Sony și Microsoft rup tăcerea! Află când va fi lansat PS5 și prin ce e deosebit Xbox One S

Hot news despre ultimele zvonuri la tema Xbox One și PS5


Precum Apple și Samsung nu reușesc să dovedească lumii cine e mai tare în ramura smartphone-urilor, la fel și producătorii de console Sony și Microsoft cu fiecare an, încearcă să-și uimească admiratorii cu tehnologii care mai de care, „ca la nimeni”. Lansat la 15 noiembrie 2013, Sony PlayStation 4, iar după ceva timp frații săi mai mari PlayStation 4 Slim și Pro, generația a patra și în 2018 se menținea ferm în lista favoriților. Dar n-a fost să fie! Și s-au început zvonurile despre lansarea noului PS5, iar toți s-au concentrat spre inovația imaginară, despre care până acum, practic nu cunoaștem nimic. 

La celălalt capăt al lumii, nici producătorul Microsoft nu stă prea mult pe gânduri, lansând device după device, cu tot felul de specificații, ca să-și bată odată marele rival. Cine-i mai bun, vom afla doar după lansarea lui PS5, când vlogerii din toată lumea le vor pune la încercare, iar pentru astăzi, v-am pregătit o retrospectivă a zvonurilor, anunțurilor oficiale și noutăților despre PS5 și Xbox One S de ultimă generație. Să-ncepem runda!

Xbox One S – noua consolă de buget de la Microsoft


Cea mai proaspătă veste vine de la producătorul din Redmond, Washington, care zilele acestea și-a prezentat noua generația de Xbox One – fără disc drive. Obiectivul de bază al companiei a fost crearea unei console la fel de productive, dar la un preț mult mai mic. Xbox One S All-Digital Edition va fi scos în vânzare abia după data de 7 mai, iar până atunci nu ne rămâne decât să-i savurăm caracteristicile tehnice, care s-au dovedit a fi destul de performante, luând în considerare prețul mai accesibil ca niciodată.


La „chip”, noul One S arată ca o consolă obișnuită – diferența principală fiind că jocurile pentru consolă vor putea fi descărcate doar de pe magazinul online de jocuri Microsoft. Consola va fi disponibilă în varianta de 1TB, și va veni în set cu 3 jocuri populare: Minecraft, Sea of Thieves și Forza Horizon 3 și un gamepad. „Jucăria” electronică poate fi achiziționată deja în SUA cu un preț simbolic ce nu depășește 250$. Încă un obiectiv urmărit de cei de la Microsoft prin lansarea primei generații de console fără disc drive este promovarea abonării la jocurile video Game-Pass și posibila lansare pe viitor a serviciului de streaming Project xCloud.

PS5 nu va fi lansat în 2019, și ar putea să primească alt nickname


Nu se cunoaște dacă producătorii Microsoft vor opta pentru acest concept pe toate consolele sale, sau doar pentru cele de buget, luând în considerare faptul că PS5 se zvonește că își va păstra disc drive-ul fără vreo excepție. Super noutatea, care ne-a lăsat fără cuvinte, este că despre lansarea lui PS5 în timpul apropiat avem la ordinea zilei nu doar zvonuri cu carul dar și dovezi oficiale, de la arhitectul principal Sony, Serni Mark. Acesta a dat un interviu exclusiv pentru portalul WIRED, unde a scos la iveală toate specificațiile cu care va fi înzestrat noul PS5.


Primul detaliu, la care cei care au PS4 o să sară în sus de bucurie, este că urmașul său – PS5 va primi aceeași arhitectură, adică va fi compatibil cu toată biblioteca de jocuri PS a generației precedente. Dacă vă gândeați să aruncați jocurile vechi, nu vă grăbiți, le puteți experimenta cu alt fler și pe generația nouă. Încă un detaliu, care cam pune pe gânduri, este că Mark Serni a evitat utilizarea nickname-ului „PS5”, argumentând că consola de generație nouă va fi un concept revoluționar decât unul de evoluție. Avem toate șansele să ne trezim cu un refresh la PS4, cine știe!


Sony vor continua colaborarea și de data aceasta cu cei de la AMD: consola nouă fiind dotată cu procesor de generația a treia AMD Ryzen cu 8 nuclee și arhitectură Zen 2. Inovația va suporta tehnologia revoluționară 3D audio dar și un next level de rezoluție – până la 8K. Va fi îmbunătățită și capacitatea de transmitere a datelor prin SSD, net superior HDD-ului. Ochelarii Sony PlayStation VR vor fi compatibili și cu generația nouă. Iar cel mai important, deja acum, cei mai tari producători de jocuri testează inovațiile pe devkit-urile PS5. Vestea tristă este că producătorii ne-au spus scurt pe doi să nu așteptăm PS5-ul anul acesta, ci abia în 2020. (cry) (cry) (cry)


Cam asta-i cu zvonurile. Sper că pe cât te-am dezamăgit, pe atât te-am intrigat cu detalii picante despre surprizele de la giganții tech în materie de console. Lasă lacrimile deoparte și profită din plin de ultimele luni alături de PS4. Iar dacă ești fan înrăit a lui Xbox One, până la 7 mai sunt zile numărate, e timpul să-ți alegi jocurile... :D


„Jocurile video sunt o modalitate de a scăpa de realitate - de aceea ai nevoie de factorul eroic.” Hideo Kojima

0 Comments:

Trimiteți un comentariu