8 funcții IOS de care nu ai parte pe Android



Amuzant sau nu, dar dacă doi prieteni din secolul XXI au iPhone și smartphone pe Android, tema veșnică de dezbatere va fi, cu siguranță, care e mai bun. IOS versus Android este o dilemă în rândul utilizatorilor moderni de ani buni, fiecare aducând cu sine un mod unic de performanță pe un smartphone, pe care fie o îndrăgești, fie nu. După cum ți-am promis în articolul anterior, de data aceasta venim cu motive de mândrie și pentru tabără fanilor de iPhone-uri, mai ales că, nu degeaba sistemul IOS este unul din favoriți în lumea generației Z. Iar popularitatea și-o merită pe dreptate.

Legenda spune, că ideea creării primului iPhone original i-a venit în minte lui Steve Jobs atunci când Apple Computer, compania fondată alături de Steve Wozniak și Ronald Wayne era în pană de idei, iar treburile mergeau mai rău decât se pare. Și, succesul a fost de partea lor. Astăzi, „mărul” din Cupertino este un gigant fără precedent în lumea smartphone-urilor, iar asta o pot confirma cele peste 1,2 miliarde de telefoane iPhone vândute în toate colțurile lumii. De ce sunt atât de populare, și de ce tot mai mulți utilizatori aleg tabăra californiană. Iată doar 7 din opțiunile IOS pe care nu le găsești pe Android.

1. Gestul magic Swipe Back


Utilizatorii înrăiți de Android nici nu și-au dat seama de lipsa acestei opțiuni, dar dacă treci de la iPhone, cu siguranță o să-i duci dorul. Funcția a luat naștere încă de pe generațiile IOS 5-6, dar a fost îmbunătățită abia pe iPhone 7. Astfel cu un simplu swipe în partea stângă a ecranului, poți reveni rapid și comod la pagina anterioară. Între timp, și pe Google Play au apărut numeroase aplicații care vin să aducă Swipe Back-ul pe Android, dar, cât de mult nu ne-am dori, rezultatul final e departe de a fi perfect.

2. Nu ești bombardat cu notificări


Când conectezi pentru prima oară un smartphone pe Android te așteaptă o ploaie adevărată de notificări, care cad din toate părțile. Unii utilizatori mai că nici nu le atrag atenția, iar perfecționiștii luptă destoinic ca să le „înfrunte”. Soluția este să te joci puțin în setări, și ai libertate pentru câteva zile, după care povestea începe din nou. La iPhone-uri istoria e alta. Încă de la prima utilizare ești întrebat dacă vrei să primești notificări, iar după câteva „refuzuri” la rând, îți faci un ecosistem în care nu plouă cu notificări fără capăt.

3. Upgrade-ul tuturor programelor de sistem în același timp


Pe Android, fiecare modul al sistemului de operare se actualizează separat. Asta înseamnă că fiecare aplicație actualizate, este precedată de un update, care, pe zi ce trece devin tot mai numeroase. Acestea se actualizează fie în fundal, furându-ne „obraznic” din baterie, sau necesită actualizare manuală pe Google Play. Pe un iPhone totul e mult mai simplu. Totul se actualizează la pachet. Iar ție nu îți rămâne decât să te bucuri din plin de „minunile” upgrade-ului.

4. Filtrare inteligentă a aplicațiilor suplimentare


Dacă ai crezut mereu că IOS este mult mai limitat la capitolul aplicații suplimentare, ținem să-ți spunem că există suficiente aplicații utile, precum stickere, emoji-uri sau alte chestiuțe pentru iMessage, pe care cei de la Apple le-au adunat „inteligent” într-un App Store special. Într-un cuvânt ai tot ce îți trebuie, și nimic mai mult. În timp ce pe Android, ai toate șansele să te rătăcești în sutele de funcții și aplicații disponibile, pe care, trebuie să le „răscolești” la greu pe Google Play. Încât, utilizatorii mai puțin specializați, aleg pur și simplu să nu descarce nimic, decât să se înece în „marea” de aplicații.

5. Setarea automată a opțiunilor de sistem


Plăcerea pe care o simte un utilizator Apple atunci când își despachetează „prietenul” electronic, e de nedescris. iPhone-urile au activate toate funcțiile și setările chiar din cutie. Ție nu îți rămâne decât să îi dai ON și să-i savurezi „excelența”. La Android treaba stă altfel. Producătorii Android parcă stau la dubii despre pachetul de opțiuni pe care ni-l aduc. Iar etapa de activare a tuturor acestor funcții durează o veșnicie. Mai ales că ai de citit și o instrucțiune imeeeeensă de utilizare.

6. Setează tot de ce ai nevoie din rubrica „Setări”


În Setări pe un iPhone găsești 99% din toți parametrii de sistem, pe care îi poți personaliza după propriile necesități. Pe device-urile Android, în rubrica Setări găsești doar parametrii standard. Iar setările ceasului, calendarului, galeriei sau altor aplicații le găsești direct în aplicație.

7. Interfață comună pentru toate aplicațiile


Dezvoltatorii IOS au niște tradiții bine înrădăcinate după care se conduc pe toate programele. Majoritatea au o amplasare identică a setărilor, butoanelor și pot fi controlate cu swipe-uri similare. Pe Android sfera User Interface e cam dominată de haos. Fiecare program e creat așa cum vor, văr și cred dezvoltatorii, iar noi trebuie să ne adaptăm cu fiecare în parte.

8. Acces la iCloud


Există numeroase păreri sceptice referitor la iCloud, dar de fapt acesta se consideră a fi cel mai eficient din toate cloud-urile existente. Cu ajutorul lui, utilizatorii pot sinhroniza datele pe mai multe dispozitive în același timp, rapid și ușor. Adică, aveți tot ce vă trebuie atât pe iPhone, cât și pe iPad sau MacBook. În plus, puteți face și copii de rezervă, foarte util atunci când vă schimbați telefonul pe o generație mai nouă. Nu putemă să nu menționăm și iTunes-ul, care oferă o sinhronizare pur și simplu perfectă. Dar și alte aplicații precum iMessage, FaceTime sau Find My Phone.

Acestea sunt doar câteva din opțiunile care o să-ți lipsească dacă treci de pe un iPhone pe Android. Unele sunt neînsemnate, iar altele chiar necesită o analiză detaliată și de către dezvoltatorii Android. Dar la cât de repede evoluează tehnica în zilele noastre, peste mai puțin de un an, posibilitățile se vor schimba pe ambele sisteme de operare. Nouă nu ne rămâne decât să le ținem pasul, indiferent că avem iPhone sau Android. J

0 Comments:

Trimiteți un comentariu