Anul acesta se poartă căști wireless! Cunoaște două inovații de buget



Căștile wireless – cel mai popular și comod trend din 2019. Stilate, compacte, fără fire care se încâlcesc mereu și dotate cu o mulțime de tehnologii inteligente, acestea sunt de mare căutare în prezent, devenind un must-have printre utilizatorii moderni. Vedete în această nișă sunt legendarele căști fără fir de la giganți mondiali, precum Apple Airdpods sau Samsung Buds. Totuși, și producătorii de buget țin ferm pasul acestei tendințe, lansând modele la fel de performante, dar la un preț mult mai mic. Astăzi îți facem cunoștință cu două din ele.

Xiaomi Mi AirDots Pro – aceleași Airpods, la preț de buget


Lansate oficial iarna aceasta, căștile Xiaomi Mi Airdots Pro sunt un analog aproape identic cu Airpods de la Apple, nu doar la construcție, dar și la specificații. Sistemul de anulare a zgomotului filtrează gălăgia din exterior, permițându-ne să ne teleportăm total în lumea muzicii. Iar case-ul compact, păstrează energie pentru momentele în care am atins limita 0.


Totuși, avem și câteva deosebiri, și anume construcția de tip „in ear” cu dopuri din cauciuc, pentru și mai mult confort în utilizarea de zi cu zi, când mergi în transportul public sau chiar zbori în avion. Căștile funcționează pe baza versiunii Bluetooth 4.2 LE. Odată încărcate, acestea oferă o autonomie de aproximativ 3h, iar adunată cu cea din case, avem până la 10h de utilizare full. Case-ul permite încărcarea completă de două ori, iar cel mai important oferă și un fast charging pe măsură. După o încărcare de doar 10 minute, ai aproape o oră de autonomie. Super, nu?


AirDots Pro sunt disponibile în două nuanțe extreme: White și Black. Marele avantaj, este că putem folosi practic orice tip de dopuri din cauciuc. Împreună cu case-ul, acestea cântăresc doar 58 de grame și sunt rezistente la apă și praf, după standardul IPX4. Inovația de la Xiaomi este compatibilă atât cu device-urile Android, cât și cele IOS. De asemenea, acestea pot fi conectate fără probleme și la laptop sau televizor.

Sony WI-C600N – ascultă muzică cu stil


De la căști de zi cu zi, trecem și la o inovație numai bună pentru melomani – Sony WI-C600N. Principalele caracteristici ale căștilor Sony sunt designul ergonomic și sunetul perfect. Iar WI-C600N le întrunește perfect pe ambele, și asta se simte de la prima vedere. Și aici găsim funcția AINC, care blochează zgomotele din exterior, ca să nu te deranjeze nimeni când savurezi muzica preferată. Și, deoarece am luat vorba de zgomotele exterioare, medicii ne avertizează că gălăgia în exces (peste 70 – 90dB) poate avea efect negativ asupra sistemului nervos. Iar cei de la Sony au grijă de noi și la acest capitol.


Ca să le conectezi la smartphone e deajuns doar să-ți instalezi aplicația Sony | Headphones Connect, cu ajutorul căreia poți regla volumul, nivelul bass-urilor, regimul de redare (club, scenă în aer liber, sală sau arenă), dar și regimul zgomotului din exterior. Aici ai două variante: regim obișnuit, care îți permite să auzi atunci când cine ți se adresează sau când claxonează o mașină. Și, regimul ce stopează zgomotele exterioare, care te teleportează total pe undele muzicii. Din specificațiile căștilor Sony WI-C600N, mai putem menționa:
  • Tehnologia de îmbunătățire a sunetului DSEE (Digital Sound Enhancement Engine);
  • Diapazonul sunetului cuprins între 20 – 20000Hz;
  • Versiunea Bluetooth 4.2;
  • Tehnologia NFC;
  • Autonomie de peste 6,5h în regim full;
  • Fastcharging (o încărcare de 15 minute îți oferă până la 1h de autonomie);
  • Google Assistant;
  • Funcția hands-free;
  • Smart Listening etc;


Deci, cred că ți-ai dat seama că astăzi sortimentul de căști fără fir e atât de divers, încât ai toate șansele să dai și tu peste modelul care ți se va potrivi ca o mănușă. Fie că vrei o pereche de căști ca să fii mereu conectat sau să descoperi șlagărele mondiale, pune pe prim plan caracteristici precum comoditatea în utilizare și sunetul de calitate.

„Muzica este timp sonor.” Emil Cioran

0 Comments:

Trimiteți un comentariu