Veste bună pentru pasionații de cinema! Xiaomi lansează un TV la prețul unui smartphone

televizoare xiaomi

Ce delectare e să ai un televizor cu ecran mare, redare perfectă, paletă bogată de culori și tot felul de funcții smart – pentru o teleportare totală în lumea multimedia. Iar dacă mai ai parte și de un preț frumos, pentru toată funcționalitatea și performanța asta, te poți considera norocos la pătrat. Pentru astfel de emoții frumoase, brandul Xiaomi și-a lansat noul televizor din seria Mi TV Pro – cu o diagonală generoasă, ecran unlimited și design futurist. Despre noul televizor Xiaomi, dar și alte inovații ale brandurilor partenere: Realme și Redmi, îți povestim în continuare. 

Mi TV Pro 32 – cel mai ieftin Smart TV de la Xiaomi

Mi TV Pro Xiaomi

Cu fiecare an, producătorii Xiaomi ne uimesc cu inovații tot mai performante și... ieftine. Un exemplu destoinic este și noul Mi TV Pro cu diagonala ecranului de 32”. Nu avem rezoluție 4K, dar în schimb televizorul s-a ales cu formatul Full HD și rata de refresh de 60Hz. Acest lucru ne garantează și prețul avantajos de care avem parte, pentru specificații destul de bune, spunem noi. Televizorul a fost înzestrat cu asistent inteligent XiaoiAI, procesor cu patru nuclee, 1GB memorie RAM și 8GB memorie internă.

mi tv pro 32

La capitolul sunet, avem parte de două difuzoare de 6W, care ne asigură o redare curată și un volum mare. În plus, televizorul a primit și tot setul de interfețe: 2 porturi USB, 2 HDMI, un port AV, S/PDIF și chiar conector pentru antena digitală. Televizorul poate fi fixat cu ajutorul unui sistem de fixare TV pe perete sau amplasat pe o suprafața orizontală (comodă, tumbă, masă etc).

Realme și-a prezentat primele televizoare smart

televizoare realme

O altă companie chineză, cunoscută mai ales în ramura smartphone-urilor, s-a apucat intens și de producerea televizoarelor, în colaborare cu Oppo, Vivo și OnePlus, toate parte a conglomeratului BBK. Prima caracteristică a noilor televizoare Realme Smart TV este anume designul unic, dar și prețul avantajos. Din noua serie fac parte două modele: cu diagonala de 32” și 43”. Ambele modele au primit un form factor clasic, cu două piciorușe, dar și sistem de fixare TV pentru perete. Carcasa este disponibilă într-o singură nuanță – Black, iar ecranul este imens și fără zare de margine.

realme smart tv

Televizoarele Smart TV fac parte din clasa de buget, astfel sunt dotate cu caracteristici middle, dar totuși destoinice, de exemplu, display-ul calitativ. Un alt detaliu inovator este și procesorul MediaTek cu nuclee Cortext-A53, folosit pentru prima oară pe piața televizoarelor.  Din specificațiile tehnice ale televizoarelor chineze, mai putem menționa:
  • Memorie RAM – 1GB;
  • 8GB memorie internă;
  • Rezoluție HD pentru varianta de 32” și FullHD pentru 42”;
  • Sistem de operare Android TV;
  • Asistent inteligent Google Assistent;
  • Tehnologia HDR10 și Chroma Boost Picture Engine;
  • Luminozitate maximă a ecranului – 400 niți;
  • Difuzoare stereo de 24W.

redmi smart tv x

Televizoarele vor fi scoase oficial în vânzare pe piața din China, începând cu data de 2 iunie, la un preț aproximativ de 170$ pentru modelul cu diagonala de 32” și 290$ - pentru varianta de 43”. Despre varianta globală a televizoarelor încă nu se cunosc detalii.

Redmi Smart TV X – noile televizoare din ramura middle pentru tineri

televizoare redmi

S-a apucat intens de televizoare și sub-brandul Xiaomi: Redmi. Zilele acestea, alături de noile smartphone-uri Redmi 10X și 10X Pro și laptopurile RedmiBook, producătorii au lansat și noua serie de televizoare: Redmi Smart TV X. Modelele au împrumutat designul de la frații mai mari – Xiaomi Mi TV. Iar detaliu principal care le scot în evidență este display-ul unlimited, care ocupă 97% din suprafața frontală totală. Sunt disponibile trei variante: 50”, 55” și 65”.


Televizoarele au la bază un procesor cu patru nuclee – Cortex A-73, responsabile de productivitate și Cortex A-53, care oferă un consum redus de energie. Totul e la fel de performant și cu celelalte componente interne. Avem tocmai 2GB memorie RAM și 32GB memorie internă. Toate cele trei modele au rezoluția TV 4K și rata de refresh de 60Hz. De sunet sunt responsabile cele patru difuzoare de 12,5W, care asigură o putere a sunetului de până la 50W. În plus, televizoarele suportă asistența vocală inteligentă. Și cel mai important, sunt disponibile la un preț aproximativ începând cu 280$.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu