Sony și-a prezentat noul gamepad DualSense pentru PS5



Chiar dacă primăvara 2020 e puțin altfel decât ne-am fi imaginat-o, producătorii high-tech nu ezită să ne bucure cu inovații mult așteptate, care mai de care, atât la capitolul performanță, cât și design. După ce cei de la Sony ne-au dezvăluit super specificațiile noii generații de console gaming PlayStation 5, a venit timpul să facem cunoștință și cu controllerul, designul și specificațiile căruia au fost păstrate în secrete până acum. Și iată că zilele trecute a avut loc marea lansare.


Gamepadul de generație nouă de la PlayStation a stârnit atenția fanilor chiar din prima zi, unii uimiți, alții cam amuzați de cât de mult se aseamănă cu concurentul său Xbox. Ce ne aduce cel mai nou controller pentru PS5, cum ne prezintă producătorii noul design „inspirat”, dar și de ce au schimbat nuanța de Negru închis, cu care ne-au deprins până acum, pe un design în culoarea Alb, află în continuare.

Noul gamepad PS5 Dualsense cu feedback îmbunătățit


Să începem cu designul! Anume acest detaliu a lăsat cu gura căscată practic toți fanii Sony. Vizual, noul controller a primit un concept de design total nou, față de predecesorul său PlayStation 4. Totuși, la capitolul butoane de control, a rămas practic aceeași construcție: cele patru butoane cu săgeți, două joystick-uri, butoanele de acțiune, touchpad-ul, panoul luminos pentru controlul camerei și butonul „Distribuie”. La moment, controllerul este disponibil doar într-o singură culoare: Alb cu Negru. Iar ce ține de construcție, cei de la Sony ne-au dezvăluit că forma aleasă a fost introdusă după mai multe teste cu gameri profesioniști, cu specificații de joc diferite.

La partea tehnică, una din inovațiile seriei este sistemul de feedback pentru trigger-urilor L2 și R2. Producătorii ne dezvăluie că, datorită acestei funcții este posibilă transmiterea puterii de tracțiune a unei corzi de arc sau alunecarea roților unei mașini prin noroi. Un sistem similar, numit „triggere de impuls” este deja implementat pe controllerul rivalului Xbox One. Butonul „Distribuie” a fost înlocuit cu butonul „Creează”. Acesta permite utilizatorilor să se împartă cu înregistrările jocului sau screenshots, direct pe rețelele de socializare. În plus, butonul ne va aduce și alte posibilități, pe care cei de la Sony încă le păstrează drept surpriză.


De asemenea, producătorii au anunțat că cotrollerul de generație nouă a fost dotat cu câteva microfoane incorporate, care le permite jucătorilor să comunice în timpul jocului cu alți jucători, în chatul audio, fără necesitatea de a folosi un accesoriu suplimentar. Pentru a conecta microfoanele, gamepad-ul are un buton suplimentar. În plus, acesta a primit și un acumulator, ce poate fi încărcat printr-un cablu USB-C.

Noua consolă PlayStation 5 a fost prezentată la data de 18 martie. La evenimente, producătorii au scos la iveală principale specificații tehnice cu care se poate mândri cea mai așteptată inovație de la Sony: procesor AMD ZEN 2, cu frecvența 3500MHz, placă grafică AMD RDNA 2 cu puterea 10,28 teraflops, 16GB RAM de tip GDDR6 cu puterea de până la 448GB/sec. Într-un cuvânt tot setul de caracteristici high-tech pentru experiențe gaming de vis.


Informații despre lansarea oficială pe piață a noii console de la Sony încă nu sunt cunoscute. Dar să sperăm că vânzările oficiale vor începe cât mai curând! Până atunci, te invităm să te abonezi la blogul nostru ca să nu pierzi din vizior nicio lansare, mai ales dacă demult vrei să-ți alegi o consolă nouă. #StămaAcasă și petrecem timpul frumos, împreună cu cele mai tari noutăți din lumea tech.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu