Soarta consolei PS4 se apropie de sfârșit! Află când va fi lansat PlayStation 5


Lansarea noului Playstation 5 tot mai aproape


„Ciclul de viață a consolei PlayStation 4 se apropie de sfârșit!” – cu această afirmație revoluționară a încheiat ultima conferință de presă, John Coder, președintele departamentului Sony Interactive Entertainment. Fanii înrăiți ai generației a patra de console Sony, care încă nu au profitat la maxim de „super puterile ei” la sigur au rămas cu gura căscată, dar în același timp această veste „tragică” aduce după sine și lansarea mult râvnitului PlayStation 5, care se așteaptă a fi una din cele mai performante console din istoria tehnicii for gamers.

După lansarea consolei PlayStation 4 Pro, în lumea jocurilor video nu se aștepta o altă revoluție, și totul ar fi fost de partea celor de la Sony, dacă Microsoft nu s-ar fi apucat de perfecționarea consolelor Xbox, în cadrul proiectului „Scorpio”. Ultimele zvonuri despre caracteristicile tehnice ale viitoarelor Xbox Project Scorpio și pre-review-urile le-au cam dat planurile peste cap producătorilor japonezi, iar consolele PS4 „îmbătrânesc” cu viteza luminii. Bulversați dar plini de speranță, fanii consolelor Sony așteaptă cu sufletul la gură marea lansare a generației PS5, care se pare că e tot mai aproape.


Prima afirmație despre lansarea în timpul apropiat a generației 5 de console japoneze, a făcut-o analistul Macquarie Capital Securities Damian Thong, care a ghicit din prima data lansării pe piață a lui PS4 Slim (de gabarite mai mici) și Pro (orientat spre redarea content-ului în 4K și realitate virtuală îmbunătățită), dovezi puternice ca să-l credem și de data aceasta. Acesta, a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru The Wall Street Journal, că „PlayStation 5 este cel mai important proiect al corporației japoneze, fără de care Sony nu ar face față condițiilor drastice de concurență cu Microsoft și producătorii de jocuri video.”

Detalii despre apariția în mai puțin de 18 luni a lui PS5 aflăm și din afirmațiile analistului Hideki Yasuda, angajat al companiei japoneze Ace Economic Research Institute, care spune că „Sony va lansa o nouă generație de console la sfârșitul anului 2019”, bazându-se pe poziția financiară a companiei pe piață. Principala piedică care ar putea să stopeze pe ceva timp lansarea PS5 este deficitul de condensatoare ceramice monolitice, cunoscute ca MLCC, utilizate tot mai des în producerea smartphone-urilor.


Încă o dovadă, care ne apropie tot mai mult de ziua mare când vom „gusta” din performanța generației a cincea de console, sunt zvonurile că producătorii de jocuri deja lucrează la content-uri pentru PS5. În lista de proiecte a producătorilor Call of Duty (2019) se indică faptul că „proiectul va fi creat pentru generația următoare de console”. Deci, probabilitatea că în 2019 vom avea parte de console noi de la Sony și Microsoft, e tot mai mare.

PlayStation 5 va primi cele mai noi tehnologii ale timpului, despre asta ne vorbesc parteneriatele stabile cu producătorii de componente high-tech. Acesta va fi dotat cu un procesor special Zen și placă video de ultimă generație de la AMD. Scopul principal al producătorilor japonezi este îmbunătățească interacțiunea cu ochelarii VR și ecranele 4K pentru a reda o imagine perfectă din toate unghiurile. Încă o veste bună va fi un nou tip de controller Dualshock 5, varianta îmbunătățită a lui DS4.


În concluzie, zvonuri avem cu carul, iar dacă cei de la Sony chiar dacă încă nu aveau de gând să lanseze generația a cincea de PS, după atâta vorbă, deja vor fi nevoiți să o facă. Între timp, mai aveți ceva răgaz să exploatați la maxim de productivitatea consolelor PlayStation 4 și Xbox One.

„Cred că jocurile video sunt o nouă formă de artă...” Ray Muzyka

0 Comments:

Trimiteți un comentariu