Vrei să-ți iei Airpods? 10 semne ca să deosebești originalul de FAKE



Fiecare din noi, utilizator de Android sau fan înrăit al tehnicii Apple, s-a gândit măcar o dată că ar vrea să-și ia o pereche de căști Apple Airpods. Legendarele căști wireless de la Apple au dobândit pe dreptate titlul de lider fără compromis în ramura căștilor fără fir, și asta pentru că au fost dotate cu toate calitățile unui gadget audio modern: comoditate, sunet perfect, design futurist, funcții inteligente.

Popularitatea imensă a adus cu sine și dorința arzătoare a celor mai șmecheri, de a crea clone identice a căștilor californiene, disponibile peste tot, la prețuri ademenitor de mici. Iar uneori, se mai întâmplă ca fake-urile să fie vândute și la prețul original. Asta-i deja culmea! Ca să nu cazi și tu în capcana producătorilor de fake-uri, am făcut o listă cu 10 metode cum să deosebești o copie de lux de o pereche de căști originale Airpods, fie că vorbim despre prima generația sau Apple Airpods 2nd generation.

Sfaturi practice


Pe site-urile chinezești precum AliExpress, Amazon etc găsești o sumedenie de modele de căști cu design care se aseamănă ca două picături de apă cu căștile gigantului din Cupertino, dar care, au totuși semne vizibile că sunt doar o copie, cum ar fi:
  • Dimensiunile. De obicei, copiile sunt mai mari, din motiv că nu au o construcție monolită;
  • Altă formă a case-ului;
  • Sunt disponibile în mai multe nuanțe;
  • Calitatea materialelor;
  • Sunetul;
  • Etc.

Trebuie să te pună pe gânduri și prețul mic. De regulă, copiile pot fi comandate online la prețuri începând cu 50 până la 500 de lei. Adică, dacă ți-ai cumpărat căști „Apple” cu așa preț, știi din start la ce să te aștepți.


Cel mai trist e când descoperi că ai cumpărat un FAKE, la preț de original. Totul e posibil. Au fost descoperite mai multe companii chineze care produc copii aproape identice cu gadgeturile californiene, de la calitatea case-ului până la redarea sunetului și conexiunea perfectă cu orice iPhone, vândute la prețuri aproape de cele originale. De regulă, acest lucru e posibil în magazinele no name, mai puțin cunoscute.

Regula de aur este să alegi să achiziționezi mult doritul accesoriu audio de la un Apple Authorized Reseller în Moldova, garanția că nu o să te confrunți în niciun caz cu un fake. Iar dacă îți place să riști, ține cont de următoarele 10 semne, care te vor ajuta să diferențiezi un FAKE de un produs Apple original:

1. Butonul de conectare a căștilor cu smartphone-ul. Acesta se află în partea din spate a case-ului. La modelele originale acesta este sublim și aproape imperceptibil. În cazul copiilor – e dur și se evidențiază.


2. Fontul textului. Atât pe căști și pe case găsim câteva notițe și cifre care confirmă codul produsului. Dacă acesta este Bold, de o nuanță gri închis – este vorba de un fake. Pe airpods-urile originale textul este fin și în gri deschis.

3. Modul de închidere și deschidere a case-ului. Case-ul original se închide și deschide lin, fără efort, în timp ce la fake-uri, capacul se închide prea repezit și zgomotos. Și asta din cauza calității proaste a magnetului din interior.


4. Sunetul produs la conectarea căștilor. În cazul fake-urilor, în timp ce sinhronizăm căștile cu smartphone-ul sunetul este scurt, parcă ar fi o notă dură. La modelele originale, sunetul e melodios, asemănător într-o oarecare măsură cu notificările de pe Windows.


5. Difuzoarele. Cât de straniu nu ar suna, dar în cazul unei perechi de căști Airpods originale, grila difuzoarelor este fină și subțire, astfel prin ea se văd clar cele două difuzoare rotunde. La modelele fake, grila este groasă, de un negru profund.


6. Senzorii. Producătorii de fake-uri ascund lipsa acestora, completând designul cu găuri pentru difuzor în locul senzorilor.


7. Materialele. Airpods-urile din Cupertino sunt ideale la capitolul suprafața materialelor. Plasticul este neted și lucios pe toată suprafața, iar zona din metal e bine șlefuită, fără niciun defect.


8. Instrucțiunea. În cutia unor Airpods originale instrucțiunea este imprimată pe foi albe mate, iar textul este gri deschis.

9. Greutatea. Aici nu te vei descurca fără un cântar. Apple Airpods cu tot cu case cântăresc fix 46,6 grame, în timp ce fake-urile, de regulă, sunt mai ușoare.


10. Verificarea codului IMEI. Și cel mai important detaliu, care le-ar putea înlocui pe toate celelalte este verificarea codului IMEI pe site-ul oficial Apple. Acesta este indicat pe capacul case-ului, în partea interioară. Producătorii de fake-uri înregistrează până la 10000 de produse cu același cod. Dacă IMEI-ul menționat este inexistent, avem o veste tristă, probabil ai dat peste o pereche de căști care nu sunt originale sau peste un model adus din Hong Kong (aceasta e cea mai întâlnită explicație a vânzătorilor, în cazul în care IMEI-ul nu este valid).


Sfatul nostru este să nu riști cu calitatea. Vorba ceea „dai un ban, dar face”. Alege tehnică Apple originală și savurează din plin de performanța acesteia. J

0 Comments:

Trimiteți un comentariu