Au început vânzările geamănului Macbook-urilor, Xiaomi Mi Notebook Air 13


La fel, dar mai accesibil! MacBook Air are un „frate” care îi seamănă leit!


Compania chineză, Xiaomi, dintotdeauna a încercat să se inspire de la cele mai populare inovații tehnice mondiale, oferind dispozitivelor sale tehnologii inovative și elemente de design bine cunoscute, care merg ca pâinea caldă la cumpărători, în primul rând datorită prețului accesibil.

Le-au dat din ochi încă de la prima lansare și MacBook-urile Apple, îndrăgite de milioane de utilizatori din toată lumea, pentru stilul conservator, calitate și performanță. La scurt timp au luat naștere și ultrabook-urile Xiaomi, Mi Notebook Air și Pro, care încă din denumire ne duc cu gândul la popularele Macbook-uri, Air și Pro. Cât despre design și performanță, vom afla în continuare, merită sau nu clasate pe aceeași scară cu device-urile mac.

Mi Notebook Air 2018 a lăsat concurenții cu gura căscată

Anul acesta producătorii Xiaomi au decis să meargă cu un pas înaintea celor de la Apple, care încă sunt la capitolul de producere a noii generații MacBook Air 2018, lansând acum jumătate de an, o versiune îmbunătățită a splendidului Xiaomi Mi Notebook Air 13 2018, subțire, compact și mega performant. Cireașa de pe tort a ultrabook-ului este procesorul Intel Core din generația a opta, care alături de celelalte „bunătățuri” tehnice de top și designul minimalist, îl transformă într-un device smart care are ce spune prin putere și unicitate. 

Ușor ca o pană, performant ca un titan!


Magia modelului Air 13 începe de la design, neted, lin, grațios. Nu e de mirare de ce producătorii chinezi s-au „inspirat” de la modelele Apple, e greu să nu te îndrăgostești într-un astfel de device. Carcasa laptopului arată perfect din toate unghiurile, fără vreo excepție, este construită dintr-un aliaj de aluminiu anodizat, acoperit cu un strat de vopsea mată. Nuanța modelului nou a devenit și mai saturată, de un gri închis, care îți fură privirea. Nu găsim nici un logo pe partea din spate a ecranului, acesta fiind încă un element de design. E prea frumos să-i mai adăugăm un detaliu.

În general, construcția este monolită, fără backlash-uri sau deformări ale panoului (problemă observată la modelul din generația trecută). Acest lucru îl face să arate ca un dispozitiv de lux, clasic și chiar un pic irascibil, datorită unghiurilor ascuțite. Merită cuvinte de laudă și mecanismul de deschidere, care își îndeplinește perfect menirea. Într-un cuvânt, e aproape un Macbook fără logo-ul Apple și cu un preț de buget.

La capitolul porturi, avem tot ce ne trebuie: HDMI (v 1.4), două porturi USB, mufă Jack de 3,5mm, indicator LED și un port Type-C. Display-ul device-ului de buget îmbină perfect cele mai căutate calități ale timpurilor: autonomia și calitatea imaginii. Rezoluția Full HD este mai mult decât suficientă pentru experiențe vizuale de vis, mai ales că nu trebuie să uităm cât este de subțire. Pentru siguranță, display-ul este acoperit cu un strat de sticlă rezistentă, Corning Gorilla Glass 3.

Pe cât de fin pe atât de ager!


Până acum aproape toate ultrabook-urile utilizau doar procesoare cu două nuclee. Motivul era că procesoarele cu 4 sau mai multe nuclee se încălzesc prea repede, iar sistemul de răcire mic, din cauza dimensiunilor mici ale carcasei, pur și simplu nu făcea față. Dar totul s-a schimbat, odată cu lansarea procesoarelor cu 8 nuclee, care reușesc să adune mai multă performanță, într-un corp și mai compact. Xiaomi Air 13 este dotat cu cel mai nou procesor Intel Core i5 din generația a opta. De conținuturile grafice este responsabilă placa video NVIDIA GeForce Mx150, care și-a arătat forța și în versiunea Pro. Avem 8GB memorie RAM, dar fără posibilitatea unui upgrade, și o unitate de stocare de tip SSD (solid state drive), mega rapidă și durabilă.

Ultrabook-ul Mi Air 13 ne bucură și cu un sunet curat și puternic, datorită modului dinamic AKG. Experiențe unice ne oferă și tehnologia Dolby, în special atunci când vizionăm filme sau rulăm jocuri. Pentru cei care obișnuiesc să țină laptopul pe suprafețe moi, ar putea să le pară stranie amplasarea difuzoarelor. Dar totuși, ținem să vă amintim că, pentru o exploatare cât mai îndelungată, trebuie să evitați blocarea circulației aerului.


Autonomia te lasă fără cuvinte


O surpriză plăcută din partea producătorilor Xioami este autonomia, care ajunge până la 10-12 ore de utilizare în regim obișnuit, fără necesitatea conectării la o priză. Pentru situațiile excepționale ne vine în ajutor Fast Charging-ul care face posibilă încărcarea în doar jumătate de oră până la 50%. Odată cu durata de viață a bateriei a crescut și nivelul de confort, una din principiile strict respectate de cei de la Xiaomi. Tastatura ultrabook-ului, de un negru închis, este produsă din materiale de calitate superioară, și în plus mai are un detaliu plăcut, este iluminată, calitate perfectă pentru cei care lucrează noaptea. Touchpad-ul este destul de generos și plăcut la atingere, iar pentru securitatea datelor, este înzestrat cu un senzor de amprentă.

Verdictul final, compania chineză Xiaomi, chiar dacă și mai fură câte-o idee, rămâne unică la capitolul comoditate și calitate. Drept dovadă, este proaspătul Mi Air 13 2018, care a adunat la un loc cele mai bune componente și tehnologii ale anului, rezultatul fiind bestial la pătrat. J

Pentru alte vești „gustoase” despre cele mai proaspete inovații, vă așteptăm pe blogul nostru. Suntem prieteni buni cu tehnica, și nu ezităm să ne împrietenim și cu voi!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu