Primele impresii despre Galaxy Fold: smartphone-ul „magic” cu display pliabil


Ce secrete ascunde noul Samsung Galaxy Fold?


Samsung Unpacked 2019 a trecut, dar impresiile înflăcărate despre device-urile proaspăt lansate în lumea tech și-au lăsat amprenta de-a binelea în inimile admiratorilor, eroul principal fiind nimeni altul decât Samsung Galaxy Fold. Prin ce este deosebit acest smartphone cu ecran pliabil, cum au reușit cei de la Samsung să aducă pe lume, după ani buni de cercetări și experimente, un astfel de device miraculos și ce caracteristici high-tech a mai primit telefonul care deschide o nouă eră a smartphone-urilor de top, aflați în continuare, direct de la sursă.


Cele trei smartphone-uri jubiliare, din seria flagship, Samsung Galaxy S10 au și ele cu ce se mândri la capitolul productivitate. Versiunea de top a primit tocmai 12GB memorie operativă, peste 1TB memorie internă, cameră principală triplă, și front cameră dublă decupată direct în ecran, care de data aceasta s-a întins practic pe toată suprafața carcasei, fără nici urmă de margini groase sau notch. Totuși, în pofida caracteristicilor de top, la capitolul design unic, campion este Galaxy Fold, care a uimit o lume întreagă prin capacitatea sa unică de a se transforma într-o tabletă, în doi timpi și trei mișcări.


Magia device-ului stă în mecanismul special al display-ului de tip Infinity Flex Display. În formă pliată, smartphone-ul are o diagonală a ecranului de 4,6inch, fapt ce permite utilizarea acestuia în rutina zilnică, asemenea unui smartphone obișnuit. Îndată ce ți-a venit pofta de experiențe vizuale pe măsură, tot ce ai de făcut este printr-o mișcare simplă să deschizi smartphone-ul, de parcă ai avea o agendă în mână, și... Voila! Avem 7,3inch de spațiu pe care fără vreo acțiune în plus, se întinde conținutul grafic redat pe smartphone în formă compactă. Minune, nu alta!


Pentru a realiza această idee a viitorului, producătorii coreeni au creat un strat special de polimeri, cu ajutorul cărora a fost posibilă crearea unui ecran de două ori mai subțire decât ecranele unor smartphone-uri obișnuite. Simplu, nu? Cam acesta e secretul display-ului pliabil pe care la primit Galaxy Fold. Totuși, cât de ușor nu ar părea, producătorii încă din 2011 lucrează la acest proiect futurist, reușind de pe atunci să creeze primul prototip al acestui device.


În formă pliată, avem acces la un display multitouch (cover display) pe care îl putem utiliza pentru sarcini uzuale, precum: efectuarea apelurilor, scrierea mesajelor, deschiderea anumitor aplicații, notificări. Iar odată ce ai nevoie de regimul multitasking, poți trece imediat pe display-ul imens, de parcă ai avea în mână o tabletă. O surpriză tare utilă este posibilitatea de a lucra în trei aplicații concomitent. Acum e mai ușor ca niciodată să urmărești un video pe Youtube, să citești ultimele noutăți dintr-o revistă și să tastezi un mesaj de urgență, fără nevoia de a trece de la un task la altul, deoarece le ai pe toate la vedere.


Samsung Galaxy Fold a primit și un fingerprint rear-mounted, în stil Samsung Galaxy S9. În plus, dispozitivul smart a primit tocmai 6 camere trei pe spate, două în interior, disponibil atunci când în utilizăm în regim tabletă, și una pe display-ul de 4,6inch, ce poate fi folosită atunci când smartphone-ul e pliat. Producătorii ne promit că o astfel de amplasare a camerelor, ne permite utilizarea mai mult aplicații, în timp ce efectuăm un apel video.


Inovația se simte și la capitolul performanță. Smartphone-ul „elastic” a primit 12GB memorie RAM, la fel ca varianta de top, Samsung Galaxy S10+, și 512GB memorie internă. Ce ține de baterie, device-ul a fost înzestrat cu 2 baterii concomitent, detaliu indispensabil datorită construcției specifice, sau poate, deoarece încă nu au reușit să creeze și o baterie pliabilă... :D. Și pe această versiune avem parte de fast charging, și funcția Wireless Powershare, ce permite încărcarea fără probleme și a altor dispozitive în impas de energie.


Galaxy Fold va fi disponibil în 4 nuanțe stilate: Space Silver, Cosmos Black, Martian Green și Astro Blue. În regiunea noastră, device-ul va ajunge pe la mijlocul lui 2019. Detalii despre cât va costa device-ul la noi, nu sunt prea multe, până în prezent se cunoaște doar că în SUA acesta va putea fi achiziționat cu aproximativ 2000$. Mult, puțin, asta-i realitatea. Cert e faptul că o astfel de inovație unică, cere o investiție pe măsură, oferindu-ne în schimb experiențe în utilizare de pe altă planetă.

„Ori de câte ori vezi o afacere de succes, să știi că cineva a luat, odată, o decizie curajoasă.” 
Peter Drucker


0 Comments:

Trimiteți un comentariu