Intel Core i9: fii pregătit pentru lansarea celui mai puternic cip

De curând, compania Intel a anunțat lansarea noului procesor Core i9 în a 12-a generație. Se pare că producătorul intenționează să ajungă la un nou nivel de performanță pentru creatorii de conținut și gameri. Mai mult de atât, este unul dintre puținele procesoare care va fi livrat cu un multiplicator deblocat. Ce înseamnă asta? Libertatea deplină a entuziaștilor de a experimenta noua invenție în propriile scopuri. Sună bine și vrei să afli mai multe? Citește în continuare.

Core i9-12900KS este primul cip al companiei Intel care poate atinge maxime de 5,5GHz pe două nuclee în același timp. La bord și-au făcut loc 16 nuclee, dintre care 8 productive și altele 8 – eficiente. Modelul este asamblat pe o arhitectură hibridă de înaltă performanță în cea de-a 12-a generație și se impune printr-o putere de bază de 150W și 30MB Intel® Smart Cache.

Astfel, lucrând la frecvența maximă în modul Turbo - metoda Intel Thermal Velocity Boost (care crește automat viteza unuia sau mai multor nuclee în timpul încălzirii) - și folosind tehnologia Intel Adaptive Boost (care îți permite să utilizați frecvențe mai mari ale modurilor multi-core în Turbo mod), noul procesor îți va oferi o creștere a resurselor de joc pe orice laptop sau computer gaming.

Printre alte caracteristici cheie a noului i9-12900KS se numără:

  • frecvența turbo maximă de până la 5,5 GHz datorită tehnologiei Intel Thermal Velocity Boost;
  • tehnologia Intel Adaptive Boost pentru a îmbunătăți performanța jocurilor care permite frecvențe turbo multi-core mai mari;
  • 16 nuclee, 24 fire, putere procesor de bază de 150 W, Intel Smart Cache de 30 MB și suport pentru PCIe Gen 5.0 și 4.0;
  • suport memorie de până la DDR5 4800 MT/s și DDR4 3200 MT/s;
  • compatibilitate cu plăcile de bază Z690 existente cu cel mai recent BIOS;
  • multiplicator i9-12900KS deblocat care permite jucătorilor și overclockerilor să-și sporească performanța.

Când apare în vânzare această mega putere? Începând cu 5 aprilie în întreaga lume, probabil cu excepția Rusiei unde au fost sistate temporar vânzările brand-ului.

Ei bine, până apuci să mergi la cumpărături, abonează-te la blogul nostru și urmărește cele mai „proaspete” noutăți din universul high-tech.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu