Lansare de zile mari la Barcelona! Huawei și-a prezentat cele mai așteptate device-uri


Dacă să facem o retrospectivă a anului 2019, pentru Huawei, acesta a fost unul plin de provocări. Conflictul cu SUA și cei de la Google le-a adus o sumedenie de probleme, dar, în pofida acestora, producătorii nu s-au oprit din a crea, lucrând intens la proiecte noi și chiar la lansarea unui ecosistem propriu pentru toate dispozitivele sale. Și iată că în 2020, pe 24 februarie, la Barcelona a avut loc mult așteptata lansare, unde am avut șansa să cunoaștem o nouă familie de dispozitive de la Huawei, unul mai deosebit ca celălalt. Despre inovațiile prezentate îți povestim în continuare.

Noua strategie Huawei – „1+8+N”


Evenimentul a început cu prezentarea noii strategii, care stă la baza tuturor device-urilor Huawei: 1+8+N. Aceasta presupune o nouă clasificare a infrastructurii device-urilor și serviciilor oferite de brandul chinez în trei elemente de bază: smartphone-uri Huawei, elementul primar (1), acestea pot fi conectate și lucra în tandem cu 8 categorii de device-uri (PC, laptopuri, tablete, smartwatch-uri, căști, difuzoare, ochelari VR, sisteme smart pentru automobile și monitoare), cu ajutorul unui număr mare (N) de servicii, precum Huawei Mobile Services, Smart Home și alte sisteme create în colaborare cu partenerii Huawei. Formula sună perfect, acum nu le rămâne decât să o integreze cu succes în toate dispozitivel sale.


Imediat după prezentarea strategiei, Richard Yu, directorul executiv Huawei Consumer Electronics a decis să ofere fanilor mai multe detalii despre activitatea companiei pentru anul 2019. Reprezentantul Huawei ne-a dezvăluit că sancțiunile americane nu au avut un impact major asupra profitului, compania reușind să realizeze în anul 2019 peste 240 milioane de smartphone-uri, adică cu 16,8% mai mult decât în 2018. Un rezultat bun spunem noi! Iar pentru ca în 2020 să fie și mai bun, producătorii au lucrat din greu, ca să ne prezinte o „echipă” întreagă de device-uri, gata să ne uimească cu performanță, putere și productivitate. Iată ce inovații au fost lansate.

Smartphone-ul pliabil Huawei Mate XS (urmașul lui Mate X)


În formă deschisă, smartphone-ul are o grosime de 11mm și un display cu diagonala generoasă – de 8” (ceva mai mare decât cel oferit de concurentul Samsung Galaxy Fold). Acesta a fost obținut prin combinarea celor două display-uri: principal de 6,6” și cel din spate, de 6,3”. Din specificații, smartphone-ul se poate lăuda cu 8GB RAM, 512GB memorie internă. Inovația are la bază procesorul Kirin 990, baterie de 4500mAh, cu fast charging de 55W. Și, desigur, conexiune 5G, cum fără asta? Serviciul Google a fost înlocuit cu platforma personalizată Huawei Mobile Services.

Tabletă Huawei MatePad Pro


Noua tabletă Huawei a primit un ecran generos de 10,1” și margini aproape imperceptibile, cu grosimea de doar 4,9mm. Device-ul are la bază același procesor Kirin 990 cu 5G, patru difuzoare Harman Kardon, 5 microfoane și fast charging. În set cu tableta, producătorii ne oferă o tastatură detașabilă cu husă, dar și un Stylus M-Pencil. În plus, inovația este dotată cu o tehnologie specială cu senzori, care nu permite atingerile întâmplătoare pe marginile ecranului.  

Ultrabook îmbunătățit – Matebook X Pro


Variantă îmbunătățită Matebook X Pro are la bază procesorul super performant, Intel Core i7, de generația a zecea și placă grafică discretă NVIDIA GeForce MX250. Ultrabook-ul are incorporat în tastatură un fingerprint de ultimă generație, sistem de răcire combinat cu două regimuri (activ și pasiv) și tehnologia personalizat HUAWEI Share, pentru transmiterea rapidă a datelor pe smartphone-urilor Huawei și Honor.

Laptopuri MateBook D


Noile laptopuri sunt disponibile în două variante de dimensiuni: 14” și 15,5”. În plus, modelele au două variante de procesoare: Intel Comet Lake sau AMD Ryzen 3000 Mobile. Încă un detaliu important, este că notebook-urile vin din cutie cu Windows 10 preinstalat.

Router Huawei WiFi AX3


Gadgetul are la bază un procesor performant cu patru nuclee, suportă standardul Wi-Fi 6+. De asemenea, acesta are o viteza de transmiterea da datelor de până la 2400MB/s și generația conexiunii 5G CPE Pro 2.

Ecosistemul Huawei Mobile Services  


Și, cireașa de pe tort – ecosistemul personalizat al tuturor aplicațiilor Huawei, care va înlocui în totalitate Google Mobile Services. Acum, Huawei Mobile Services are un set întreg de instrumente și servicii inovatoare, pentru o utilizare la nivel a tuturor device-urilor. Noul magazin de aplicații a primit numele – Huawei AppGallery.

În prezent, în magazinul online de aplicații Huawei AppGallery sunt înregistrați peste 1,3 milioane de dezvoltatori, iar numărul de aplicații depășește 500 de mii. AppGallery este disponibil în peste 170 de țări ale lumii și are peste 400 milioane de utilizatori activi pe lună. Acesta face parte din TOP 3 cele mai mari magazine online de aplicații mobile din lume.


Încă un detaliu important! În AppGallery există o categorie specială Quick Apps, destinată utilizatorilor dispozitivelor cu 5G. Pentru a folosi o aplicație, trebuie doar să apeși pe iconiță, și aceasta se deschide imediat. La moment, în magazinul online sunt peste 1700 de astfel de aplicații.
O prezentare destul de „gustoasă” spunem noi, iar lista de inovații este destul de bogată. Acum nu ne rămâne decât să descoperim toate inovațiile tete-a-tete.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu