Galaxy Z Flip – noul smartphone pliabil de la Samsung! Prin ce se deosebește de Galaxy Fold?


La Samsung Unpacked 2020, care a avut loc pe 11 februarie, la San Francisco, am avut parte de tot setul de device-uri cu care ne-au obișnuit producătorii coreeni: o generați nouă de flagship-uri, un gadget îmbunătățit, și, desigur un telefon cu form factor nou – Galaxy Z Flip, așa zisul urmaș a lui Galaxy Fold. Pliabilul îți atrage din prima privirea, iar cel mai important, încape fără probleme în buzunar, poșetă și chiar portmoneu, de ai impresia că-i o oglindă de machiaj.


Smartphone-ul futurist a atras toate privirile din sală, iar vloggerii și analiștii din toată lumea abia așteaptă să-l țină în mână și să-l testeze în toată legea. Că da, anul trecut, Galaxy Fold ne-a cam dezamagit după ce pelicula de pe ecran nu s-a dovedit a fi atât de rezistent. Anul acesta producătorii ne promit că au lucrat asupra tuturor defectelor, iar Z Flip va fi lansat în curând și pe piața mondială. Până atunci hai să-ți povestim ce tehnologii ne aduce, cum le-au reușit celor de la Samsung să creeze o sticlă care se „îndoaie” și prin ce se deosebește de fratele său mai mare.

„Change the shape o future” – cu noul Galaxy Z Flip


Să începem cu începutul! Smartphone-ul Samsung Galaxy Z Flip a reușit să se simtă vedetă ceva mai devreme decât la Samsung Unpacked 2020. Acesta a fost parte a evenimentului Oscar 2020, unde oaspeții au reușit să-l admire într-un spot sugestiv prezentat în pauzele publicitare. Dar cel mai mare moment de glorie l-a avut pe 11 februarie, când a deschis oficial marele eveniment marca Samsung. Producătorii îl califică drept primul reprezentant al familiei Z, ceea ce înseamnă că pe viitor Samsung va dezvolta încă o serie de flagship-uri, doar că cu un form factor nou.

Câte ceva despre parametrii tehnici. Smartphone-ul s-a ales, după tradiție, cu un display Dynamic AMOLED cu diagonala de 6,7” și rezoluția 2636x1080px (și raportul 21,9:9). Iar pentru a asigura mecanismul de deschidere de tip Fold, ecranul a fost acoperit cu o sticlă mega subțire, ce poate fi pliată. Ecranul secundar (cover display) de doar 1,1”, matrice Super AMOLED și rezoluția 300x112px. Acestea redă cele mai importante informații (timpul, date meteo, iar în plus, poate fi folosit și pentru selfie-uri).  


Inima smartphone-ului este procesorul de ultimă generație – Snapdragon 855 Plus, cu 8 nuclee și frecvența 2,95Hz. În plus, device-ul s-a ales cu 8GB RAM și memorie de stocare cu capacitatea de 256GB, dar fără posibilitatea de a folosi un memory card. Probabil, din lipsa de spațiu. Să nu uităm că smartphone-ul este format din două bucăți. Inovația a primit și o baterie pe măsură, de 3300mAh, cu fast charging și wireless charging, dar și reverse wireless charging.

Pe spate, avem o cameră dublă cu senzori de 12MP (wide și ultrawide). Iar pe față, ne întâlnește camera frontală ceva mai modestă decât pe modelele Galaxy S20 – de doar 10MP. Una din funcțiile pe care au pus accent producătorii este regimul Flex Mode, adică posibilitatea de a utiliza smartphone-ul sub unghi de 90 de grade. Poți să-ți faci poze, să efectuezi apeluri video, participa la conferințe online, interviuri sau chiar viziona filme fără necesitatea unui stativ.


Încă un detaliu important – este balamaua care unește cele două părți ale smartphone-ului. Producătorii califică această invenție drept o adevărată capodoperă inginerească. Și asta, deoarece în interior sunt incorporate niște periuțe speciale care curăță acest spațiu de praf și murdărie, menținând astfel balamaua mereu curată. Din specificațiile de top, mai putem menționa:
  • Modul NFC;
  • Difuzoare mono;
  • Android 10;
  • Samsung Pay;
  • Fingerprint pe partea laterală.
Smartphone-ul este disponibil în trei nuanțe splendide: Mirror Gold, Black și Purple. Vânzările oficiale încep chiar azi, pe 14 februarie. În SUA prețul smartphone-ului minune începe de la 1380$, iar în regiunea noastră de la 1500 de euro.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu