Noutăți HOT în lumea gaming! Nintendo Switch 2 și PlayStation 5



În plină toamnă, gândurile vrei nu vrei se duc spre sărbătorile de iarnă, care, deja ne dau de veste că sunt tot mai aproape. Iar când se apropie sărbătorile, toți ne gândim la jucării smart, jocuri video și tot felul de dispozitive pentru divertisment. Trebuie să recunoaștem că toamna aceasta e plină de inovații în toate ramurile high-tech. În plină pregătire de noi lansări sunt și producătorii de console gaming, Nintendo și Sony, dar și gigantul coreean Samsung, care ne aduce o nouă generație de tablete pentru copii. Detalii despre fiecare din ele, îți dezvăluim în continuare.

Nintendo va lansa o consolă nouă – Switch 2 cu chip NVIDIA Tegra Xavier


Încă din primăvară, se zvonea că compania japoneză Nintendo va lansa la perioade nu prea mari de timp tocmai trei console noi Switch. Două din ele deja au fost prezentate – consola portabilă, Switch Lite și versiunea îmbunătățită Nintendo Switch, cu o baterie mult mai puternică. Iar a treia pe listă se așteaptă a fi Switch 2, care, după cum spune unul din foștii angajați Nintendo, va fi lansată în ianuarie 2021, iar acum este la etapa de pregătire a prototipului. Consola va avea la bază platforma de ultimă generație NVIDIA Tegra Xavier, folosită pentru automobilele cu autopilot.


La bord cu un astfel de procesor, Switch 2 va putea ține piept jocurilor de ultimă generație la același nivel cu actualul PlayStation 4. Chiar dacă jocurile video Nintendo nu sunt atât de suprasolicitante, noua consolă va suporta fără probleme orice joc în Full HD cu frecvența 60fps. De asemenea, se zvonește că consola va permite redarea conținuturilor în 4K. Device-ul for gamers ar mai putea primi următoarele caracteristici:

  • Memorie SSD cu capacitatea 64GB;
  • Două porturi USB 3.0, Type-A și Type-C;
  • Mufă audio ce suportă sunetul stereo;
  • Rezoluție 4K;
  • În plus, va suporta jocuri video Nintendo de pe generația precedentă Switch.  


Detalii noi despre cea mai așteptată consolă PlayStation 5


Să începem cu cea mai așteptată veste din ultimii 2 ani. Sony au anunțat oficial prezentarea noului PlayStation 5, care va fi lansat în toată legea, chiar la început de 2020 – în sezonul sărbătorilor de iarnă. Alături de anunțul mult așteptat, am primit și câteva detalii picante despre specificațiile tehnice ale inovației. Consolă va continua tradiția Sony și va primi același chip hig-tech – AMD Sozen (SoC). De asemenea, Sony au confirmat și faptul că PS5 va primi funcția inovatoare de urmărire a radiațiilor.


Directorul Sony a confirmat încă două îmbunătățiri cheie, cu care se va putea lăuda noua generație de PlayStation. Gamepad-ul va primi un feedback îmbunătățit, fapt ce va permite dezvoltatorilor de jocuri să programeze mai multe nivele de control. Tehnologia nouă poartă denumirea „adaptive triggers” și va putea fi folosită cu succes mai ales în jocurile cu împușcături. O altă îmbunătățire este și feedback-ul tactil, prin care jucătorul se va putea teleporta total în lumea jocului, simțind senzații tactile, precum: nisipul, apa sau gheața. Funcție perfectă pentru jocuri action sau întreceri cu mașini. De asemenea, posesorii noului PS5 vor putea să-și continue aventurile gaming și în jocurile de pe PlayStation 4. Restul detaliilor le aflăm la iarnă!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu