8GB/256GB – 599$. Și cea mai bună veste, Poco F2 Pro deja este disponibil și în magazinele din Moldova.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu