GTA V nu mai este cel mai popular joc video! Cine i-a luat locul?




Jocurile video sunt o metodă excelentă de a evada total în lumea virtuală, iar cu ajutorul device-urilor for gamers de astăzi, această teleportare a devenit și mai realistă. Dacă la început jocurile pentru calculator erau cea mai mare bucurie mai ales pentru copii, astăzi publicul țintă s-a „maturizat”, iar gamingul a devenit un adevărat hobby pentru utilizatorii de toate vârstele, de la adolescenți, până la părinți de adolescenți. :D


De acest lucru au ținut cont și dezvoltatorii jocurilor video, lansând adevărate lupte cu titani, campionate mondiale, întreceri cu mașini și motociclete, de ai impresia că ești tu la volan sau pe ringul de luptă. Pe parcursul mai multor ani consecutiv, cel mai popular și bine vândut joc din istoria video gaming a fost desemnat jocul pentru console – GTA V, lansat pentru prima oară în a doua jumătate a anului 2013. Datorită succesului fără precedent, ceva mai târziu, GTA V a fost lansat și pentru calculatoare. Iar popularitatea creștea cu viteza luminii. Totuși, se pare că începând cu 2019 povestea s-a schimbat. Și nu în favoarea celor de la GTA V.

Care este jocul ce l-a întrecut la popularitate pe GTA V?


Încă de la prima lansare, Take-Two Interactive, dezvoltatorii GTA, au reușit să vândă peste 100 de milioane de exemplare a jocului Grand Theft Auto V. Cifra imensă, nu avem ce spune. Totuși, acum, acesta nu este cel mai mare rezultat. Iar campion la popularitate a devenit... Minecraft. Care, de fapt era și principalul rival alui GTA V. Business insiderul companiei Mojang, Hellen Chan a anunțat că în august 2019, publicul țintă luna al jocului Minecraft a depășit cifra de 112 de milioane de utilizatori. Iar conform statisticilor, oamenii se joacă în Minecraft practic zilnic. Dacă în octombrie 2018, auditoriul lunar al jocului număra 91 de milioane, peste mai puțin de un an, acesta s-a mărit cu 21 de milioane, un rezultat pur și simplu uimitor.


Dezvoltatorii Mojan, compania suedeză producătoare de video games, comentează succesul imens al lui Minecraft, prin faptul, că marele avantaj al acestuia, comparativ cu alte jocuri din aceeași categorie, este, că odată cu trecerea timpului, vrei să-l descoperi tot mai mult. În Minecraft nu ai cum să te plictisești, iar dacă te-ai săturat de prea multe patrate, peste ceva timp cu siguranță o să-ți fie dor să te întorci. Tot dezvoltatorii, spun, că succesul lor trece mereu prin fluctuații, mai aels când apar alte jocuri pe piață, dar peste ceva timp, oamenii oricum revin la vechiul și bunul Minecraft, poate și în număr mai mare. 


Popularitatea jocului se datorează și promovării de către vloggeri renumiți, precum PewDiePie și jacksepticeye. Aceștia postează periodic videouri gameplay, care adună zeci de milioane de vizualizări de la urmăritori din toată lumea. Până în prezent, versiunea globală a jocului a fost vândută într-un tiraj de peste 180 milioane de exemplare. În timp ce tirajul jocurilor GTA V și Rockstar Games nu depășește cifra de 110 milioane. Cu toate acestea, dacă popularitatea lui Grand Theft Auto V scade cu fiecare an, Minecraft devine tot mai interesant pentru public, chiar și după 10 ani pe piață, iar dezvoltatorii nu ezită să-i aducă noi update-uri și îmbunătățiri.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu