Inovații în ramura PC. TOP 3 monitoare de la Xiaomi și LG



De când #stămacasă și aproape toate activitățile sociale au trecut în regim online, smartphone-urile, laptopurile și desktop PC ne-au devenit cei mai buni prieteni, care ne asigură conexiunea cu cei din jur, eficint, rapid și în siguranță. Cu această ocazie, dar și pentru că e primăvară, sezonul lansărilor high-tech, și producătorii mondiali, LG și Xiaomi, au decis să ne bucure cu inovații fresh din ramura PC. În noutatea de azi am adunat TOP 3 lansări din luna aprilie, numai bune ca să-ți înnoiești desktop PC-ul.

Mi Display 1A – noul monitor de buget lansat de Xiaomi


Dacă până acum, toți știau de Xiaomi, ca brand de smartphone-uri și gadgeturi, iată că producătorii chinezi s-au lansat și în ramura PC și au început să creeze... monitoare. Luna aceasta, brandul chinez a prezentat noul să monitor Mi Display 1A pentru Home PC sau oficiu. Modelul are la bază matricea IPS, cu unghiuri de vizualizare de până la 178 de grade și rezoluția Full HD (1920x1080px), poate fi conectat la un sistem întreg de monitoare și are un preț surprinzător de mic... mai puțin de 100$.


Primul detaliu ce îți sare în ochi sunt marginile mega subțiri. Monitorul va fi disponibil într-o singură configurație, cu diagonala de 23,8” și raportul 16:9. Rata de refresh a ecranului ajunge până la 60Hz, iar luminozitatea – 250 niți. Mi Display 1A este al treilea monitor de la Xiaomi, lansat pe 6 aprilie 2020, când compania și-a sărbătorit jubileul de 10 ani. Acesta este versiunea îmbunătățită a modelului Mi Display, prezentat în octombrie 2019. Din specificațiile tech cu care a fost dotat monitorul, mai putem menționa:
  • Margini mega subțiri, pentru a conecta mai multe monitoare la un singur PC, formând astfel o imagine comună;
  • Tehnologia Low Blue Light, care micșorează intensitatea luminii albastre;
  • Port HDMI;
  • Consum redus de energie (până la 24W);
  • Greutatea de 4,2kg;
  • Dimensiuni: 539x419x180mm.

Mi Surface Display – cel mai stilat monitor de la Xiaomi


Încă o inovație de la Xiaomi este al treilea monitor din seria Mi – Surface Display, care se deosebește cardinal de confrații săi Mi Display și 1A, chiar și la capitolul preț. Monitorul are marginile curbate, diagonala de 34”, rezoluția Quad HD+ (3440x1440px) și rata de refresh de 144Hz. În plus, acesta suportă tehnologia de sincronizare a frecvenței AMD Freesync, dar și o paletă bogată de culori sRGB, de până la 121%.

Raza de curbură a monitorului Xiaomi este de aproximativ 1,5 metri. În set cu monitorul primim și un suport, care se fixează de monitor cu ajutorul unor magneți. Un sistem de fixare asemănător întâlnim și pe monitorul profesional de la Apple, Pro Display XDR. Suportul permite reglarea unghiului de înclinare a ecranului și înălțimea acestuia. Toate aceste caracteristici au influența și asupra prețului. Mi Surface Display va putea fi achiziționat la un preț de aproximativ 353$.

LG a prezentat noul său monitor gaming – UltraGear 34GN850


La mijloc de aprilie, compania LG a lansat noul monitor curbat, destinat gamerilor, UltraGear 34GB850-B, cu diagonala de 34”, urmașul modelului UltraGear 34GN850. Inovația are la bază tehnologia Nano-IPS, care asigură rezoluția UWQHD (3440x1440px). Frecvența de refresh a ecranului este de 144Hz și feedback-ul 1ms (GTG). Monitorul poate reda până la 1,07 miliarde de culori, cu adâncimea de 10 biți. Din specificațiile tehnice ale inovației LG mai putem menționa:

  • Unghiuri de vizualizare de 178 de grade;
  • Coeficientul de luminozitate – 1000:1;
  • Luminozitate maximă – 400cd/m2;
  • Tehnologia AMD FreeSync 2 Premium, care asigură o redare perfectă a imaginii în jocuri, fără reflecții și întreruperi;
  • Tehnologia de sincronizare a cadrelor NVIDIA G-Sync;
  • Tehnologia HDR10 și DisplayHDR 400;
  • Două porturi HDMI 2.0 și port DisplayPort.


În set cu monitorul vine și un splitter USB 3.0 pentru două porturi. De asemenea, monitorul a fost înzestrat cu funcția Dynamic Action Syc, pentru o productivitate fără compromis în jocuri video, funcția de stabilizare a nuanței de Negru, care îmbunătățește vizibilitatea chiar și în scenele întunecate de joc. Monitorul LG vine în set cu un suport și sistem de fixare pe perete, VESA. Vânzările oficiale au început pe 24 aprilie. 

0 Comments:

Trimiteți un comentariu