Samsung se ține de SURPIZE! Galaxy Tab S5e va avea o „soră mai mare”, dotată cu Snapdragon 855


Samsung pregătește un concurent pe măsură pentru noile iPad-uri Apple


Nu e un secret, că la capitolul smartphone-uri super-performante, gigantul coreean Samsung mai că mereu le ia cupa din mâinile celor de la Apple. Și iată că după lansarea „modestă” de la sfârșitul lui martie, a celor două iPad-uri incendiare: iPad Air 2019 și iPad mini, au luat amploare discuțiile și despre o nouă tabletă cu specificații de titan, zămislită de ceva timp în tabăra coreenilor. Samsung Galaxy Tab S5 – despre care mai că nu știm nimic, dar chiar și așa, deja a reușit să ne cucerească cu un detaliu picant – procesorul Snapdragon 855.

De ce Tab S5? Și ce și-au propus producătorii când au lansat mai întâi, alături de generația a zecea de smartphone-uri Samsung: Galaxy S10e, S10 și S10+, tableta middle – Tab S5e, înnemurită cu seria Essential? Întrebări sunt multe, răspunsuri mai puține, dar vom încerca să descoasem, totuși, cât de performante vor fi urmașele tabletelor din seria Tab S4, ce ne aduce S5e și cât de bestială se așteaptă a fi sora sa mai mare Galaxy Tab S5?


Să începem cu reprezentanta gamei Essential, o inovație de anul acesta pe care ne-au pregătit-o creatorii de tehnică coreeană! Tableta Galaxy Tab S5e a primit un procesor Snapdragon 670 și display AMOLED cu diagonala de 10,5”. Modest, dar destul de productiv. Era și de așteptat că gigantul coreean nu se dă bătut cu una cu alta. Dar până la moment detaliile despre lansarea unei noi tablete super-performante sunt doar niște presupuneri.


Totul a început după ce o platformă de Tech News a prins în undă un cod ascuns bine-bine de cei de la Samsung. Analizând mai detaliat informațiile despre inovațiile de la Samsung Unpacked 2019, editorii platformei XDA Developers au găsit o așa-zisă informație „secretă” despre o tabletă care va fi dotată cu Snapdragon 855. Asta da lovitură! Dacă generația din 2017, Tab S4 lucra pe baza procesorului Qualcomm Snapdragon 835, toți se așteptau că generația a cincea va primi Snapdragon 845. Dar se pare că coreenii au vrut să meargă și mai departe de data aceasta.


Informația a fost scoasă de cârlig din fișierul defconfig. Anume aici, sunt enumerate numele codificate ale dispozitivelor acestui brand, ce au la bază procesorul de ultimă generația de la Snapdragon. Pe lângă Tab S5, care poartă numele în cod – GTS5L – editorii au mai descoperit un cod enigmatic – D2Q. Acesta, se presupune că i-ar aparține smartphone-ului flagship Samsung Galaxy Note 10, urmașului lui Galaxy Note 9, care face furori și peste un an de la lansare.

Spre marea noastră neîmplinire a curiozității, alte specificații tehnice ale acestei tablete high-tech încă nu se cunosc. Nu știm nimic și despre data când ar putea avea loc marea lansare. Chiar și așa, analiștii presupun că Tab S5 are toate șansele să fie lansat în aceeași zi cu Galaxy Note 10, cel mai probabil, la toamnă. Până atunci, nu ne rămâne decât să prindem direct de la sursă specificațiile tehnice al ambelor device-uri de top și să ne încărcăm cu răbdare, periodic umplându-ne pușculiță cu câte un bănuț, dacă vrem un cadou frumos la început de toamnă. :D

„Inovarea este crearea noului sau re-aranjarea vechiului într-un mod nou.”

0 Comments:

Trimiteți un comentariu