TOP 7 cele mai populare smartphone-uri de la Xiaomi



Nu e un secret că smartphone-urile Xiaomi au devenit una din cele mai populare alternative în rândul utilizatorilor, care își doresc un smartphone ieftin și bun. Gigantul chinez lansează lunar smartphone-uri de calitate, cu specificații de top, la prețuri mega avantajoase. Anume acesta a fost motivul numărul unul care a adus brandul Xiaomi în lista celor mai cunoscute branduri de smartphone-uri la nivel mondial, într-un timp record.

La cât sunt de multe și diverse, uneori e destul de dificil să alegi un smartphone Xiaomi, care ți se potrivește în totalitate. Ca să-ți venim în ajutor, am făcut un TOP complex cu 7 smartphone-uri de la Xiaomi, de-a dreptul destoinice, de la ramura de buget până la flagship-uri chinezești, pliiine de specificații high-end. Toate modelele ne aduc un raport optim preț-calitate, iar în plus, deja sunt disponibile în magazinele de la noi.

Xiaomi Redmi 7a


Începem topul cu un bugetar demn de la gigantul din Beijing – Xiaomi Redmi 7A. Smartphone-ul a fost lansat în Mai 2019 și chiar dacă nu este nou pe piață, încă rămâne o alegere actuală printre utilizatori. Acesta are un design clasic, display mare de 5,45”, procesor Snapdragon 439, 3GB memorie RAM și 16GB sau 32GB memorie internă. Redmi 7A s-a ales cu cameră principală de 13MP și frontal de 5MP, cu FaceID. În plus, smartphone-ul are la bază o baterie de 4000mAh, care ne oferă o autonomie destonică spunem noi. Prețul smartphone-ului începe de la 1939 lei.

Xiaomi Redmi 8A


Modest, compact și arătos – așa îl putem descrie pe Xiaomi Redmi 8A, lansat în Septembrie 2019. Smartphone-ul are la bază procesorul Snapdragon 439, 2GB RAM și 32GB memorie internă. Iar dacă ai nevoie de mai mult spațiu de stocare, poți să adaugi și un memory card de până la 512GB. Bugetarul s-a ales cu un ecran HD+ de 6,22”, acoperit cu sticlă călită Gorilla Glass 5. La capitolul camere avem: cameră frontală de 8MP și principală de 12MP. În plus, toată această performanță este asigurată de bateria de tocmai 5000mAh, cu fast charging (18W). Din detalii mai putem menționa: modul NFC, port USB Type-C pentru încărcător, dar și fingerprint. Pentru acest smartphone va trebui să scoți din buzunar ceva mai mult, prețul începând cu 2539 lei.

Xiaomi Redmi Note 8T


Din ramura de buget trecem în cea middle, unde ne întâmpină Xiaomi Redmi Note 8T. Smartphone-ul se poate mândri cu tocmai 4 camere: modul principal de 48MP și altre trei module secundare (ultrawide – 8MP, macro – 2MP și depth – 2MP). În plus, are și o cameră frontală destoinică, de 13MP. Smartphone-ul s-a ales și cu un design mai sofisticat, cu carcasă din sticlă pe ambele părți, display de 6,3” FullHD+ cu front cameră de tip picătură.

Totul e la fel de frumos și la capitolul specificații: procesor Snapdragon 655, cip grafic Adreno 610, 3GB / 4GB sau 6GB memorie RAM și 32GB / 64GB / 128GB memorie internă. Smartphone-ul are la bază o baterie de 4000mAh, cu fast charging de 18W. Dar și port USB Type-C, port infraroșu și mufă Jack. Prețul smartphone-ului începe de la 3749 lei.

Xiaomi Redmi Note 9s


Lansat recent, cel mai fresh smartphone Xiaomi Redmi Note 9s, mai numit pentru unele regiuni și Redmi Note 9 Pro deja este disponibil la precomandă în magazinele din Moldova, devenind imediat viral printre utilizatori. Smartphone-ul a primit un display generos de 6,67”, FullHD+, de tip IPS, acoperit cu sticlă Gorlla Glass 5. Cameră frontală de 16MP a fost incorporată direct în ecran, în stilul Aurora Balance, după cum spun ultimele tendințe. Pe spate, avem tocmai 4 module ale camerei principale: wide – 48Mp, ultra wide – 8MP, macro – 5MP și depth – 2MP. De data aceasta fingeprintul și-a făcut loc pe spate.

Redmi Note 9 S are la bază procesorul Snapdragon 720G, 4GB memorie RAM (LPDDR4X) și 64GB memorie internă, formatul UFS 2.1 + slot pentru memory card, cu capacitatea maximă de 512GB. Smartphone-ul se poate mândri și cu o baterie generoasă, de 5020mAh, cu fast charging de 18W. În magazinele din Moldova, prețul începe de la 5799 lei.

Xiaomi Mi A3


Smartphone-ul Xiaomi Mi A3 se deosebește complet de confrați săi, datorită sistemului de operare Android One, adică variantă pură a sistemului Android, fără firmware. Acesta are la bază un display AMOLED cu diagonala de 6.088” și rezoluția HD+. Pentru protecție, ecranul este acoperit cu sticlă călită Gorilla Glass 5. Iar în plus, are și fingerprint incorporat. La capitolul componente, avem: procesor Snapdragon 665, 4GB RAM și 64GB / 128GB ROM.

Ce ține de cameră, avem tocmai 3 module pe spate (senzor wide – 48MP, ultra wide – 8MP și depth – 2MP), iar pe față ne întâmpină camera frontală de 32MP, în formă de picătură. Nu avem modul NFC, dar în schimb avem port infraroșu, USB-C și mufă de 3,5mm. Plus baterie de 4000mAh. Smartphone-ul poate fi achiziționat, la un preț începând cu 4429 lei.  

Xiaomi Mi 9 Lite


Trecem și la un smartphone cu procesor ceva mai puternic – Xiaomi Mi 9 Lite, ce are la bază Snapdragon 710, 6GB RAM și 64GB / 128GB memorie internă. Modelul a primit un display AMOLED de 6,39” cu rezoluție FullHD, fingerprint și cameră frontală incorporată, de 32MP. Camera principală s-a ales cu 3 module (wide – 48MP, ultra wide – 8MP și depth – 2MP). În plus, bateria de 4030mAh, în doar 30 de minute, se încarcă până la 43%. Din funcții utile, mai putem menționa: NFC, tehnologia GameTurbo 2.0, firmware MIUI 10 (Android 9 Pie). Prețul smartphone-ului începe de la 5589 lei.  

Xiaomi Mi Note 10


Și am ajuns și la cel mai norocos model – Xiaomi Mi Note 10, favoritul printre fanii smartphone-urilor priceput la fotografii și video. Smartphone-ul are la bază o cameră principală cu tocmai 5 module, cu senzor principal de 108MP + 2 senzori telephoto – 12MP / 8MP, ultra wide – 20MP și macro – 2MP. Modulul principal este dotat cu stabilizare optică și 50x zoom. Flagship-ul se poate lăuda cu un display AMOLED de 6,4” cu rezoluția Full HD+. Din specificații high-tech, mai avem: procesor Snapdragon 730G, 6GB sau 8GB RAM și 128GB sau 256GB memorie internă.

Inovația a primit și o baterie generoasă de 5260mAh, fast charging de 30W, modul NFC și, desigur, port USB Type-C. Pentru toată performanța aceasta trebuie să golim mai mult buzunarul, dar totuși prețul este mult mai avantajos decât în cazul concurenților cu aceleași caracteristici. La noi, prețul lui Mi Note 10 începe de la 9969 lei.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu