Zephyrus Duo 15 – noul laptop gaming cu două ecrane, de la ASUS ROG



Pe vremea carantinei, una din cele mai frecvente ocupații pentru toți cei izolați acasă, inclusiv pentru pasionații de gaming și AI, sunt anume jocurile video. Ca să ne mai înveselească puțin și să „relaxeze” atmosfera tensionată, cei de la Asus au decis să ne facă o surpriză taaaare performantă – lansarea unui nou gigant în lumea gaming, ROG Zephyrus Duo 15, laptopul cu tocmai două ecrane, procesor Intel și specificații de top. Anume despre el îți povestim în continuare, rămâi pe fir!

Primul laptop gaming cu două ecrane


Laptopurile Asus dintotdeauna au fost respectate în rândul utilizatorilor, mai ales a gamerilor înrăiți, pentru care au fost create și două sub-branduri separate: Asus ROG și Asus TUF (laptopuri gaming de buget). Noul model hybrid, ROG Zephyrus DUO 15 este primul laptop cu două ecrane pentru ramura gaming. Totuși, producătorii Asus au mai lansat anterior și alte notebook-uri dotate cu două display-uri, precum: Zenbook Pro DUO și Zenbook Duo.  

Inovația a primit un ecran principal de 15,6” ce permite redarea conținuturilor în 4K, cu 60Hz sau FHD și 300Hz. În ambele cazuri, acesta suportă tehnologia Nvidia G-Sync, care asigură o imagine clară, bine detaliată și bogată în culori (conform standardului Adobe RGB). Cel de-al doilea display multitouch este amplasat deasupra tastaturii, iar odată ce deschidem laptopul, acesta se înclină sub un unghi de 13 grade, pentru o utilizare cât mai comodă. Acesta are o diagonală de 14,1” și rezoluția de 3840 x 1100px.


Ecranul multitouch ScreenPad este cel mai mare ecran de acest tip, care a fost utilizat vreodată pe vreun notebook. Trecerea dintre cele două display-uri este reglată de o balama specială, care sincronizează mișcarea lor. Noul ScreenPad este de tip IPS, cu o redare destul de clară, dar și unghiuri vaste de vizualizare. Acesta poate fi folosit pentru a transforma ecranul principal într-un mediu destinat exclusiv jocurilor. De exemplu, în timpul jocului sau vizionării unui film, poți să muți messengerul sau emailul pe ecranul secundar, ca să nu te deranjeze.

De asemenea, acesta este foarte util în multitasking, permite trecerea rapidă dintr-o aplicație în alta, extinde funcțiile de redactare foto și video, dar și face lucrul specialiștilor din domeniul IT sau editare, mult mai interactiv, rapid și comod. Acesta poate fi folosit la fel ca și ecranul principal, redă orice tip de conținuturi, iar cu ajutorul tehnologiei ScreenXpert, permite gestionarea eficientă a task-urilor de pe un display pe celălalt.


Pe lângă cele două display-uri, Zephyrus DUO a primit și o construcție neobișnuită. Acesta are la bază sistemul de racier Active Aerodynamic System (AAS) Plus, care se deschide în partea de sus, odată cu deschiderea propriu-zisă a laptopului. Acesta are grijă să „răcească” atât componentele interne, cât și cele două display-uri, inclusiv ecranul ROG ScreenPad. De asemenea, datorită construcției neobișnuite a fost posibilă integrarea celor mai performante componente. Noul laptop de la ROG are la bază:
  • Procesor de top Intel® Core i9−10980HKntel sau Core i7−10875H;
  • Placa grafică NVIDIA® GeForce RTX 2080 SUPER™ sau RTX 2070 Super Max Q;
  • 8 / 16 GB memorie RAM, de tip GDDR6, ce poate fi completată până la 32GB;
  • Memorie internă de până la 2TB;
  • Porturi: Wi-Fi 6, USB 3.2, Thunderbolt 3,
  • Baterie de 90W;
  • Grosime – 20,9mm;
  • Greutate – 2,4kg


Vânzările oficiale ale noilor laptopuri gaming de la Asus, vor începe la sfârșit de primăvară. Iar pentru că inovațiile și super performanța cere și investiții pe măsură, versiunea de top a noilor Zephyrus DUO 15 va costă aproximativ 3700$.

În încheiere, vrem să te îndemnăm încă o data să #staiacasă, până reușim să trecem peste acest impas cu răsunet mondial! Iar dacă te plictisești, poți să te abonezi la blogul nostru! Aici vei găsi cele mai noi știri despre lansările high-tech, inovații, tehnologii și surprize de la cei mai mari producători.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu