Conquest-ul abia începe! Iată ce alți producători ne pregătesc smartphone-uri pliabile


Xiaomi și Apple își vor completa colecția cu un smartphone cu display pliabil


Pasiunea producătorilor de a se remarca în rândul celor mai tari giganți tech ia amploare. Dacă până mai ieri, un smartphone cu display multitouch mare, deja era o dovadă vie de respect, din 2019 tendințele s-a schimbat, și astăzi e la modă să fii „elastic”, în adevăratul sens al cuvântului. Cred că v-ați dat seama că astăzi vam pregătit încă o porție de smartphone-uri pliabile! Doar că de data aceasta de la alți doi creatori de tehnică smart, care nu s-au dat bătuți cu una cu alta și lucrează din greu la noile device-uri cu display pliabile, pe care le poți îndoi cum îți priește inimă, sau cum cere construcția, sau... Gata cu presupunerile, hai să le vedeeeem!

Primul pe listă este smartphone-ul Xiaomi – Mi Flex, care la prima vedere seamănă mai mult cu o tabletă. Când te-ai săturat de ecran mare, ca prin minune îl poți plia în două părți, la fel ca o mapă, și Voila! Ai un smartphone mai mic la îndemână, la locul și timpul dorit. Încă din denumire ne putem da seama că e „flexibil” de-a binelea, iar cel mai important, mare respect producătorilor că au inventat un nickname nou pentru device-ul lor pliabil, și nu s-au inspirat de la Samsung Galaxy Fold. Acest miracol de smartphone a fost deja lansat și recent chiar a fost scos în vânzare. Mi Flex are toate șansele să ia cupa la succes, pentru că are cu ce se mândri la toate capitolele.


Device-ul chinezesc a fost dotată cu un display AMOLED de 10,1” în forma deschisă, iar mare diferență față de rivalii săi: Fold și Mate X, este că poate fi îndoiat din două părți. În formă pliată, avem parte de un display de 6,5”, dar spre mare dezamăgire de o carcasă cam grosuță! Ce să-i faci? Inovația cere jertfe la început. Display-ul a fost creat în parteneriat cu cei de a VisionX, care au promis o colaborare îndelungată pe viitor. Din deliciile tehnice internet, device-ul elastic cu baștina în Beijing a fost dotat cu generația conexiunii 5G, da da! Producătorii n-au riscat să facă un device aparte cu așa specificații, și l-au integrat în device-ul flexibil. Asta da revoluție.


Din componente, Mi Flex a primit procesor Snapdragon 855, 8GB/10GB RAM și 256GB/512GB memorie internă. În plus, anume pentru acest model, producătorii au creat și o versiune nouă de MIUI, optimizată în detalii, pentru utilizarea fiecărui inch de pe ecranul gigant și apoi pe cel mai mic, în timp real. La așa caracteristici, vestea bombă este că device-ul va putea fi achiziționat cu aproximativ 999$, un preț extrem de mic, comparativ cu device-urile din același segment. Dacă aceste zvonuri se vor adeveri, practic va fi real să-ți iei un device revoluționar de 2 sau 3 ori mai ieftin decât Galaxy Fold sau smartphone-ul Huawei Mate X, dar la fel, sau chiar mult mai performant și productiv.


Din Beijing zburăm jumătate de glob și ne pomenim în California, unde gigantul din Cupertino, Apple se pare că pune pe roate structura primului său device cu display pliabil. Dovezi oficiale nu avem, doar câteva proiecte patentate în care producătorii californieni vorbesc despre o schemă de utilizare a acestui tip de ecran, pentru ca și după mai multe utilizări să nu se defecteze. Chiar și așa, designerii grafici de la ADR Studio deja au făcut un video în care este prezentat smartphone-ul Apple cu display „elastic”, care după părerea acestora ar putea purta numele de iPhone X Fold și va putea fi pliat la fel ca smartphone-ul Samsung Galaxy Fold.


Presupusul device pe IOS va avea un display de 8,3inch în regim tabletă și 6,6inch în formă pliată. În față, acesta va avea o cameră duală, iar camera principală va primi tocmai 3 module. Ambele display-uri vor fi după tradiție Super Retina, cu rezoluția 2880x2960px. Din regim tabletă la un smartphone genersa ne desparte doar o mișcare simplă. Într-un cuvânt, avem practic același concept doar că în stil Apple. Dar cine știe, poate producătorii ne pregătesc ceva și mai deosebit. Nu ne rămâne decât să așteptăm lansarea.

„A inova înseamnă să avansezi fără a abandona trecutul.”


0 Comments:

Trimiteți un comentariu