10 funcții Android care nu le găsești pe iPhone



Battle-ul Android vs IOS rămâne și astăzi una din cele mai „sângeroase” bătălii, utilizatorii fiecărui sistem de operare încercând să demonstreze aprig care din ele este mai bun. Dar, pe cât e de sângeroasă, e pe atât de banală, deoarece fiecare sistem este bun în felul lui. Avem și plusuri și minusuri, pe care trebuie să le acceptăm, indiferent pentru ce SO vom opta. Ca să declarăm pace,  am decis să facem o scurtă clarificare a posibilităților acestor sisteme, și să ne împărtășim cu top 10 funcții de care se bucură utilizatorii de Android, și care le lipsesc celor de pe iOS. Să începem!

Always-on-Display


Una din cele mai populare și îndrăgite funcții pe smartphone-urile Android din prezent, întâlnită predominant pe ecranele AMOLED. Fiți de acord, e tare comod să știi mereu ora, data, date despre notificări, fără necesitatea de a apăsa mereu butonul Power. În plus, te simți mai cool când și alții văd cât de norocos ești la acest capitol. Always-on-Display este o metodă bună de a optimiza funcționarea ecranului blocat, iar în plus contribuie și la economisirea bateriei.

Conturi multiple
Pe smartphone-urile Android poți să folosești mai multe conturi. Fiecare utilizator având posibilitatea să-și instaleze programe, fotografii și contacte proprii. Ceea cu nu e posibil pe un dispozitiv cu iOS. Astfel, dacă împărțiți un device cu cel mai bun prieten, sora sau fratele, nu aveți parte de maximum confidențialitate.

Instant Apps


Google ne-a bucurat cu această funcție smart recent. Cu ajutorul ei, puteți încerca aplicațiile din Google Play Store, fără a le descărca în telefon. După ce au trecut testul, dacă aplicația nu va plăcut, numai trebuie să repetați procesul anevoios de a o dezinstala și șterge din telefon. Comod, nu? Vestea tristă e că acest lucru e posibil doar cu un număr limitat de aplicații, dar să sperăm că lucrurile se vor schimba spre bine în timpul apropiat.

Night Mode pentru cameră


Una din posibilitățile mult lăudate a camerelor pe Android (ceea cu ce se pot mândri de fapt și camerele iPhone-urile) este posibilitate de a face poze și video chiar și în condițiile de luminozitate scăzută. Legendarele smartphone-uri OnePlus, Samsung, Google Pixel sau Huawei au funcția ce permite setarea Night Mode, opțiune ce optimizează automat camera pentru conținuturi grafice bine detaliate, pline de culoare și perfecte din toate unghiurile. În cazul iPhone-urilor, rezultatele sunt și ele pe măsură, dar cu părere de rău nu avem o opțiune separată care ar optimiza automat setările pentru astfel de situații. Să sperăm că producătorii din Cupertino și-au notat și această idee.

Închidere totală


Multitasking-ul a devenit un mod de viață. În fiecare zi, fără ca să ne dăm zeama deschidem zeci de aplicații concomitent. Și, vestea rea, unele din ele ne fură la propriu din baterie dacă nu le închidem la timp. Pe un iPhone, de exemplu, dacă vrei să închizi mai multe programe, va trebui să o faci manual, pentru fiecare în parte. Iar pe un telefon Android, poți face acest lucru cu doar un singur clic pe butonul „Închidere totală”.

Aplicații implicite


Încă un avantaj al sistemului de operare Android este că permite instalarea unor aplicații implicite pentru realizarea mai multor funcții, cum ar fi: programe pentru navigarea pe pagini web, apeluri telefonice, SMS sau accesarea link-urilor. În plus, chiar puteți să vă instalați și alt Asistent Inteligent.

Widgeturi pe ecranul principal


Da, widgeturi avem și pe device-urile cu iOS. Dar, după cum demonstrează recenziile utilizatorilor, pe Android acestea sunt mult mai utile. În plus, poți să le fixezi în ce parte a ecranului dorești. În timp ce la iPhone-uri, widget-urile se afișează doar într-o anumită parte a ecranului. Și, cu părere de rău au și un funcțional cam depășit.

Personalizare


Aici device-urile pe Android iau locul de frunte. Poți să personalizezi ce vrei, cum vrei și cât vrei. De la teme, fundaluri și pictograme până la launchere customizate, care vor schimba radical look-ul sistemului tău de operare. Dacă ai o dragoste aparte față de interfața iOS, poți să transformi Android-ul într-o copie de lux a sistemului californian. Utilizatorii tehnicii Apple știu bine, pe un reprezentant al castei din Cupertino, așa capricii nu poți să-ți permiți.

Ecran divizat


Funcția ce permite separarea ecranului și-a făcut apariția recent și pe device-urile Apple, dar poate fi utilizată în toată legea, doar iPad-uri. Trist, dar adevărat. De ce nu au introdus-o și pe smartphone-uri? Producătorii smartphone-urilor pe Android au luat în considerare această idee, și au integrat-o practic pe toate modelele. Iaca așa!  

Transmiterea datelor prin Bluetooth


Dacă să trecem peste ocean, smartphone-urile Apple au aplicația AirDrop, care, cât de banal nu ar suna are un funcțional destul de limitat. Cu ajutorul acesteia, nu e posibil, de exemplu, să trimiți cuiva un fișier audio sau un document. În timp ce pe Android-uri nici nu vine vorba despre astfel de probleme. Aici poți trimite ce vrei și cui vrei.


Cam astea-s diferențele. Sperăm că utilizatorii Apple nu vor ține pică. Iar ca să împăcăm ambele tabere, promitem în articolul următor să venim cu top 10 funcții ce le găsești doar pe iOS. Că nu de alta, și acest sistem de operare are cu ce se mândri la muuuulte capitole.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu