Samsung Space Monitor: încă o inovație coreeană, cu design inedit, lansată la CES 2019


Te-ai săturat de monitorul tău incomod? Samsung ți-a pregătit o surpriză creativă


Dacă acum cinci ani, așteptam perioade îndelungate să se lanseze un nou device capabil să ne uimească prin specificații și design, în 2019 treburile s-au schimbat, iar surprizele high-tech apar claie peste grămadă. Gigantul coreean este unul din marii producători mondiali, priceput nu doar în crearea unor smartphone-uri Samsung ce deschid noi revoluții tehnice, dar și laptopuri, tablete, televizoare, monitoare și tot felul de periferice PC care-și știu treaba în a fi mega productive și performante. Surprizele au început încă din primele zile ale anului, CES 2019 fiind unul dintre evenimentele în care am surprins o porție întreagă de device-uri și gadgeturi high-end, printre care se numără și un monitor deosebit de la Samsung. Anume despre el, vom vorbi astăzi pe îndelete.


La ce vă poate ajuta un monitor bun? Astăzi, majoritatea utilizatorilor optează pentru calculatoare portabile, iar desktop PC-urile rămân alternativă potrivită mai ales pentru cei care lucrează la birou, sau pentru persoanele pentru care performanța, productivitatea și calitatea redării imaginii sunt criterii mult mai importante decât posibilitatea de a avea mereu la îndemână un laptop business sau personal. Samsung s-a gândit și la acest segment de utilizatori, și cu această ocazie, au lansat seria de monitoare Space Monitor, prezentată oficial acum trei luni, dar abia recent lansată pe piață.


Marea deosebire, a acestui model de monitoare Samsung, este designul minimalist și standul neobișnuit, creat pentru a economisi cât mai mult spațiu pe masa de lucru. Printr-o tehnologie inovatoare, standul permite poziționarea monitorului la marginea mesei, iar apoi, printr-o mișcare simplă, acesta poate fi înclinat în unghiul potrivit. Avantajul acestui construcții creative este că odată ce ați finalizat lucru la calculator, nu vă rămâne decât să ridicați standul spre perete, și să vă eliberați spațiul pentru alte activități.


În plus, mecanismul permite reglarea înălțimii standului într-un diapazon destul de larg. Astfel, monitorul poate fi amplasat atât jos, cât și sus, în funcție de preferințele utilizatorului. Din seria Space Monitor fac parte două modele: cu diagonala de 27” și 32”. Pe lângă aceasta, display-urile vin și cu rezoluție diferită, 2560 × 1440px (QHD) pentru modelul mai mic și 3840 × 2160px (4K) pentru modelele premium.

Încă un detaliu futurist este sistemul inovator ce permite ascunderea firelor. Portul HDMI și cel de alimentare au fost combinate într-un fir de tip Y, amplasat în interiorul standului, ca în rezultat să avem un monitor practic wireless. Din funcționalul modern, putem menționa funcțiile Picture–in–Picture și Picture–by–Picture. Display-ul ne bucură cu un unghi de vizualizare de 178 de grade și un timp de răspuns de 4ms. La capitolul buget, pentru un monitor din această gamă, va trebuie să scoți din buzunar între 450$ - 560$.

„În mai multe feluri, computerul este un hibrid între carte şi televiziune.” Joshua Meyrowitz

0 Comments:

Trimiteți un comentariu